iPhone 5S: Μπαίνει στο μουσείο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών είναι ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους (αν όχι σημαντικότερος) οργανισμούς παγκοσμίως που συνδέονται με την έβδομη τέχνη. Είναι κυρίως γνωστή για την ετήσια απονομή των βραβείων Όσκαρ. Πλέον ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ένα νέο μουσείο.

Όσοι αρέσκονται στην παρακολούθηση ταινιών, δηλαδή αποκαλούν τους εαυτούς τους “σινεφίλ”, θα γνωρίζουν πολύ καλά την σημασία και την συμβολή της Ακαδημίας στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η μεγαλύτερη τιμή για (μεταξύ άλλων) έναν παραγωγό, σκηνοθέτη ή ηθοποιό είναι το να βραβευτεί με ένα Όσκαρ. Εξίσου τιμητική για κάποιον συμμετέχοντα παραγωγής θα πρέπει να είναι και η χρήση ενός αντικειμένου της ταινίας ως έκθεμα στο νέο μουσείο της Ακαδημίας. Ανάμεσα στα χιλιάδες “υπάρχοντα” του μουσείου θα βρίσκεται και ένα iPhone 5S, με την Apple να έχει την τιμητική της ακόμα μια φορά.

Συγκεκριμένα, το μοντέλο-έκθεμα ήταν ένα από τα τρία 5S που χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα της indie ταινίας “Tangerine”, η οποία έκανε την παρθενική της εμφάνιση (στις Η.Π.Α.) στις 10 Ιουλίου του 2015. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Sean Baker, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο έκανε τις λήψεις έχοντας στην διάθεση του μόνο τρία iPhones, των οποίων η κάμερα δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τα επαγγελματικά μηχανήματα που απαιτούνται για γυρίσματα ταινιών. Η επεξεργασία αργότερα έγινε με την εφαρμογή Filmic Pro (κοστίζει 17 ευρώ στο App Store) και παρά το πολύ μικρό budget, η ταινία απέσπασε θετικότατες κριτικές.

iPhone 5S μουσείο Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών, iPhone 5S: Μπαίνει στο μουσείο της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών

Η… ευχάριστη ειρωνεία είναι πως στην αρχή, ο Baker είχε τόσο περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που αναγκάστηκε να πουλήσει ένα εκ των τριών iPhone 5S για να πληρώσει το νοίκι του. Τελικά όμως, η ταινία απέφερε από τις κινηματογραφικές προβολές επταπλάσιο κέρδος του συνολικού κόστους παραγωγής. Ο σκηνοθέτης λοιπόν, προχώρησε στην δωρεά του ενός 5S για το μουσείο της Ακαδημίας, ώστε εκείνο να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα δίπλα σε αντικείμενα από ταινίες όπως οι “Μάγος του Ωζ” και “Άλιεν: Ο Επιβάτης του Διαστήματος”.

Πλέον, όσοι μελλοντικοί επισκέπτες του μουσείου περνάνε μπροστά από το iPhone 5S των γυρισμάτων του “Tangerine”, εκείνο θα τους υπενθυμίζει πως με την δύναμη της θέλησης ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, ακόμα και αν δεν έχει στην κατοχή του τα απαραίτητα εργαλεία. Η ιστορία του Sean Baker είναι πραγματικά ενθαρρυντική για όλους. Βέβαια, μαζί με το αναπτερωμένο ηθικό πολλών ανθρώπων, από την είδηση θα επωφεληθεί και η Apple που βλέπει για άλλη μια φορά προϊόν της να φιγουράρει σε ιδιαίτερες περιστάσεις.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κική

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας

Makis

Φτιάξε εσύ ταινία με κινητό και μετά μίλα, Κική…

Efkairiakos

Πω παιδιά κλείνει η Apple…

Κική

@Makis
Ξαναδιάβασε το σχόλιό μου και αν πάλι καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ανέφερα πως είναι εύκολο να κάνεις ταινία με κινητό πρέπει να ανησυχήσεις

Makis

Το ξαναδιάβασα. Ανησύχησα, οκ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.