Κατάσκοποι των Η.Π.Α έχασαν τη ζωή τους μετά την αποκάλυψη της υπηρεσίας μηνυμάτων της CIA από Ιράν και Κίνα

κατάσκοποι ηπα έχασαν ζωή αποκάλυψη ιράν κίνα μηνύματα cia, Κατάσκοποι των Η.Π.Α έχασαν τη ζωή τους μετά την αποκάλυψη της υπηρεσίας μηνυμάτων της CIA από Ιράν και Κίνα

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, δεκάδες αμερικανοί κατάσκοποι σκοτώθηκαν σε Ιράν και Κίνα μετά από λάθος της υπηρεσίας επικοινωνιών που επέτρεπε σε τρίτους να βλέπουν τις συνομιλίες των πρακτόρων χρησιμοποιώντας το Google.

Μεταξύ 2009 και 2013, η μυστική υπηρεσία επικοινωνίας μεταξύ CIA και των πρακτόρων της παγκοσμίως αποκαλύφθηκε εξ αιτίας ελαττωμάτικής λειτουργίας της ιστοσελίδας που χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν έντεκα πρώην μέλη της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών στο Yahoo News, δηλώνοντας πως δεκάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας αυτού του καταστροφικού συμβάντος.

Η διαδικτυακή υπηρεσία επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε αρχικά στη Μέση Ανατολή για να επικοινωνούν οι στρατιώτες στα μέτωπα του πολέμου και ήταν μια υπηρεσία που δεν προοριζόταν για ευρεία χρήση, αλλά λόγω της ευκολίας και της αποτελεσματικότητάς της, χρησιμοποιήθηκε στην πορεία και από τη CIA.

Τα πρώτα “σημάδια” των κενών ασφαλείας εμφανίστηκαν όταν το Ιράν εξοργίστηκε από την ανακάλυψη πως η κυβέρνηση του Barack Obama έχει εντοπίσει ένα μυστικό εργοστάσιο κατασκευής πυρηνικών όπλων. Στη συνέχεια, ανακαλύφθηκε η ύπαρξη μιας ιστοσελίδας που χρησιμοποιούσαν οι αμερικανοί πράκτορες χρησιμοποιώντας το Google, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους Ιρανούς πράκτορες για την αναζήτηση μυστικών ιστοσελίδων της CIA.

Μέχρι το 2011, το Ιράν είχε διεισδύσει στο δίκτυο της CIA και ανακοίνωσε πως κατάφερε να “σπάσει” ένα δίκτυο τριάντα αμερικανών πρακτόρων, με αποτέλεσμα την εκτέλεση των πληροφοριοδοτών ενώ άλλοι κατέληξαν στη φυλακή, κάτι το οποίο έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα. Επιπλέον, όλα αυτά έγιναν και στην Κίνα όπου τριάντα πράκτορες των Η.Π.Α εκτελέστηκαν από την κυβέρνηση της χώρας η οποία ανακάλυψε την τοποθεσία του κάθε αμερικανού πράκτορα στην Κίνα, σύμφωνα με τις πηγές από τη Yahoo.

Επιπλέον, οι πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε μια συναίνεση μεταξύ Ιράν και Κίνας έτσι ώστε να ανταλλάξουν τεχνικές πληροφορίες και να οργανώσουν τις επιθέσεις για τις οποίες ενημερώθηκε ένας πράκτορας των Η.Π.Α στη Ρωσία και άλλαξε “κανάλι” επικοινωνίας πριν εντοπιστούν οι πράκτορες στη χώρα.

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α είχε ήδη ενημερωθεί από το 2008 σχετικά με την ευκολία που μπορεί το σύστημα επικοινωνίας να παραβιαστεί, από τον John Reidy ο οποίος προσελάμβανε ανθρώπους για τη CIA στο Ιράν. Πιο συγκεκριμένα, είχε υποστηρίξει πως οι πράκτορες βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι ο σχεδιασμός και η συντήρηση του συστήματος επικοινωνίας έχει κενά τα οποία μπορεί να βάλουν τους πάντες σε κίνδυνο.

Τέλος, ο John Reidy απολύθηκε μετά από όλα αυτά λόγω “σύγκρουσης συμφερόντων”, με τη CIA να είναι εξαγριωμένη γιατί δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για αυτήν την αποτυχία, η οποία θεωρείται σαν τη μεγαλύτερη απειλή για τη λειτουργία της μυστικής υπηρεσίας των Η.Π.Α.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Είπα να μην το σχολιάσω αλλά θα γράψω 2 πραγματακια. Όλα ξεκινούν από υψηλότερα επίπεδα άνω της Μασονίας. Αυτό είναι ένα ακόμη Γήινο παιχνιδάκι για αυτούς, για να κινείται και να γράφεται η ιστορία… Στην πραγματικότητα κανείς άνθρωπος δεν έχει να χωρίσει τίποτε με κανέναν, αλλά έχουν φροντίσει να μας έχουν κάνει έτσι (θρησκείες κράτη, πολίτευματα, φυλές, ομάδες κτλ…). Ότι “μάθεις” από μικρός “γίνεσαι” και είναι δύσκολο να αλλάξεις στην πορεία. Θα πρέπει ο εγκέφαλος να είναι αρκετά “δυνατός” για να μπορέσει κάποιος να δει το όλο “παραμύθι” και να καταλάβει ότι όλα γίνονται για τη “διατήρηση” του βιολογικού εργαστηρίου που λέγεται Γη και μάλιστα παράγει τεράστιες ποσότητες ενέργειας για κάποιους καλά κρυμμένους… Βιολογικό είπα αλλά είναι ρομποτικό! Μιλάμε για ένα πλήρες εξελιγμένο σύστημα ρομποτικής όπου δεν χρειάζεται να βγάζουν το οτιδήποτε από το εργαστήριο μιας και υπάρχει η “αυτοματοποιημένη” αναπαραγωγή των ειδών, από μικροοργανισμούς φυτά ζώα μέχρι και το κάθε ξεχωριστά κύτταρο μας (νανορομποτ-μηχανη) “μίτωση” κτλ… (Έτσι για να σας “ψαρωσω” λίγο… 🤔🤔🤔🤔😜😜😜😜)

ΚώσταςD.

Να συμπληρώσω ότι έρχεται το 5G και όποιος κατάλαβε… 😉

bill

wtf ntinos

Nio

Συγνώμη αλλά οι πράκτορες δουλεύουν πάντα με ρίσκο μην αποκαλυφθούν. Ας πρόσεχαν. Τι φταίει το Google αν το χακαραν αντίπαλοι για να τους πιάσουν. Έτσι γίνεται πάντα και από τις δύο πλευρές.

ΚώσταςD.

Nio Αυτοί οι πράκτορες που κάνουν τις βρωμοδουλειες των αφεντικών τους είναι πάνω απ’ όλα και χαζοβλακες…

ΚώσταςD.

bill ξέρεις τι εστί απόκρυφη γνώση; Μπορώ να σου πω τρέλα πράγματα…

Koukouroukou

επικίνδυνη δουλεια αλλα πριν την αναλαβεις ξερεις και τι μπορει να συμβεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.