Οι Έλληνες πληρώνουν 54% περισσότερο το Netflix (βάσει κόστους ανά τίτλο) από τους Αμερικανούς

Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν 54% περισσότερο Netflix από Αμερικανούς πελάτες, Οι Έλληνες πληρώνουν 54% περισσότερο το Netflix (βάσει κόστους ανά τίτλο) από τους Αμερικανούς

Το Netflix μας δίνει μια πληθώρα από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες για να παρακολουθήσουμε οποιαδήποτε στιγμή από smartphone, tablet, Η/Υ και Smart TV με μηνιαία συνδρομή που ξεκινάει από τα 7.99 ευρώ. Πόσο όμως πληρώνουμε σε σύγκριση με τους πελάτες των άλλων χωρών;

Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε έγινε ανάμεσα σε 78 χώρες με σκοπό να βρεθεί σε ποιό μέρος του κόσμου είναι η καλύτερη value for money επιλογή για την παρακολούθηση του Netflix καθώς και για να δούμε τι γίνεται και στη χώρα μας αλλά και το τι πληρώνουμε σε σχέση με άλλους πελάτες σε χώρες ανά τον κόσμο.

Για να βγουν όλα τα αποτελέσματα χρειάστηκε να συγκριθούν ο αριθμός των τηλεοπτικών σειρών και των ταινιών σε 78 χώρες, και από το άθροισμα αυτό προέκυψε το κόστος ανα τίτλο κάθε μήνα για κάθε χώρα. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι πελάτες στην Αμερική έχουν τη μεγαλύτερη επιλογή σε τίτλους στο Netflix αλλά δεν έχουν τις καλύτερες value for money επιλογές.

Ο Καναδάς είναι η χώρα που έχει χαμηλές τιμές και τέτοιο αριθμό ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που τον κάνουν την πιο συμφέρουσα χώρα για κάποιον πελάτη να παρακολουθεί Netflix, με τους πελάτες των Η.Π.Α και του Ηνωμένου Βασιλείου να πληρώνουν 10% και 13% περισσότερο ανά τίτλο σε σύγκριση με τους πελάτες στον Καναδά.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι τιμές στο Netflix ξεκινούν από τα 7.99 ευρώ το μήνα για το Basic πρόγραμμα σε μια συσκευή, 9.99 ευρώ για το Standard με HD ποιότητα και παρακολούθηση από δύο συσκευές με ένα λογαριασμό, το Premium με 11.99 ευρώ με 4 συσκευές και παρακολούθηση σε ποιότητα 4K, ενώ με το πακέτο Ultra στα 14.99 παρέχεται ήχος πολύ υψηλής ποιότητας.

Το πόσο πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, είναι ένα θέμα το οποίο αξίζει να αναλυθεί.

Στο Netflix υπάρχουν διαθέσιμες 3775 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές για τις οποίες πληρώνουμε 9.01 δολάρια το μήνα, τη στιγμή που στις Η.Π.Α υπάρχουν 5839 διαθέσιμες ταινίες και σειρές για τις οποίες οι καταναλωτές πληρώνουν 7.99 δολάρια το μήνα. Στην ουσία πληρώνουμε σχεδόν 54% περισσότερο για να παρακολουθούμε λιγότερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, με το κόστος ανά τίτλο στη βιβλιοθήκη του Netflix να φτάνει τα 0.00239 δολάρια, τη στιγμή που οι Αμερικανοί πελάτες πληρώνουν 0.00137 δολάρια για κάθε διαθέσιμο τίτλο.

Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν 54% περισσότερο Netflix από Αμερικανούς πελάτες, Οι Έλληνες πληρώνουν 54% περισσότερο το Netflix (βάσει κόστους ανά τίτλο) από τους Αμερικανούς

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Για τα 12€ που δίνουμε 4 άτομα είναι τέλειο και τζάμπα

VHolland

Σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο εγώ βλέπω ότι η Ελλάδα είναι στο average ως χώρα της ΕΕ. Άρα αν μπει λίγο ακόμη περιεχόμενο είναι πολύ φθηνά…

Solon

Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει ο ΦΠΑ. Στην Ευρώπη πληρώνει ΦΠΑ το Netflix. Είναι τελείως λάθος σύγκριση. Το σωστό θα είναι να συγκριθεί η τιμή και το περιεχόμενο του ελληνικού Netflix με τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Solon

Και μόλις τώρα τσέκαρα την πηγή και είδα ότι πληρώνουμε τα ίδια με Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία.
Και πληρώνουμε λιγότερα από την Ισπανία στην οποίαν παράγει περιεχόμενο το Netflix. Μην δαιμονοποιείται τα πάντα. Μια χαρά τιμή έχει το Netflix.

Jim

Πληρώνει περισσότερο ο Έλληνας από τον Ελβετό που έχει 10 φορές μεγαλύτερο μισθό και απολαμβάνει και τους περισσότερους τίτλους μαζί με τους Αμερικάνους :Ρ ..έχετε δίκιο παιδιά..πολύ οικονομικό!!Απλά ο κλασσικός Ελληναράς που ψάχνει πάντα το τσαμπέ, ότι πιο φθηνό βρίσκει το έχει για καλό και δεν κοιτάζει τη σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες και τις παροχές που έχει. Αν έχετε καταλάβει καλά φίλοι μου Ελληναράδες, πληρώνετε περισσότερο για κάθε τίτλο από Ελβετία, Ουκρανία, Ζιμπάμπουε, Πακιστάν, Νιγηρία, Ουρουγουάη και Περού…που βγάλατε και συμπέρασμα ότι είμαστε στο μέσο όρο….

