Ricardo.gr, Το ελληνικό e-Bay(;)

Μια νέα πλατφόρμα αγοραπωλησίας προϊόντων έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στη χώρα μας από την προηγούμενη εβδομάδα. Ο λόγος για την ricardo.gr, μια πλήρως ελληνική πλατφόρμα με 28 κατηγορίες προϊόντων οι οποίες αφορούν καινούργια, μεταχειρισμένα και ελαττωματικά προϊόντα. Η πλατφόρμα απευθύνεται σε ιδιώτες και ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να την αξιοποιήσουν ως το εναλλακτικό κανάλι πώλησης για τα προϊόντα τους.

, Ricardo.gr, Το ελληνικό e-Bay(;)Δεν θα λέγαμε ότι είναι ακριβώς το ελληνικό e-Bay μιας και εδώ χρειάζεται να πληρώσεις τέλος δημοσίευσης για κάθε προϊόν που ανεβάζεις για πώληση, πουληθεί δεν πουληθεί. Και φυσικά να καταβάλεις την ανάλογη προμήθεια όταν τελικά το πουλήσεις. Επίσης η ricardo.gr δεν είναι συμβεβλημένη με το PayPal οπότε θα πρέπει να ανοίξουμε εκ νέου λογαριασμό στην υπηρεσία ηλεκτρονικών συναλλαγών Moneybrookers.com.

Τέλη δημοσίευσης
Ανάλογα με την καθορισθείσα ελάχιστη τιμή ή την “τιμή για άμεση αγορά” σε προσφορές με σταθερή τιμή μεταξύ 0,05€ και 1,00€.
Τέλη επιτυχημένης πώλησης
Ανάλογα με την επιτευχθείσα τιμή πώλησης μεταξύ 1% και 3% της τιμής πώλησης.
Εξαιρέσεις:Αυτοκίνητα, Σκάφη, Μοτοσικλέτες, Τέλος επιτυχημένης πώλησης 25,00€.
Τέλη προώθησης πωλήσεων για την αύξηση της ελκυστικότητας της προσφοράς
Ανάλογα με τις επιλογές προώθησης πωλήσεων, Μεταξύ 0,10€ και 10,00€.
Ειδική περίπτωση:
Προσφορές σταθερής τιμής διάρκειας 30 ημερών, Ανάλογα με τις επιλογές προώθησης πωλήσεων,
Μεταξύ 0,10€ και 20,00€.
Τέλη για ενημέρωση μέσω SMS
(υπηρεσία προσωρινά μη διαθέσιμη), Ανάλογα με την επιλεγμένη ποσότητα.

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα ο πωλητής μπορεί να ανεβάζει προϊόντα χωρίς τέλος δημοσίευσης, και πώλησης. width=”500″ height=”197″ class=”alignnone size-full wp-image-7999″ />

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
HitMan

Κώστα, ένα φάουλ: Μια πλήρως εξελληνισμένη πλατφόρμα είναι… και πριν το launch το λέγανε & φαίνεται και στο footer. Έχει παρουσία σε διάφορες άλλες χώρες αλλά με τέτοιες χρεώσεις δεν το βλέπω να επιβιώνει στην Ελλάδα… θα δείξει!

Το μόνο + με άλλες καθαρά Ελληνικές αντίστοιχες υπηρεσίες δημοπρασιών είναι ότι έχει προνοήσει για επαγγελματίες. [ like eBay ]

fOTIS

Με τέτοιες επενδύσεις η εθνική οικονομία μας ανεβάζει στροφές στο κόκκινο!
ΔΕν μου άρεσε, ούτε οι όροι, ούτε η φιλοσοφία συναλλαγών.
ΔΕν πειράζει
🙂

Τάσος Βελιάδης

για ποιον λόγο να πληρώσω για να δημοσιεύσω μια δημοπρασία την στιγμή που μπορώ να το κάνω free σε πολλά άλλα site; Έχω πραγματοποιήσει πάνω από 50 δημοπρασίες σε άλλα ελληνικά site και πραγματικά δεν έχω πληρώσει ποτέ προμήθεια σε σιτε.

Andreas

100% free einai kai to https://www.ioffer.gr
Prosferei kai dorean sms gia ta members

Δημήτρης

To ricardo.gr σε σχέση με άλλα site είναι πιο αξιόπιστο. Και μόνο ότι τον κωδικό ενεργοποίησης τον στέλνει ταχυδρομικώς δείχνει την επαγγελματικότητά του. Ειδικά για τους πωλητές που ειδικά μηδενικούς χρήστες σε άλλα σαίτ τους κυνηγάνε να τους βρούνε και συνήθως είναι φαντάσματα είναι αυτή η διαδικασία πιστοποίησης πολύ σημαντική.

MIKA

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ 2 ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΒΙ..ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕς ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΑ..ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

thanasis

ton kodiko gia energopisi tou kodikou mou stin ricardo sto e-mail to ilektroniko ston stelnoun?? ama 3erete apantiste ty 😀

thanasis

stin ricardo mporo na pliroso me antikatavoli xrimaton???

thanasis

re sygnomi ean ginomai spastikos (pou ginomai )alla koita3a kai den to vrisko ean leei pouthena me antikatavoli ean 3eri kanenas ean mporo na agoraso kai me antikatavoli as apantisi parakalo ty 😀

thanasis

xeromai pou den me evrises gt se zalisa euxaristo polu

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.