Ελβετία: 3700 ευρώ πρόστιμο σε άνδρα έπειτα από like στο Facebook

facebook like fine, Ελβετία: 3700 ευρώ πρόστιμο σε άνδρα έπειτα από like στο Facebook

Δικαστήριο στην Ελβετία καταδίκασε έναν άνδρα επειδή έκανε like σε δυσφημιστικά σχόλια στο Facebook. Το δικαστήριο της Ζυρίχης διαπίστωσε πως ο άνδρας έμμεσα ενστερνίστηκε και διένειμε περαιτέρω τα σχόλια αυτά, μέσω του κουμπιού για το like.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, έκανε like σε αρκετά σχόλια που γράφτηκαν στο Facebook από κάποιον τρίτο και τα οποία κατηγορούσαν έναν ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων για αντισημιτισμό, ρατσισμό και φασισμό.

Λόγω του ότι ο άνδρας δεν μπόρεσε να αποδείξει στο δικαστήριο ότι τα παραπάνω είναι αλήθεια, το αποτέλεσμα ήταν να δεχτεί πρόστιμο 4000 ελβετικών φράγκων, που σημαίνει περίπου 3700 ευρώ.

Αυτή θεωρείται ότι είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που δικαστήριο ερμηνεύει ένα like ως ρητή έγκριση μιας θέσης. Στο παρελθόν έχουμε δει πολλές περιπτώσεις χρηστών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον νόμο λόγω διάφορων post ή σχολίων, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν χάσει ακόμη και την δουλειά τους λόγω των δραστηριοτήτων τους στα social media.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Θα ήθελα να ξέρω ο αρχικός χρήστης που έκανε το σχόλιο τι πρόστιμο έφαγε.

Πάντως συμφωνώ ότι τα like αντιπροσωπεύουν την γνώμη μας αλλά το να τα δεχτεί ένα δικαστήριο τότε είναι περίεργο διότι θα μπορούσαν να γίνουν κατά λάθος (εκτός αν είναι επαναλαμβανόμενα και μάλλον εκεί βασίστηκε το δικαστήριο)

ΑνδρεαςΤ

Φιλε αντωνη συμφωνω μαζι σου αλλα δεν υποτηθετε οτι υπαρχει ελευθερια λογου; στο κατω κατω δεν ηταν το ατομο που εκανε τα λικε που εξηβροζε το αλλο δημοσια απλα εστερνιζοταν τις αποψεις του.. μου φενεται καπως αυτη η αποφαση

bezilys

Που φτάσαμε ένα “αθώο” like να σε βάζει φυλάκη!!

Σάκης

Αρχίζουν και γίνονται πολύ επικίνδυνα τα πράγματα!

ΑντώνηςΤ

@ΑνδρεαςΤ, είναι τελείως διαφορετικό η ελευθέρια λόγου από την συκοφαντία. Εκεί πάει το πρόστιμο.

One

Θαυμαστός καινούργιος κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.