Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο κάνουν τους πολιτικούς να θέλουν να ρυθμίσουν το διαδίκτυο

τρομοκρατικές επιθέσεις Λονδίνο έλεγχος διαδίκτυου, Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο κάνουν τους πολιτικούς να θέλουν να ρυθμίσουν το διαδίκτυο

Η πρωθυπουργός της Αγγγλίας σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις στο Λονδίνο δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία online και ότι το internet παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για αναπαραγωγή ακραίων ιδεολογιών.Οι εταιρίες τεχνολογίας και ηλεκτρονικής ασφάλειας όμως θεωρούν ότι η αυστηρότερη νομοθεσία του internet δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Η κρυπτογράφηση είναι ένα θέμα διότι μέσω αυτής μπορούν να σταλθούν μηνύματα με αυξημένη ασφάλεια όπως τραπεζικά και προσωπικά δεδομένα ή προσωπικές φωτογραφίες τα οποία αν αναχαιτιστούν από τρίτες πηγές οι οποίες δεν είναι ο τελικός παραλήπτης πολύ απλά δεν μπορούν να διαβαστούν. Ήδη εφαρμογές όπως το WhatsApp στέλνουν αυτόματα κρυπτογραφημένα μηνύματα.

Η πρωθυπουργός της Αγγλίας θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μηνύματα τα οποία όσοι επιβάλουν τον νόμο να μη μπορούν να διαβάσουν και άλλοι πολιτικοί ζητούν από τις τεχνολογικές εταιρίες να μειώσουν τη χρήση της κρυπτογράφησης.

Τα social media με τη ραγδαία εξάπλωση τους έχουν καθημερινά πολύ μεγάλες ποσότητες νέου υλικού το οποίο είναι πολύ δύσκολο να ελεγθεί για θέματα σαφαλείας. Πολλές τεχνολογικές εταιρίες όπως το Facebook έχουν κατηγορηθεί ότι δεν έχουν φίλτρα επεξεργασίας δημοσίευσης νέων σχετικά με θέματα ασφαλείας, κάτι που τόσο το Youtube όσο και το Facebook υπερασπίστηκαν ότι έχουν προβεί σε σχετικέ ενέργειες με θετικά αποτελέσματα.

Η Google και το Facebook δήλωσαν ότι εξτρεμιστικό περιεχόμενο δεν έχει καθόλου θέση στις ιστοσελίδες τους. Η Γερμανία εξάλλου προειδοποίησε τους τεχνολογικούς γίγαντες με πρόστιμα ύψους 50 εκαταμμυρίων ευρώ εαν δεν αφαιρέσουν περιεχόμενο με φραστικές επιθέσεις γρήγορα.

Ο αντίλογος είναι ότι η ελευθερία λόγου και έκφρασης είναι πολύ σημαντική αλλά και δύσκολο να ελεγθεί, καθώς το Open Rights Group προειδοποίησε ότι μία αυστηρή νομοθεσία μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία νέων δικτύων στο internet με περιεχόμενο το οποίο πολύ δύσκολα θα μπορεί να ελεγθεί ή παρατηρηθεί.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.