Η Microsoft προειδοποιεί: Σταματήστε να κάνετε χρήση του Internet Explorer

Internet Explorer, Η Microsoft προειδοποιεί: Σταματήστε να κάνετε χρήση του Internet Explorer

Παρόλο που ο Microsoft Edge δέχεται σκληρή κριτική κατά καιρούς, υπάρχει κόσμος που συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον Internet Explorer, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός γίνεται και από τεχνικής απόψεως πιο ιδιότροπος. Η ίδια η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να σταματήσουν να τον χρησιμοποιούν.

Η Microsoft δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου με τίτλο “Οι κίνδυνοι χρήσης του Internet Explorer ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησης.” Και ενώ απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες πληροφορικής, σίγουρα δεν αποκλείει και τους απλούς χρήστες. Για τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε αυτό, η Microsoft επισημαίνει την έλλειψη χαρακτηριστικών στο παλαιότερο λογισμικό. Πολλοί σύγχρονοι ιστότοποι έχουν ενσωματώσει νέα χαρακτηριστικά για τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται και ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο είναι ασφαλείς από εξωτερικούς κινδύνους αποτελούν καταστάσεις στις οποίες πλέον ο Internet Explorer δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Σίγουρα, θα μπορεί να λειτουργήσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτερες, ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες επιλογές.

Ακόμη και η Microsoft αναβαθμίζει το πρόγραμμα περιήγησης Edge για να χρησιμοποιήσει τα πρότυπα web του Chromium. Ο νέος Edge είναι καλύτερος από ποτέ ισχυρίζεται η Microsoft. Ο Firefox και o Chrome είναι επίσης καλές επιλογές.

Ο Chris Jackson της Microsoft ανέφερε χαρακτηριστικά: “Βλέπετε, ο Internet Explorer είναι μια λύση συμβατότητας. Δεν υποστηρίζουμε τα νέα πρότυπα ιστού γι ‘αυτόν και ενώ πολλοί ιστότοποι λειτουργούν καλά, οι προγραμματιστές απλά δεν τους δοκιμάζουν στον Internet Explorer, αυτές τις μέρες. Κάνουν τις δοκιμές τους σε σύγχρονα προγράμματα περιήγησης. Συνεπώς, εάν συνεχίζαμε την προηγούμενη προσέγγισή μας, θα καταλήγατε σε ένα σενάριο όπου, θα καταλήγετε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις νέες εφαρμογές καθώς αυτές βγαίνουν. Και όσο νέες εφαρμογές εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα, αυτό που θέλουμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε, είναι να αποφύγετε να χάσετε ένα όλο και μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου!”.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.