Ready Player One: Ταινία Steven Spielberg για την εικονική πραγματικότητα

Σε περίπου δύο μήνες οι ελληνικοί κινηματογράφοι θα προβάλλουν μια από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες του 2018. Ο μεγάλος Steven Spielberg θα μας ταξιδέψει στο μέλλον, οπού εκεί θα γνωρίσουμε έναν αχανή κόσμο εικονικής πραγματικότητας.

Ο λόγος για το Ready Player One που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην χώρα μας από τις 29 Μαρτίου. Τι αναμένεται να δούμε; Εν ολίγοις, η ταινία διαδραματίζεται στο 2045. Το περιβάλλον έχει αλλοιωθεί από την μόλυνση του πλανήτη, ενώ στην πλειοψηφία τους οι πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας. Για πολλούς, όπως και για τον πρωταγωνιστή μας, ονόματι Wade Watts, η μόνη διέξοδος από την άσχημη πραγματικότητα είναι ένας κόσμος εικονικής πραγματικότητας που φέρει τον τίτλο “OASIS”. Εκεί οι… απλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και να ζήσουν μια ζωή που στην πραγματικότητα δεν μπορούν. Ο νεαρός Wade επισκέπτεται συχνά τον συγκεκριμένο κόσμο (μέσω VR headset και ειδικής στολής), αλλάζοντας εκεί το όνομα του σε “Parzival”.

Ready Player One έρχεται 29 Μαρτίου ταινία επιστημονικής φαντασίας θρυλικού Steven Spielberg, Ready Player One: Ταινία Steven Spielberg για την εικονική πραγματικότητα

Όλα αλλάζουν όμως όταν ο ιδρυτής του OASIS πεθαίνει. Λίγο πριν τον θάνατο του, ανακοινώνει πως μέσα στον εικονικό κόσμο έχει κρύψει ένα Easter Egg. Όποιος το βρεί θα ανταμειφθεί με μισό τρισεκατομμύριο δολάρια, ενώ θα αποκτήσει και τον έλεγχο του OASIS (δηλαδή όλη την περιουσία του). Ο Wade βρίσκει ξαφνικά το πρώτο στοιχείο για την εύρεση του “αυγού”, κάτι που θα τον οδηγήσει στην αρχή μιας επικής περιπέτειας. Ο ίδιος θα προσπαθήσει να βρει το περίφημο αντικείμενο μέσα στον αχανή κόσμο του OASIS, όμως στην πορεία θα βρεθεί αντιμέτωπος με δυνάμεις που θέλουν προφανώς να τον αποτρέψουν.

Η ταινία αναμένεται να είναι γεμάτη πραγματικά easter eggs από χαρακτήρες και ήρωες διαφόρων κινηματογραφικών παραγωγών του παρελθόντος, εξού άλλωστε και η ονομασία-παραλληλισμός του πολυπόθητου αντικειμένου ως “Easter Egg”. Κατά την διάρκεια της προβολής θα… πέσετε πάνω σε γνωστές φυσιογνωμίες μεγάλων επιτυχιών των περασμένων ετών. Φυσικά, την σφραγίδα του στην νέα ταινία βάζει ο θρυλικός Steven Spielberg, ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες που γνώρισε ποτέ η έβδομη τέχνη. Αναμονή μερικές εβδομάδες μέχρι την πρεμιέρα του Ready Player One, όπου και θα γίνουμε μάρτυρες της νέας δημιουργίας του Spielberg.

Ready Player One έρχεται 29 Μαρτίου ταινία επιστημονικής φαντασίας θρυλικού Steven Spielberg, Ready Player One: Ταινία Steven Spielberg για την εικονική πραγματικότητα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tzonaros

Προσωπικά έχω σταματήσει να βλεπω τις νεες ταινίες ειναι ολες ιδιες πάνω κατω. Ο κινηματογράφος εχει καταντήσει βαρετός

ΚΝ

Μια προσέγγιση απο έναν ενδιαφερον σκηνοθέτη. Αναμένουμε να τη δουμε. Γενικα τα τελευταία χρόνια υπαρχουν εργα που δίνουν ενδιαφέρουσες μελλοντολογικές απόψεις …οπως και ενδιαφέροντα σενάρια περα απο τα κλασσικα.
Σιγουρα η εικονική πραγματικότητα θα μας οδηγήσει σε νεα μονοπάτια κακ εξελίξεις που ισως εχουν και πολλες άσχημες επιπτώσεις.

giorgos

ψάξτε στο ιντερνετ για το οραμα της Σοφιας για την ανθρωπότητα, ξερετε εκείνο το ρομποτ με τεχνητή νοημοσύνη και θα καταλάβετε γιατι δεν πρεπει να φτιάχνουμε αληθινα σκεπτόμενες μηχανες, ειναι ακριβος αυτο που ειχε πει ο ελον μασκ πως ειναι σαν να προσκαλούμε εναν δαίμονα στην γη

Άγγελος

Φοβερό φαίνεται. Cinematic απο video game μου θύμισε.

Μπάμπης

Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο με τον ίδιο τίτλο το οποίο είναι εξαιρετικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Call of Duty PlayStation 5 Warner

Hogwarts Legacy: Πρώτο σε πωλήσεις παιχνίδι στις ΗΠΑ για το 2023

To Ηogwarts Legacy ήταν το βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ για το 2023 σπάζοντας ένα σερί 15ετίας.

Internet featured HBO Warner

Max: Κυκλοφόρησε το πρώην HBO Max με επιλογή συνδρομής 4Κ

Η Warner Bros ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Max, της rebranded εκδοχής του HBO Max, που θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο περιεχόμενο 4Κ.

Internet HBO Warner

«Max»: Η νέα υπηρεσία ροής από τη Warner Bros

H Warner Bros ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια νέα υπηρεσία ροής ενώνοντας τα HBO Max και Discovery+.

Games Warner

Το “Gotham Knights” έρχεται νωρίτερα από ότι περιμέναμε

Το Gotham Knights, ο εμπνευσμένος από την DC τίτλος της Warner Bros Games, πρόκειται να κυκλοφορήσει τελικά σε PlayStation 5, Xbox Series X/S και PC στις 21 Οκτωβρίου.