Polyglot 3000, Αναγνωρίστε τώρα τη γλώσσα οποιουδήποτε κειμένου

Μας έχει τύχει πολλές φορές να έχουμε βρει κάποιο κείμενο στο διαδίκτυο, στο οποίο δεν αναγνωρίζουμε τη γλώσσα που είναι γραμμένο, προκειμένου να το τοποθετήσουμε σε ένα εργαλείο αυτόματης μετάφρασης και να το μεταφράσουμε σε κάποια οικεία γλώσσα. Το δωρεάν λογισμικό PolyGlot 3000 της εταιρείας Lycasoft λύνει αυτό το πρόβλημα αναγνωρίζοντάς μας την προέλευση της γλώσσας.

, Polyglot 3000, Αναγνωρίστε τώρα τη γλώσσα οποιουδήποτε κειμένου

Συγκεκριμένα, αυτό είναι ένας αυτόματος “αναγνωριστής” γλώσσας (automatic language identifier) που αναγνωρίζει γρήγορα οποιοδήποτε κείμενο, φράση ή ακόμα και απλή λέξη, τα οποία είναι γραμμένα σε περισσότερες από 400 (για την ακρίβεια 474) γλώσσες.

Το αποτέλεσμα της αναγνώρισης περιλαμβάνει πληροφορίες όπως η γλώσσα που αναγνωρίστηκε, το ποσοστό της ακρίβειας της αναγνώρισης, το μέγεθος του κειμένου που αναγνωρίστηκε, ο χρόνος που χρειάστηκε προκειμένου να αναγνωριστεί το κείμενο καθώς και παρόμοιες γλώσσες με αυτή που αναγνωρίστηκε.

Συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά της παρουσιάζονται αναλυτικά παρακάτω:
-Recognizes 474 languages
-Supports Unicode texts
-Convenient user interface
-Τrue-Coloured icons in menu and toolbar
-Quick and correct language identification
-Can be set to only check for popular languages
-Multilingual interface (English, German, French, Spanish and others)

Συμπερασματικά, με μια απλή αντιγραφή και επικόλληση στην εφαρμογή PolyGlot 3000 λύνετε το πρόβλημα της αναγνώρισης της γλώσσας ενός κειμένου που είτε εικάζετε, είτε δεν έχετε καμία ιδέα σε τι γλώσσα είναι γραμμένο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κώστας Βλαχάκης

Ωραίο φαίνεται το πρόγραμμα, όμως μπορούμε και από την κατάληξη του domain name να καταλάβουμε τη γλώσσα που είναι γραμμένο το κείμενο.

gstam

Καλή η παρατήρησή σου Κώστα. Η κατάληξη ενός domain name μπορεί να αποτελεί ένδειξη μίας από τις γλώσσες που χρησιμοποιεί ο ιστοτόπος. Αυτό προϋποθέτει βέβαια να γνωρίζουμε σε ποια χώρα και κατ’ επέκταση γλώσσα αντιστοιχεί η κάθε κατάληξη. Επίσης και οι σημαίες (δεν μας αρκεί το λεκτικό για ευνόητους λόγους) αποτελούν ένδειξη των γλωσσών που χρησιμοποιεί ο συγκεκριμένος ιστοτόπος (με την προϋπόθεση ότι σε μια χώρα μιλάνε μόνο μία γλώσσα). Βέβαια και σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουμε τη γλώσσα που αντιστοιχεί στην κάθε σημαία και κατ’ επέκταση χώρα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που δεν μας είναι αρκετός κανένας από τους δύο προαναφερόμενους τρόπους (π.χ. σε μια χώρα μπορεί να μιλάνε περισσότερες από μία γλώσσες). Εκεί σίγουρα μπορεί να βοηθήσει το Polyglot 3000…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.