Photobucket: Ζητά 400 δολάρια για hotlinking και εξοργίζει το ίντερνετ

Photobucket 400 δολάρια, Photobucket: Ζητά 400 δολάρια για hotlinking και εξοργίζει το ίντερνετ

Για εκβιασμό κατηγορούν οι χρήστες του το Photobucket, το οποίο άλλαξε ξαφνικά τους όρους χρήσης και τους ζητά 400 δολάρια τον χρόνο, προκειμένου να μπορούν να κάνουν hotlinking τις εικόνες τους σε τρίτα site, ανάμεσα σε αυτά και τα Amazon και eBay.

Το Photobucket αποτελεί μια υπηρεσία, στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν, να επεξεργαστούν, να αποθηκεύσουν και διαμοιραστούν τις φωτογραφίες τους. Έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου ένας ιστότοπος ζητά τον υπερσύνδεσμο για μια φωτογραφία κι όχι άμεσο ανέβασμα σε αυτή.

Μέχρι πρότινος οι χρήστες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία δωρεάν και ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο σε blogs και forums όσο και σε site δημοπρασιών ή αγορών όπως το eBay και το Amazon.

Ξαφνικά οι χρήστες, βρίσκονται αντιμέτωποι με εικόνες σαν την κεντρική, όπου για παράδειγμα σε ένα προϊόν τους δεν εμφανίζεται η εικόνα και τους ζητείται να ξεκλειδώσουν τον λογαριασμό τους…με το αζημίωτο φυσικά.

Μάλιστα, το Photobucket έχει ένα πρόγραμμα που κοστίζει 6 δολάρια το μήνα, αλλά για hosting σε ιστότοπους τρίτων η υπηρεσία επιτρέπει μόνο την πληρωμή του ετήσιου προγράμματος Plus500, το οποίο έρχεται στα 400 δολάρια. Για την ακρίβεια στα 399,99 δολάρια τον χρόνο. Επιπλέον, κάποιοι χρήστες δεν μπορούσαν καν να κατεβάσουν τις φωτογραφίες τους από το Photobucket (αυτές που φιλοξενούνταν σε site τρίτων).

Το Photobucket δέχτηκε πλήθος παραπόνων. Μια χρήστης έγραψε στο Twitter:
“Photobucket είσαι μια ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ εταιρεία. Αυτό είναι 100% εκβιασμός. Έχω χρόνια περιεχομένου από το blog μου στην πλατφόρμα σου και τώρα με αναγκάζεις να πληρώσω 400 δολάρια τον χρόνο”.

Photobucket 400 δολάρια, Photobucket: Ζητά 400 δολάρια για hotlinking και εξοργίζει το ίντερνετ

Ένας άλλος χρήστης ανέφερε: “Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη εταιρική αυτοκτονία. Δεν θα ήταν πιο απλό να κλείνατε;”, ενώ λίγο αργότερα ο χρήστης παρακινεί τους υπόλοιπους να ηρεμήσουν, ειρωνευόμενος ότι το Photobucket απλά τους δείχνει πως είναι να δέχονται επίθεση ransomware.

Photobucket 400 δολάρια, Photobucket: Ζητά 400 δολάρια για hotlinking και εξοργίζει το ίντερνετ

Το ό,τι μια εταιρεία έχει δικαίωμα να αλλάξει τους όρους παροχής υπηρεσιών της είναι γεγονός. Ωστόσο, μια εταιρεία με 100 εκατ. χρήστες, οι οποίοι έχουν αποθηκεύσει 15 δισ. φωτογραφίες στους σέρβερ της, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι χρειάζεται να τους ενημερώσει εκ των προτέρων και να τους προσφέρει λογικά προγράμματα ή χρόνο να κατεβάσουν τις φωτογραφίες τους αν δεν θέλουν να συνεχίσουν με αυτή την πλατφόρμα.

Δεν αποκλείται το Photobucket μετά τη γενική κατακραυγή να πάρει πίσω την τιμή που ζητά και να προσφέρει μια πιο προσιτή, ωστόσο ήδη πολλοί χρήστες φαίνεται να ψάχνουν εναλλακτικές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
@Dinos

Κανονικά η εταιρεία Photobucket ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρει και σύμφωνα με την τιμή που ζητά από τους χρήστες είναι υπερβολική. Θα έπρεπε να ζητήσει από τους νέους χρήστες πχ. 365 ευρώ. Και για τους παλιούς χρήστες δωρεάν ο ένας χρόνος από τη συνδρομή που θα είχαν αναγκαστικά και μετά κάθε χρόνο και για όσο χρονικά θέλουν να πληρώνουν το ποσό που θα τους αναλογεί.

dark_master

Οταν το κάνεις μετα από καιρό και με αυτό το τρόπο μόνο “αθωα” δε μπορεί να χαρακτηριστεί μια τέτοια κίνηση. Οπότε δικαιολογημένα τρώει το κράξιμο.

Μανώλης

μαγαζί τους είναι ότι θέλουν κάνουν!!! κι εμείς καταναλωτές είμαστε και υπάρχουν κι άλλες επιλογές!!!! 😉

Sosimple

Απο 0 σε 400$ σε μια μέρα! Δε γίνονται αυτα.. Εντελώς στοκοι. Να το πας 5-10$ το χρονο, θα σου μείνει ενα 5-6% των χρηστών ΙΣΩΣ, και μπορει να κονομησεις προσωρινά μέχρι να εξαφανιστεις γιατι ποιος μ@λ@κ@ς θα κατσει να πληρωνει μονιμα για μια υπηρεσία που την βρισκεις αλλου τσαμπα?
Με 400 που το βαλανε αμφιβάλλω αν υπάρχει 1 ηλιθιος στον πλανήτη να παει να τα σκασει. Γιατί και παμπλουτος να είσαι, σε κανει ουσιαστικά να δηλωνεις μ@λ@κ@ς οπως ειπα. Οντως καλύτερα να κλεινανε.
Και εχω λογαριασμό χρόνια. Πραγματικά η καλύτερη υπηρεσία με εφαρμογή κλπ αλλα για τσαμπα. Ουτε 1 σεντς σε εκβιαστες.

Sint

Γενικά είναι ηλιθιότητα να κρατάς φώτο έτσι. Οπουδήποτε και τσάμπα να ειναι. Είμαστε όλοι προβατα

Nto

Τραγικό, αλλά καθόλου “αθωο”. Ε, τα θέλουμε κ εμείς. Αν δεν υπήρχαν θύματα, δε θα υπήρχαν θύτες. Μόνο αν είσαι αθώος η κάτι χειρότερο, αποθηκεύεις κ διαμοιραζεις έτσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.