ThinkQuest 2009, Διαγωνισμός δημιουργίας websites για δάσκαλους και μαθητές

Ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας websites ThinkQuest 2009, που διοργανώνει το Oracle Education Foundation (OEF), δέχεται ήδη συμμετοχές από ομάδες μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ηλικίας 9-19 ετών, από όλες τις χώρες του κόσμου. Οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό website πάνω σε θέμα της επιλογής τους. Τα websites που θα συμμετάσχουν μπορούν να βασιστούν σε μια ποικιλία τεχνολογιών.

, ThinkQuest 2009, Διαγωνισμός δημιουργίας websites για δάσκαλους και μαθητές• Οι συμμετοχές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 2 Απριλίου 2009. Επαγγελματίες εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο θα αξιολογήσουν όλα τα web sites που θα κατατεθούν στο διαγωνισμό. Στον περσινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 50 ελληνικές ομάδες.

• Η Adobe Systems Inc. χορήγησε στο Oracle Education Foundation (OEF) 1.500 πακέτα με τα τέσσερα κορυφαία προϊόντα λογισμικού της εταιρείας για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό websites. Οι ομάδες που εγγράφονται επιτυχώς, μπορούν να αιτηθούν, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ή μέχρι εξαντλήσεως των πακέτων, τα 3 πακέτα που δικαιούται κάθε ομάδα, και τα οποία αποστέλλονται άμεσα ώστε να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

• Οι συμμετοχές, που είναι σύμφωνες με τους όρους του διαγωνισμού, θα συμπεριληφθούν στη βιβλιοθήκη ThinkQuest, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό χώρο συγκέντρωσης εκπαιδευτικών εργασιών που έχουν αναπτυχθεί από μαθητές, με εκατομμύρια web learners να την επισκέπτονται κάθε μήνα.

• Τα έπαθλα, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβει η νικήτρια ομάδα, περιλαμβάνουν ένα ταξίδι στην εκδήλωση απονομής βραβείων στο Σαν Φρανσίσκο, φορητούς υπολογιστές, ψηφιακές κάμερες και σχολικές επιχορηγήσεις.

• Οι μαθητές που συμμετέχουν αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες, απαραίτητες στον 21ο αιώνα, όπως πνεύμα ομαδικής εργασίας, κριτική σκέψη, αυτοκαθοδήγηση, επίλυση προβλημάτων, εξοικείωση με την τεχνολογία και ικανότητα διαπολιτισμικής επικοινωνίας.

ThinkQuest: https://www.thinkquest.org
Oracle Education Foundation: https://www.oraclefoundation.org

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Oracle

Oracle: Απώλειες 5% για τη μετοχή της

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Oracle ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες.

Business Oracle

Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Business Oracle

Oracle: Στα 12,28 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα έσοδα

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Oracle σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τη χρήση του β’ τριμήνου του οικονομικού έτους.

Business Oracle

Keep Sea Blue: Τεχνολογία Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνση από πλαστικά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία της Oracle με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.