Οι ΗΠΑ προειδοποιούν άλλες χώρες να μη χρησιμοποιούν 5G τεχνολογία της Huawei

ΗΠΑ προειδοποιούν άλλες χώρες μη χρησιμοποιούν 5G τεχνολογία Huawei, Οι ΗΠΑ προειδοποιούν άλλες χώρες να μη χρησιμοποιούν 5G τεχνολογία της Huawei

Η Huawei ήδη βρίσκεται σε ένα ιδιόρρυθμο μπλόκο στην αγορά των ΗΠΑ καθώς η κυβέρνησή της φοβάται πως η εταιρία κατασκοπεύει με τις συσκευές της για λογαριασμό των Κινέζων πλέον η Αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει και άλλες χώρες να πράξουν ανάλογα.

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ, οι ΗΠΑ το πάνε ένα βήμα παραπέρα και ζητούν από τις συμμαχικές χώρες στις οποίες διατηρούν στρατιωτικές βάσεις, να μη χρησιμοποιούν τις 5G τεχνολογίες της Huawei. Μάλιστα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν ήδη συναντηθεί με τους ομολόγους τους σε Γερμανία, Ιαπωνία και Ιταλία για αυτόν το σκοπό.

Οι ΗΠΑ φοβούνται πως οι στρατιωτικές βάσεις τους σε όλο τον κόσμο θα γίνουν στόχος hacking επιθέσεων, αν το internet τους βασίζεται σε εμπορικά δίκτυα άλλων χωρών τα οποία δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας hardware της Huawei. Οι ευαίσθητες επικοινωνίες του στρατού γίνονται με δορυφόρους και κλειστά δίκτυα, οι επικοινωνίες του προσωπικού ωστόσο βασίζονται στα εμπορικά δίκτυα.

Από την πλευρά της η εταιρία έχει ανοίξει κέντρα ελέγχου του εξοπλισμού της για backdoors και απειλές ασφαλείας σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Σε δήλωσή της στην WSJ, η Huawei εξέφρασε την έκπληξή της για την αντίδραση των ΗΠΑ και πρόσθεσε την ανησυχία της για τις προσπάθειες επηρεασμού των συμμάχων των ΗΠΑ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Μόνο των ΗΠΑ είναι ασφαλή 100%. 😂😂😂😂😂. Μας κοροϊδεύουν μες στη μάπα μας. Για κανέναν δεν είναι ασφαλές. Αλλά θα πουν ότι τους συμφέρει ΠΑΝΤΑ.

Theo

Εγώ μόνο και μόνο επειδή λέει ότι δεν είναι ασφαλή μου δίνει μεγαλύτερο κίνητρο να θεωρώ ακριβώς το αντίθετο. Έτσι και αλλιώς η ιστορία έχει δείξει πως ότι δεν μπορει να ελέγξει η Αμερική το “λασπολογει”.

Νίκος

Έχει ξεφύγει ο τρελαρας ο βαψωμαλλιας

Χρηστος

Οι ΗΠΑ φοβουνται τοσο πολυ μην διαλυθει η Apple ελεω Huawei..

Darth

@Χρηστος από που και ως που έχει η apple network division?? Μηλανε για network equpment οχι για κινιτα…

οσο για την ειδιση απλα τα ΗΠΑ θέλουν να εχουν μονοπολειο στην παρακολούθηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».