Τα εκλογικά αποτελέσματα στο ίντερνετ από το in.gr και τη Microsoft

, Τα εκλογικά αποτελέσματα στο ίντερνετ από το in.gr και τη MicrosoftΜια ακόμη ενδιαφέρουσα πρωτιά σημείωσε ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, αφού τη βραδιά των βουλευτικών εκλογών οι έλληνες χρήστες του Internet είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση τα εκλογικά αποτελέσματα με τη χρήση της νέας τεχνολογίας της Microsoft Silverlight.

Έτσι ο επισκέπτης του site https://national07.ekloges.dolnet.gr την βραδιά των εκλογών μπορούσε – εκτός από τους καθιερωμένους πίνακες αποτελεσμάτων – να παρακολουθεί τα αποτελέσματα επικράτειας ή των δήμων επιλογής του, σε μορφή animated ιστογραμμάτων με αυτόματη ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον κ. Πάνο Κοντόπουλο, Web Platform Strategy Advisor της Microsoft Ελλάς, «η τεχνολογία Silverlight αποτελεί την τελευταία πρόταση της Microsoft στην υλοποίηση πλούσιων και διαδραστικών – σχεδόν «κινηματογραφικών» – εφαρμογών στο Internet, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία μέσων και τεχνικών όπως είναι φωτογραφίες,

υψηλής πιστότητας video (HD), ήχο, υψηλής ευκρίνειας κείμενο, γραφικά και animations»

«Έχοντας σαν βασικό άξονα τη συνεχή αναζήτηση τεχνολογιών και πρακτικών που δίνουν επιπρόσθετη αξία στους χρήστες μας, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και ευκολία ενσωμάτωσης στις υπάρχουσες τεχνικές υποδομές μας, θεωρούμε ότι η τεχνολογία Silverlight μπορεί να αποτελέσει ένα από τα σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στο συνεχώς εξελισσόμενο τεχνολογικό και επιχειρηματικό πεδίο του Internet», τονίζει ο κ. Στέλιος Τζιβάκης, Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη.

Περισσότερες πληροφορίες για το web site των εκλογικών αποτελεσμάτων μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://national07.ekloges.dolnet.gr, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για την τεχνολογία Silverlight καθώς επίσης και παραπομπές σε υπάρχουσες υλοποιήσεις και case studies μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση https://www.microsoft.com/silverlight

Δείτε επίσης: SingularLogic: Ρεκόρ επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.