Όμιλος ΟΤΕ: 43.000 χλμ οπτική ίνα σε όλη την Ελλάδα

ΟΤΕ οπτικές ίνες Ελλάδα, Όμιλος ΟΤΕ: 43.000 χλμ οπτική ίνα σε όλη την Ελλάδα

O Όμιλος ΟΤΕ σε διάστημα 8 μηνών ανέβασε τον αριθμό των καμπινών που είναι συνδεδεμένες με οπτικές ίνες σε σχεδόν 13.000, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το πλάνο που είχε καταθέσει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την Α’ φάση του Κανονισμού Δικτύων Νέας Γενιάς.

Ως αποτέλεσμα, το δίκτυο COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με συνολικό μήκος διαδρομής 43.000 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ θα φέρει τις οπτικές ίνες σε ακόμη περισσότερες γειτονιές της χώρας, αναβαθμίζοντας 3.000 νέες καμπίνες, καθώς εγκρίθηκε από την ΕΕΤΤ η πρότασή του και για την Γ’ φάση του Κανονισμού, με περιθώριο ολοκλήρωσης 23 μήνες.

Στο τέλος του έργου, περίπου 2,9 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς από όλη την Ελλάδα, θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE για ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες Internet μέσω οπτικών ινών, που αντιστοιχεί σε πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας.

Οι επενδύσεις του Ομίλου ΟΤΕ σε οπτικές ίνες και δίκτυα νέας γενιάς ξεπερνούν τα €2 δισ. τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ το επενδυτικό πλάνο έως το 2020 ανέρχεται σε επιπλέον €1,5 δισ. Χάρη σε αυτές τις επενδύσεις, το δίκτυο COSMOTE είναι το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα, με μήκος διαδρομής 43.000 χιλιομέτρων.

Σήμερα, το δίκτυο περιλαμβάνει 34.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών στο δίκτυο κορμού και 9.000 χιλιόμετρα στο δίκτυο πρόσβασης και θα επεκταθεί περαιτέρω, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πλάνου της Γ’ φάσης του Κανονισμού της ΕΕΤΤ. Ο Όμιλος ΟΤΕ έχει εγκαταστήσει επίσης δίκτυο οπτικών ινών με μήκος διαδρομής 12.000 χιλιομέτρων, στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband.

Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber to the Home).

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
thanos

Στη Θεσσαλονικη, στο ΑΚ Ροσταν οπου ανήκω, έχουν περάσει καμπίνες και τον αλλο μήνα θα δινει εμπορικά 100Mbps. Επιτέλους δε θα ζηλεύουμε το εξωτερικο.

Σταμάτης

Να μένεις στο ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνας και φυσικά να ΜΗΝ υπάρχει διαθεσιμότητα στο VDSL
και να μην φτάνει μόνο αυτό το απλό το ADSL να φτάνει με το ζόρι στα 8 όταν υπάρχουν “ευνοικοί ανεμοι” και να διαφημίζουν το ιντερνετ περιεχόμενο στον ΟΤΕ-TV ενώ δεν μπορεί καν να το τρέξει.

Black

@thanos
Δες πρώτα τί τιμές θα έχεις εδώ η παρέα-καρτέλ των παρόχων και μετά αποφάσισε αν θα ζηλεύεις εξωτερικό.

Παναγιώτης Κουνδής

Εγώ πάντως έχω κλειδωμένα 45 στο κέντρο της Κατερίνης! Βέβαια στη Γερμανία συγκεκριμένα στην Κολωνία στα ίδια χρήματα μηνιαίο πάγιο κάνανε πρόταση στον κολλητό μου για ταχύτητα 450Mbps, ενώ αυτός αυτή τη στιγμή έχει 125άρα και τους έριξε άκυρο γιατί τους είπε “τι να την κάνω αφού δεν με αφήνετε να κατεβάσω”! χαχα Θεούλης!

tester

Όπως τα λέει ο Σταμάτης, πιο κέντρο της Αθήνας δεν γίνεται να είμαι και δεν υποστηρίζει VDSL γιατί και 50άρα να βάλω, πάλι 30άρα θα μου βγεί (στο δίκτυο λόγω απόστασης απο κόμβο VDSL) και στο σπίτι λόγω παλιάς καλωδίωσης θα είμαι με 15άρα.

bezilys

Και εγώ ακόμα 1.5 mbs έχω!!

