Nokia, παρουσιάζει τις νέες εξελίξεις για το Ovi

, Nokia, παρουσιάζει τις νέες εξελίξεις για το OviΣυνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποίησε η Nokia, με θέμα την παρουσίαση των νέων εξελίξεων σχετικά με το Ovi και την πρωτοποριακή συσκευή Nokia 5800 XpressMusic. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναλύθηκαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nokia ΝΑ Ευρώπης κ. Greig Williams τα χαρακτηριστικά διαχείρισης του Ovi.com και παρουσιάστηκαν τα βασικά στοιχεία του «Share on Ovi».

Επιπλέον, η Nokia παρουσίασε στο ελληνικό κοινό το νέο μουσικό τηλέφωνο Nokia 5800 XpressMusic, το οποίο θα προσφέρει την καλύτερη δυνατή ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία και θα βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες συσκευές που θα υποστηρίζουν το «Comes With Music», την μουσική υπηρεσία που προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στον κατάλογο Nokia Music Store για ένα έτος.

Η τελευταία έκδοση του Οvi.com, η οποία διατίθεται δοκιμαστικά (σε μορφή beta), προσφέρει δωρεάν λειτουργία συγχρονισμού (sync) του ημερολογίου, των επαφών, των σημειώσεων και των εργασιών με μία κινητή συσκευή Nokia και το www.ovi.com. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, όλοι οι χρήστες του Ovi.com μπορούν να δημιουργήσουν ένα online backup των σημαντικών πληροφοριών τους, στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα επεξεργασίας οποιαδήποτε στιγμή όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

, Nokia, παρουσιάζει τις νέες εξελίξεις για το OviΗ καινοτόμα μουσική συσκευή της Nokia, 5800 XpressMusic, αξιοποιεί την τεχνολογία της οθόνης αφής προσφέροντας το μενού υπηρεσιών “Media Bar”. Μέσω αυτού, το άγγιγμα του πλήκτρου παρέχει άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες μουσικής και ψυχαγωγίας, εύκολη σύνδεση στο διαδίκτυο (με πρόσβαση και σε flash περιεχόμενο), καθώς και τη δυνατότητα της ανταλλαγής αρχείων. Επιπλέον, το Nokia 5800 XpressMusic προσφέρει όλα τα «απαραίτητα» μουσικά χαρακτηριστικά: graphic equalizer, μνήμη 8GB για έως και 6000 κομμάτια, υποστήριξη για όλες τις μορφές ψηφιακής μουσικής, 3.5mm jack και ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία προσφέροντας τον πιο δυνατό ήχο. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η συντόμευση «Nokia Contact Bar», η οποία λειτουργεί σαν ψηφιακό RSS feed της καθημερινότητας των χρηστών.

Στα τεχνικά χαρακτηρίστηκα του 5800 XpressMusic, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται η 3.2Megapixel οθόνη «Carl Zeiss», μέσα από την οποία φωτογραφίες, video clips και ιστοσελίδες «ζωντανεύουν» με τη χρήση ζωηρών χρωμάτων και μοναδική ευκρίνεια, όπως αυτή επιτυγχάνεται μέσω της αναλογίας 16:9 και 30 frames το δευτερόλεπτο για αναπαραγωγή και εγγραφή, καθώς και ποιότητα εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο VGA. Με τη συσκευή αυτή, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται μουσικά κομμάτια μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων, όπως το Share on Ovi, ή το Facebook αλλά και μέσω Bluetooth, MMS ή online. Το Nokia 5800 XpressMusic θα διατίθεται στην αγορά το 4ο τρίμηνο του 2008 και θα περιλαμβάνει την υπηρεσία Comes With Music που θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.