O Elon Musk αμφιβάλλει για την επιστροφή στη Γη μετά την εγκατάσταση στον Άρη

elon musk αμφιβάλλει επιστροφή γη εγκατάσταση άρης, O Elon Musk αμφιβάλλει για την επιστροφή στη Γη μετά την εγκατάσταση στον Άρη

O ιδρυτής της Space X και της Tesla, Elon Musk, δίνει στον εαυτό του πιθανότητα ύψους 70% ώστε να εγκατασταθεί στον πλανήτη Άρη και η πρώτη αρειανή βάση να γίνει πραγματικότητα.

Ο Musk υπονόησε πως η μετακόμισή του στον πλανήτη ίσως είναι μόνιμη ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη τόνισε, μεταξύ άλλων:«Ξέρω ακριβώς τι κάνω, εννοώ να μετακομίσω εκεί. Νομίζουμε ότι μπορούμε να γυρίσουμε πίσω, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι γι΄αυτό».

Η συνέντευξη δόθηκε μια μέρα πριν την προγραμματισμένη προσεδάφιση του σκάφους Insight στον Άρη και σύμφωνα με το Associated Press, το συγκεκριμένο όχημα της Nasa θα χρησιμοποιήσει ειδικά μέσα προκειμένου να ανιχνεύσει σεισμούς που γίνονται στον πλανήτη ή ακόμη και μετεωρίτες που έπεσαν στην επιφάνειά του.

Ο 47χρονος Musk έχει αναφέρει επανειλημμένως την επιθυμία του να ταξιδέψει στον Άρη και σκέφτεται σοβαρά να επιβιβαστεί σε έναν από τους μελλοντικούς πυραύλους της Space X για να βοηθήσει στην εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη ενώ εκτίμησε ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα είναι εφικτό σε περίπου επτά χρόνια από τώρα με το κόστος για το άτομο να ξεκινά από μερικές χιλιάδες δολάρια.

Είπε επίσης πως η πιθανότητα θανάτου στον Άρη είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στη Γη και από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στον πλανήτη θα δουλεύει νυχθημερόν για την κατασκευή της βάσης σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, με την πιθανότητα θανάτου να είναι πράγματι μεγάλη και την πιθανότητα επιστροφής στη Γη μικρή.

Ο Musk, τέλος, παρομοίασε την αποστολή και εγκατάσταση στον Άρη με αυτή του Shackleton’s στην Ανταρκτική το 1914.

elon musk αμφιβάλλει επιστροφή γη εγκατάσταση άρης, O Elon Musk αμφιβάλλει για την επιστροφή στη Γη μετά την εγκατάσταση στον Άρη

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
|Eleoes

Μα καλά ποιος διαδίδει τέτοιες “αρρωστιμενενς” ιδέες

NtinosMD

Τι κανει τελικα ο ανθρωπος να αποφυγει τη γκρινια/κρεβατομουρμουρα της γυναικας του…

ΚώσταςD.

Για αρχή δεν πηγαίνει στην Σελήνη που είναι και κοντά (πραγματικά όμως όχι όπως το σκηνικό των ΗΠΑ στην area51) με κάμερες που θα δείχνουν live όλη τη διαδρομή και την εγκατάσταση εκει. Και αν το καταφέρει τότε ας πάει και στον Άρη το “παλικάρι”. Και σε 7 χρόνια λέει;; χεχεχε!!! Αμα πας εκεί να μείνεις!!! (που δεν, λογια του αέρα… )

russia under atack

ημουν νεος και γερασα μακαρι να μπορουσες να στιχιματισεις πως δεν θα παμε στην επομενη δεκαετετια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.