Ων

Καλα…ευω θα εχω πεθανει και ακομα ο οτε θα εχει την tv 35 ευρω. Η κλοπη της κλοπης!!!

NikosAr

Ωραίο press conference του ΟΤΕ …σα δε ντρέπονται λέω εγώ … μένω Γαλάτσι, Αθήνα και δε έχει ούτε VDSL.. αλλά οι καμπίνες οι καινούργιες παντού σε όλους τους δρόμους .. δυστυχώς θα μας ξεζουμίσουν ακόμα με υπέρογκα ποσά και ADSL εφόσον είναι καρτέλ ( όπως είπε κάποιος φίλος παραπάνω ) και είναι όλοι στο κόλπο

Dim777

@Παναγιώτης Κουνδής ακριβώς το ίδιο πράγμα έχει γίνει σε μένα. Μάλιστα μου το έβαλαν δοκιμαστικα το 400αρι. Εντάξει άλλου σαν ταχύτητα αλλά δεν μπορούμε να κατεβάσουμε εύκολα (έρχεται μπιλιετο), οπότε τι να το κάνεις;;; 45 ευρώ με double play μου πρότειναν εμενα αλλά άκυρο έφαγαν.

Costas

@NikosAr
Έχεις δίκιο, “σα δεν ντρέπονται” που μας δινουν μεγαλύτερες ταχύτητες με την τεχνολογία VDSL, σα δεν ντρέπονται που αναβαθμίζουν και επεκτείνουν το Δίκτυο οπτικών ινών έτσι ώστε να δωσουν ίντερνετ και σε ποιο απομακρυσμένες περιοχές! Σα δεν ντρέπονται που δεν έχουμε dial up και isdn!

Νίκος 31

Τι του λείπει του ψωριάρη….

Δεν τους φτάνουν τα 20-50mbps (και αυτά τα δίκτυα με δανεικά χρήματα του Ευρωπαίου φορολογούμενου πολίτη), θέλουνε και Γερμανικές ταχύτητες….

Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα.

Μήπως να μας φέρει και η τραινοσέ το Ιαπωνικό μαγνητικό τραίνο που έσπασε το φράγμα των 600 χιλιομέτρων την ώρα να πετάγεστε στην Λάρισα για τσιγάρα;

Πείτε ενα ευχαριστώ στους Ευρωπαίους φορολογούμενους για τα δανεικά και τα ΕΣΠΑ και αφήστε τα 500mbps για τους μεγάλους, που δουλεύουνε, που διαβάζουνε, που βγάζουνε επιστήμονες, που επενδύουνε και φυσικά έχουνε την απαραίτητη τεχνογνωσία να το κάνουνε.

Δηλαδή άμα έχουμε εμείς τέτοιες ταχύτητες στο κατσαπλιαδιστάν, οι Αμερικανοί και οι Ιάπωνες με τι ταχύτητα θα πρέπει να σερφάρουνε;

Και φυσικά τι θα έλεγε ο Αμερικανός, εάν σέρφαρε με την ίδια ταχύτητα που σερφάρει και ο Έλληνας…

azriel84

Τεχνικός του ΟΤΕ σε χθεσινή συνομιλία μας “Ναι ξέρω την οδό σας, έχει θέμα το καλώδιο, σας κλειδώνω στα 6 maximum για να μην έχετε θέματα”. ΟΤΕ 2017, Εύοσμος Θεσσαλονίκης από το 2012 που μετακόμισα εδώ. Αλλά η στάνη στο χωριό μου στην Έδεσσα έχει οπτική ίνα και vdsl, να κατεβάζουν τα γίδια γρήγορα…