Jim

Μου θυμίζουν πολλές φορές αυτό που λένε πολλοί στην Ελλάδα ότι έχουμε φθηνό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς ή φθηνή ζωή σε σχέση με άλλες χώρες…αλλά ο Ελληναράς δεν βάζει το μυαλό του να σκεφτεί τι απολαμβάνει ο άλλος που μπορεί να έχει λίγο μεγαλύτερη φορολογία ή λίγο πιο ακριβό εισιτήριο. Η σύγκριση μπορεί να είναι χαοτική και τον νοιάζει ότι στην Ελλάδα θα πληρώσει 20 ή 50 λεπτά του ευρώ που φθηνό εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς… :Ρ

VHolland

@Jim αν προσπεράσω ότι τα δύο post σου αλληλοσυγκρούονται ως απόψεις (άρα και το χαρακτηρισμό ελληναράδες, αφού εξ ορισμού έγραψες ως ένας τέτοιος).
Αντιλαμβάνεσαι ότι συγκρίνεις ένα τοπικό προϊόν (συγκοινωνίες) με ένα προϊόν εισαγωγής και μάλιστα υπηρεσία όπου η τιμολόγιση του εξαρτάται από την εταιρεία και μόνο αυτή;
Υπάρχουν ενδιάμεσοι φόροι, υπάρχουν εταιρείες που έχουν τα δικαιωμάτα για κάποιες χώρες και χρεώνουν ανάλογα κτλ κτλ.

Τώρα που καταλάβαμε ότι πληρώνουμε το μέσω όρο…. δες το γράφημα αν καταλαβαίνεις τα βασικά δε θα είναι δύσκολο ελληνάρα….

Thana

Για σου ρε @Jim Έλληνα,εμείς οι Ελληναράδες τουλάχιστον παίρνουμε το νεράκι δώρο μαζί με τον καφέ,για ρώτα και τους Ελβετούς και τους υπόλοιπους ευρωπαίους πόσο το πληρώνουν !
Α…Και που είσαι,στο επόμενο αι φονι που θα πάρεις σκέψου πόσο πιο φθηνό είναι στην υπόλοιπη Ευρώπη που δεν έχει το ληστρικό 24% ΦΠΑ.

Jim

@VHolland φίλε μου στατισική έχω τελειώσει. επέτρεψε μου να ξέρω κάτι περισσότερο από εσένα από μέσο όρο…όταν κοιτάζεις ένα γράφημα δεν κοιτάζεις απλά και μόνο που βρίσκεται η κουκίδα της Ελλάδας…για το ποιος είναι Ελληναράς από τους δυο μας επέτρεψε το να το κρίνουν οι άλλοι καλύτερα…όσο για τον φίλο @Thana μάλλον δεν γνωρίζει και πολλά από γεωγραφία. Αν ήξερε, θα γνώριζε ότι για τον ελβετό το νερό είναι δωρεάν αφού όλες οι πόλεις τους έχουν πηγές από τις Άλπεις. Να πιεί εδώ στην Ελλάδα και ένα δωρεάν νεράκι στις καφετέριες και τα εστιατόρια μας που το χρεώνουν από 0,50 έως και 1 ευρώ. Καλό βράδυ και στους δύο.

Gregorio

Που το περίεργο που οι Έλληνες πληρώνουμε 54% περισσότερο το Netflix σε σχέση με τους Αμερικάνους ??? 10 χρόνια τώρα βγάζουμε πρωθυπουργό όποιον λέει -Λεφτά υπάρχουν, Ελπίδα υπάρχει, Έχουμε ανάπτυξη, Βγήκαμε στις αγορές, Δεν έχουμε ανεργία, Πάρτε μερικά δις σε επιδόματα και βάζει κάτι δεκάδες χιλιάδες στο δημόσιο, που το περίεργο λοιπόν ??? επίσης μαζί με το 24% του ΦΠΑ μην ξεχνάτε να βάζετε και τον επιπλέον φόρο στα ψηφιακά μέσα (συνδρομητικά κανάλια), σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που ψήφισε και πέρασε ο καλός μας ο πρωθυπουργός ο Τσίπρας, έτσι γιατί η Ελπίδα ήρθε νωρίς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Netflix

Netflix: Nέες ταινίες και σειρές το Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν το Φεβρουάριο του 2024 στην Ελλάδα από το Netflix.

Internet Netflix

Netflix: Καταργεί το βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις σε Καναδά και Ην. Βασίλειο

Tο Νetflix δεν αφήνει νέα μέλη ή μέλη που επιστρέφουν στην πλατφόρμα να εγγραφούν στο βασικό πακέτο χωρίς διαφημίσεις.

Gear Apple Netflix

Apple Vision Pro: Το Netflix δεν θα κυκλοφορήσει εφαρμογή για το headset

Το Netflix δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια εφαρμογή για τo επερχόμενο headset Vision Pro της Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.