Οπτική ίνα σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο από την COSMOTE [video]

Ενεργοποιήθηκε σήμερα η πρώτη σύνδεση COSMOTE Fiber To The Home στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο. Στη ζωντανή επίδειξη που ακολούθησε, επιτεύχθηκαν ταχύτητες σταθερού Internet που έφτασαν το 1Gbps, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που φέρνουν οι οπτικές ίνες.

Το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου ΟΤΕ, ύψους €2 δισ. έως το 2022, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εκτεταμένου δικτύου αρχιτεκτονικής «οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι» (Fiber To The Home – FTTH).

Έως το τέλος του 2019, η κάλυψη COSMOTE Fiber To The Home θα περιλαμβάνει περίπου 150.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σταδιακά, η κάλυψη FTTH του Ομίλου ΟΤΕ αναμένεται να φθάσει το 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις το 2022. Το δίκτυο αυτό θα καλύπτει με οπτική ίνα και εγκαταστάσεις μεγάλης κοινωνικής σημασίας, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα μεταφορών, βιομηχανικά πάρκα και δημόσια κτίρια.

COSMOTE Double Play Fiberspeed με επιδότηση €360 μέσα από τη δράση Superfast Broadband
Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiberspeed, διατίθενται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρέχοντας υπερυψηλές ταχύτητες 100 & 200Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1 Gbps. Όσοι επιθυμούν να απολαμβάνουν στο σπίτι τους τις αξεπέραστες ταχύτητες της οπτικής ίνας, μπορούν να λάβουν ειδική επιδότηση συνολικού ύψους €360, μέσα από τη δράση Superfast Broadband του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, αποκτώντας το ειδικό κουπόνι στο www.sfbb.gr.

COSMOTE Double Play Fiberspeed Οπτική ίνα σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, Οπτική ίνα σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο από την COSMOTE [video]

COSMOTE Double Play Fiberspeed Οπτική ίνα σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, Οπτική ίνα σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο από την COSMOTE [video]

COSMOTE Double Play Fiberspeed Οπτική ίνα σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο, Οπτική ίνα σε σπίτι στο Παλαιό Φάληρο από την COSMOTE [video]

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Θα το πω ευγενικά, είναι για πολύ γέλια οι τύποι. Τι καραγκιοζλίκια είναι αυτά και από την πολιτική και από την τεχνική ηγεσία με αυτές τις φαρφάρες.

Σημείωση : Το post αυτό προήλθε μέσω της FFTH σύνδεσης μου, μάλλον είμαι ο 2ος στην Ελλάδα μετά από αυτούς αφού σήμερα ήρθε η οπτική ίνα στην Ελλάδα (να πάρει… πάλι δεύτερος)

Tson

Καλα όλα αυτά αλλά εγώ που δεν κατεβάζω torrent που μου χρειάζεται τόση ταχύτητα να πληρώνω τζάμπα τόσα λεφτά και με τη 10 δεν κάνω τη δουλειά μου και φαντάζομαι ότι για τέτοια ταχύτητα θελεις και φρέσκο μηχάνημα άλλιος δεν λέει τίποτα μα ειναι καιρός για τέτοια έξοδα πλάκα μας κάνουν

VG

Οι πολιτικοί ψάχνουν για ομπρέλες ήδη…έρχεται μεγάλη καταιγίδα…
Η Cosmote κάνει απλώς διαφήμιση… Γιατί μας φαίνεται περίεργο;

Jj

Σιγα τις αηδιες…υπερτιμογιση ακομα σε 24αρα γραμμη. Βγαλτε τις γραββατες…δεν σας πανε.

Δημήτρης

Αγαπητέ Κώστα,

Είναι μπορώ να γράψω μια ευχάριστη είδηση για την αναβάθμιση του δικτύου τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Το ερώτημα είναι το εξής: Εφόσον οι περισσότερες (αν όχι όλες) οικίες στην Ελλάδα φέρουν εσωτερική καλωδίωση χαλκού που το μέγιστο που μπορεί να φτάσει o χαλκός είναι τα 50Mbps (με τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζω). Με ποιο τρόπο οι εταιρίες τηλεπικοινωνίας μπορούν να φέρουν εντός οικίας τις ταχύτητες αυτές; Θα πρέπει να κάνει ο κάθε νοικοκύρης/ά εργασίες εγκατάστασης οπτικής ίνας στο σπίτι του;

Ευχαριστώ
Δημήτρης

Bloodmaster

Ναι αυτη την απορια εχω πως λειτουργεί το fiber. Ειναι αλλο πακετο,ειναι διαθεσιμο σε σπιτια. Διοτι εχει πεσει μπερδεμα

Λαμπρος

οπτικη ινα ως το ρουτερ , το site της wind εχει βιντεο , οι ιδιοι το αναλαμβανουν νομιζω …

John

Συγχαρητήρια σε όλους, εύχομαι να αξιοποιηθούν τα δίκτυα νέας γενιάς και να βοηθήσουν στην οικονομία της χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Internet COSMOTE Cosmote 4G COSMOTE 5G

Μοιράσου την ευτυχία και την ελευθερία των διακοπών σου με όσους δεν μπορούν να είναι εκεί μαζί σου

Αυτή είναι η δύναμη της κάλυψης του δικτύου της COSMOTE. Η δύναμη να παραμείνεις συνδεδεμένος, όπου και αν βρίσκεσαι.