Mary

Νίκος31 αν εσένα σε καλύπτουν οι μετριότητες είναι δικο σου θέμα, οι άνθρωποι που έχουν απαιτήσεις από τον εαυτό τους και αξιοπρέπεια προσπαθούν και ζητούν κάτι παραπάνω…

Νίκος 31

Μετριότητα τα 25mbps στην επαρχία και τα 30-50mbps στίς μεγαλουπόλεις; Τι θέλεις να κατεβάσεις αν επιτρέπεται και δεν σε φτάνει η ταχύτητα που ήδη απολαμβάνεις;

Παραπάνω απαιτήσεις έχουνε οι πολιτισμένοι λαοί που δουλεύουν σκληρά, που επενδύουν, που έχουνε επιστημονικό προσωπικό και φυσικά τεχνογνωσία. Εσύ στην χώρα σου η μοναδική τεχνογνωσία που έχεις, είναι διορισμοί στο δημόσιο και τίποτε άλλο. Ούτε μολύβι για το σχολείο δεν παράγεις και θέλεις να φτάσεις στο επίπεδο ζωής κατοίκων προηγμένων χωρών;

Ήδη το επίπεδο ζωής που απολαμβάνεις στην χώρα που ζείς, είναι πολύ πάνω απο τις δυνατότητες που έχεις σαν λαός και σαν χώρα. Ιδού και το μεγάλο χρέος. Και φυσικά ένας ολόκληρος πλανήτης να γελάει με τα χάλια μας.

Κατά τα άλλα τα 50mbps δεν μας φτάνουνε και θέλουμε κι άλλα.

Νίκος 31

Επίσης οι ανθρώποι που ζητούν και ζούν με αξιοπρέπεια, πληρώνουνε και τους ανάλογους φόρους έτσι… Σουηδία 30%, Γερμανία 35% κτλ. Και φυσικά απολαμβάνουνε οι ανθρώποι και κάποια προνόμια, ίντερνετ, παιδεία, παιδικούς σταθμούς δωρεάν, κοινωνικό κράτος. Στο λέω γιατί έχω ζήσει 5 πράγματα απο κοντά.

Ε τώρα μην σου πω τι γινότανε τόσα χρόνια στο κατσαπλιαδιστάν και τι φόρους πλήρωσε στην ζωή του ο Έλληνας γιατί μετά πάει στο πολιτικό η συζήτηση και δεν μου αρέσει.

Mary

Σε κάποια από αυτά που λες ίσως και να έχεις δίκιο, αλλά δεν νομίζω ότι ούτε είναι το μέρος εδώ για πολιτικη συζήτηση ούτε πρόκειται να βρεις το δίκιο σου με τον απαράδεκτο τρόπο που εκφράζεσαι. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί επιρρίπτεις ευθύνες και μιλάς σε 2ο πρόσωπο, να σου υπενθυμίσω ότι ζεις εδώ, είσαι μέρος της κοινωνίας και συνεπώς του προβλήματος. Ωστόσο αν έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα, μπορείς να ζήσεις άλλου. Εγώ τουλάχιστον το δοκίμασα να ζήσω άλλου για χρόνια, δεν μιλάω έτσι. Φιλικά

Aris

Nikos31
Μάλλον τον εαυτό σου θεωρείς απολίτιστο και τεμπέλη. Γι αυτό βρίσκεις πολύ χρόνο να γράφεις ότι να ναι. Δεν γίνεται να πληρώνω 49 ευρώ το μήνα στον ΟΤΕ για να έχω 24αρι ίντερνετ και να μου δίνουν 5αρι. Και για να μου δώσουν τώρα πραγματικό 24αρι να μου ζητάνε 8 ευρώ επιπλέον. Για κάτι που ήδη πληρώνω..το πρόβλημα λοιπόν δεν είμαι εγώ, εσύ και οι υπόλοιποι.

