Το Internet of Things μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια απ’όσο νομίζουμε

Internet of Things ασφάλεια, Το Internet of Things μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια απ’όσο νομίζουμε

Μεγαλύτερη απειλή απ’όσο νομίζουμε αποτελεί για την ασφάλεια το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things – IoT) σύμφωνα με έρευνα του Ponemon Institute και του Shared Assessments Program.

Η έρευνα με τίτλο: «Δεύτερη Ετήσια Έρευνα για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων: Μια Νέα Εποχή Κινδύνου από Τρίτους» αναφέρει ότι το πρόβλημα με το Διαδίκτυο των Πραγμάτων έγκειται στο ότι παρόλο που είναι χρήσιμο, αποτελείται από συσκευές από μια μεγάλη γκάμα τρίτων κατασκευαστών και προμηθευτών.

Το 97% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι οι χωρίς ασφάλεια συσκευές IoT θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές για τον οργανισμό τους, αλλά μόνο το 29% τις ελέγχει ενεργά για απειλές από τρίτους.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 άτομα, εκ των οποίων το 38% απάντησε ότι στον οργανισμό τους κανείς δεν είναι υπεύθυνος για την επανεξέταση των πολιτικών διαχείρισης κινδύνου από τρίτους προμηθευτές.

Επιπλέον, το 60% ανησυχεί ότι το οικοσύστημα του IoT είναι ευάλωτο σε επίθεση ransomware και το 81% θεωρεί ότι εντός των επόμενων 24 μηνών, μπορεί να λάβει χώρα διαρροή δεδομένων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το 9% των ερωτηθέντων γνωρίζουν πλήρως όλες τις συσκευές που έχουν και που συνδέονται στο διαδίκτυο. Ο μέσος αριθμός των συσκευών IoT στον χώρο εργασίας αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 9.000 συσκευές στις 24.762.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet IoT SpaceX

SpaceX: Η δορυφορική υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας της Starlink έρχεται το 2024

Ο ιστότοπος της Starlink μας ενημερώνει για τα σχέδιά της για μια υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας που παρέχεται μέσω δορυφόρου.

Business IoT

Carrefour: Στο Ντουμπάι τα ψώνια γίνονται χωρίς ταμείο

Μπορεί εξωτερικά τα Carrefour Mini Market να είναι ίδια με όλα τα άλλα, στο εσωτερικό τους, όμως, δεν υπάρχει ταμείο.

Internet 5G IoT

Έρευνα EY: Καλές οι ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά δημιουργούν ανησυχία

Πρόσφατη έρευνα της Ernst & Young, έδειξε ότι η αυξημένη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών στο σπίτι, δημιουργεί ανησυχίες για την ποιότητα ζωής και τα προσωπικά δεδομένα.

Software IoT Smart Home

9 Βασικά κενά ασφαλείας εντοπίζονται σε συσκευές Internet of Things

Τα κενά ασφαλείας του Internet of Things εκτιμάται ότι επηρεάζουν 100 εκατομμύρια συσκευές σε όλο τον κόσμο.