Έρευνα: Πόσο πραγματικοί είναι οι φίλοι σου στο Facebook;

Οι περισσότεροι χρήστες του Facebook μπορεί να έχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες διαδικτυακούς φίλους, όμως πόσοι από αυτούς είναι πραγματικοί φίλοι; Σύμφωνα με έρευνα οι περισσότεροι από αυτούς δεν νοιάζονται για σένα και πιθανότατα δεν θα δείξουν καν συμπάθεια σε κάποιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο καθηγητής εξελικτικής ψυχολογίας στο Oxford University, Robin Dunbar, κατά μέσο όρο μπορείς να στηριχθείς σε μόλις 4 από τους διαδικτυακούς σου φίλους.

Στόχος της έρευνας ήταν να δει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που έχουν πολλούς διαδικτυακούς φίλους και πραγματικούς φίλους. Φάνηκε ότι υπάρχει πολύ μικρή συσχέτιση μεταξύ του να έχεις φίλους στα social media και του να μπορείς να στηριχθείς σε αυτούς ή ακόμη και να μιλάς συχνά μαζί τους.

Το μέσο άτομο (που συμμετείχε στην έρευνα) είχε περίπου 150 Facebook friends, αλλά μόλις 14 από αυτούς θα εξέφραζαν τη συμπάθειά τους στην περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά. Κατά μέσο όρο τα άτομα απάντησαν ότι μόλις 27 από τους διαδικτυακούς φίλους είναι πραγματικοί.

Ο καθηγητής επισημαίνει ότι οι φιλίες στο Facebook λειτουργούν με ανάλογο τρόπο όπως στην πραγματική ζωή, μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχοντας δεκάδες διαδικτυακούς φίλους, μπορεί να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι έχεις περισσότερους στενούς φίλους απ’ότι στην πραγματικότητα.

facebook friends, Έρευνα: Πόσο πραγματικοί είναι οι φίλοι σου στο Facebook;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tarif16

φίλοι στο fb?…ωραίο ανέκδοτο!!!!
το κατάργησα πριν 2-3 χρόνια και ησύχασε το κεφάλι μου από την μπουρδολογία.και η παρέα μου το ίδιο.έχει βγει από το καλαντάρι μας το χάσιμο χρόνου.

Paul

@tarif16
Ετσι ακριβώς !

Kandy

Παρομοιως παιδια.. Και ησυχασα απο καθε χαζο που ανεβαζε οτι να ναι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.