Chris07

Όπως βλέπετε τον χάρτη της Αττικής βαζουν vdsl από έξω προς τα μέσα είναι πολύ δύσκολο να κάνουν αναβαθμίσεις στο κέντρο κάποιες γραμμές είναι πολύ παλιές 30 40 χρόνων μπορεί και παραπάνω. Είναι ποιο εύκολο να βάλεις vdsl στην Ανάβυσσο παρά στην Καλλιθέα.

Bill

+1 στον Νίκο. Αντί να πούμε και ένα ευχαριστώ που έχουμε όλα τα αγαθά του κόσμου και δεν στερούμαστε τίποτα, και να δουλέψουμε για να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερα, μια ζωή κοιτάμε τι κάνουν οι άλλοι. Αυτό θα πει ζήλια και αχαριστία.

Εγώ έχω 50αρα, να πω την αμαρτία μου αχρειαστη είναι, παλεύω 24 ώρες την ημέρα τον υπολογιστή ανοιχτό να καταφέρω να σινταρω 6 ταινίες που κατέβασα. Upload θέλουμε όχι download. Δεν θα πάθω και τίποτα αν κάνω και δέκα ώρες να κατεβάσω 3 4Κ ταινίες που θα παρακολουθήσω το σκ. Πριν δέκα χρόνια πάλευα να κατεβάσω ένα τραγουδι.

Bill

Chris γιατί 50 ρε φίλε; Βάζεις και τηλεόραση μαζί; Οκ δικαίωμα σου αλλά μην λες ότι να ναι. Εγω δίνω λιγότερα για 48αρα και πριν 2 χρόνια 22 ευρω για 24αρα cyta και έπιανα 18. Βάλε και απεριόριστα τηλέφωνα ή 10 ώρες ομιλίας σε σταθερά, δεν θυμάμαι. Τι 50 ευρώ; 30 ευρώ έχουνε double play στο βόρειο αιγαιο

Νίκος 31

@aris LOL Έκρινες εσύ τον ελεύθερο μου χρόνο με 2 μηνύματα μετά απο 7-8 μήνες; που έλειπα για δουλειά… Τέσπα, ο καθένας στο ίντερνετ, ότι θέλει γράφει, δεν τίθεται θέμα. @Μαρία. Τι έχει ο τρόπος που εκφράστηκα, αλήθειες είπα πρός έναν αχάριστο και αδούλευτο λαό που τα περιμένει όλα έτοιμα και δεν χαίρεται – εκτιμάει με τίποτα σοβαρό που γίνεται και που μπορεί να του προσφέρει αυτή η χώρα. Κάποτε η οτενέτ διπλασίαζε τις ταχύτητες σε ενα βράδυ το 2007, κάναμε δωρεάν το 384Κ σε 1mbit και αυτομάτως διπλασιασμός σε 2mbit την επομένη μέρα, μετά απο 1 εβδομάδα γκρίνια. 1-2 χρόνια μετά τα 24mbps και εδώ και χρόνια το VDSL στα 50mbps και πάλι γκρίνια. Και 4.000 mbit να μας δώσουνε αυριο το πρωί, θα γκρινιάζουνε οι νεοΕΛ σχολιαστές του διαδικτύου επειδή ι Ιαπωνία έχει 5000 mbps. Ότι πάει να γίνει σε αυτή την χώρα, γκρίνια. Ότι επένδυση, γκρίνια. Ότι ιδιωτική πρωτοβουλία, γκρίνια. Το πολιτικό στο σχόλιο μου που το είδες, εκανες τον κόπο να διαβάσεις τις τοποθετήσεις μου πρίν με κατηγορήσεις; Με είδες πουθενά να κατηγορώ την χώρα που ζώ και μου “δείχνεις” την πόρτα της εξόδου; Αυτά να τα πείς σε αυτούς που παριστάνουνε τους ψαγμένους, τους προηγμένους… Συνέχεια »

Γρηγορης...

κοιτα εδω λογικη…ο καθενας θελει να εχει κατω απο το σπιτι του μια καμπινα..κ να πιανει οσο πληρωνει που το μεσο σπιτι στην Ελλαδα ειναι κατασκευασμενο το 80(καλωδιωση 40 ετων περιπου)…κ εκτος αυτου θελουμε και μεγαλες ταχυτητες για να παρανομουμε(κατεβασμα ταινιων live streaming κλπ)οπως ειπε ενας φιλος πιο πριν 450Mbps στην Γερμανια αλλα ουτε τα μισα βιντεο στο youtube παιζουν ελεω δικαιωματων ουτε κατεβασμα επιτρεπεται ουτε καν να δεις ονλαιν μια ταινια(τζαμπα εννοειται)…το μονο που συμφωνω με ολους ειναι οι τιμες του ΟΤΕ που ειναι πανακριβες…ειχα 24μηνο με 20ε ote tv 25e τηλεφωνια(απεριοριστα+30΄προς κινητα συν 5ε για 1.5 ωρα προς κινητα…οταν ηρθε η ωρα της ανανεωσης μου ειπαν για 75…

30fill

Upload θέλουμε. Ενδεικτικό του πόσο παθητική είναι η χρήση του ίντερνετ στην Ελλάδα που έχουμε 50άρι καρφωτο download και μόλις 1-1,5 upload σε vdsl. Απλώς καταναλώνουμε περιεχόμενο, τίποτα άλλο.

Bill

Έτσι είναι φίλε, αν θέλεις να εκμεταλλευτείς το 24αρι σου, χρειάζεσαι και το ανάλογο upload ώστε να διατηρήσεις ρατιο. Διαφορετικά κατέβασε με 500mbps όπως οι Γερμανοί ( γελαμε) σε free torrent tracker. Και άμα πιάσεις πάνω από 1100kbps, εγώ θα περάσω οπτική ίνα με γυμνά χέρια σε όλη την επικράτεια. Γιατί εκεί είναι το θέμα και όχι στην ταχύτητα που θα σου ανοίξει η σελίδα του techblog. Πάντως οι Ελληνες των 500mbps, είναι πρώτοι σε μπάνια λόγω hit n run παγκοσμίως σε όλους τους PTT. Παρτακιδες αλλά απαιτητικοί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova OTE

Η επανάσταση της Οπτικής Ίνας στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα μεγάλα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας με έμφαση στην κάλυψη όλων των πολιτών με δίκτυα οπτικών ινών και την εξασφάλιση ταχύτητας σύνδεσης 1 Gbps.

Internet OTE

Υλοποιήθηκε το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19

Το Εθνικό Μητρώο Ασθενών με COVID-19 υλοποίησε ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία Byte Computer, για το Υπουργείο Υγείας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.ΚΑ ΑΕ).

Internet COSMOTE OTE

Ξενάγηση στον υπόγειο καλωδιακό κόσμο των τηλεπικοινωνιών

Μια υπόγεια καλωδιακή βλάβη (βλάβη σε κεντρικό καλώδιο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, που περιλαμβάνει πολλαπλές συνδέσεις πελατών), που επηρέαζε τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και internet αρκετών συνδρομητών, διόρθωσαν πριν λίγες μέρες, στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, οι τεχνικοί δικτύου του Ομίλου ΟΤΕ.

Internet OTE OTE TV

OTE TV GO: Περιεχόμενο στο smartphone και το tablet

Με τη νέα υπηρεσία OTE TV GO οι συνδρομητές του OTE TV έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν στο κινητό και στο tablet περιεχόμενο από το μπουκέτο του ΟΤΕ TV και κανάλια υψηλής ευκρίνειας. Το OTE TV GΟ, διατίθεται αρχικά πιλοτικά για 50.000 συνδρομητές.