Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Το κινητό τηλέφωνο, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο αποτελούν μέρος της καθημερινότητας και των δραστηριοτήτων των νέων. Τα τελευταία χρόνια, η πλειονότητα των νέων παιδιών και ειδικότερα η ηλικία 10-15 ετών χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σχεδόν σε καθημερινή βάση με το σπίτι να αποτελεί τον κυριότερο τόπο πρόσβασης.

Σημαντική, είναι και η αύξηση της χρήσης του κινητού τηλεφώνου από παιδιά 12-15 ετών με την είσοδό τους στο Γυμνάσιο. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν εξαιρετικά κρίσιμη την πτυχή της ασφαλούς χρήσης των τεχνολογιών από παιδιά αλλά και τους γονείς τους καθώς οι γνώσεις των χρηστών σε θέματα προστασίας είναι ανησυχητικά χαμηλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιαστήκαν πρόσφατο στο 3ο Συνέδριο για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε από τη Δίωξη  Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής:
• Το 50% των χρηστών smartphones/tablets κοιμούνται με τις συσκευές σε απόσταση του «χεριού τους»
• το 64% των χρηστών δεν έχει γνώση των κινδύνων του διαδικτύου
• το 57% αγνοεί την ύπαρξη λογισμικού ασφαλείας για κινητά
• το 50% δεν χρησιμοποιούν μέτρα προστασίας και προφύλαξης (password,security software, back up)
• το 56% έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων
• το 39% δεν παίρνει ειδικά μέτρα για τη χρήση δημόσιων wi-fi συνδέσεων, ενώ 3 στους 10 δεν αποσυνδέονται από τα δημόσια ασύρματα δίκτυα

, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για συνεχή και ορθή ενημέρωση των γονέων και των παιδιών πάνω στις νέες τεχνολογίες, η WIND υλοποιεί από το 2010 την ενημερωτική εκστρατεία “Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί” (www.kidsatsafety.gr) στην Αθήνα και την περιφέρεια, η οποία συνεχίζεται και το 2014 με κεντρικό σύνθημα: «Το Νου Σου πριν κάνεις Click».

Κύριοι στόχοι της εκστρατείας “Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί” είναι να ενημερωθούν οι γονείς για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη κακή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλέφωνου. Επίσης, να προωθήσει τις θετικές πλευρές των τεχνολογιών, ως εργαλεία της καθημερινής μας ζωή, να ενθαρρύνει τον διάλογο μεταξύ ανηλίκων και γονέων σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου και να προωθήσει την κριτική σκέψη.

Στα 4 χρόνια δράσης της η WIND μέσω της εκστρατείας:
• Στήριξε 60 Ημερίδες σε σχολεία και Δήμους
• Μοίρασε 100.000 ενημερωτικά έντυπα για γονείς και παιδιά
• Συμμετείχε σε 3 έρευνες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
• Στηρίζει τη διαδικτυακή και διαδραστική εφαρμογή χρήσιμων συμβουλών www.cyberkid.gov.gr από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Φέτος, η WIND σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και τη δράση SaferInternet.gr προγραμματίζει μια σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων που ξεκινούν με τη συμμετοχή στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, 11 Φεβρουαρίου 2014, στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η εκστρατεία “Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί” φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της WIND χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του ενώ παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τζέσυ Παπουτσή

Ε τι, μπακάλικο είμαστε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Η Nova παρουσιάζει νέες προσφορές κινητής, internet & ψυχαγωγίας

Η Nova ενοποιείται με τη Wind και λανσάρει νέα προϊόντα μέσα από ένα μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων.

Smartphones WIND Nova Black Friday 2022

Η Black Friday ξεκίνησε στη Nova-Wind με τιμές σε συσκευές και υπηρεσίες

Οι καταναλωτές θα βρουν προσφορές σε πακέτα υπηρεσιών, επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, smartphones και αξεσουάρ τελευταίας τεχνολογίας σε τιμές έως και -70%.

Business WIND

H Nova αναπτύσσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH)

Η Nova θα δημιουργήσει το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών (Fiber to the home), και θα συνεχίσει να επενδύει σε δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Business Nova WIND

Hellenic Open Fiber (HOF): Νέα εποχή για τις υποδομές οπτικών ινών από τη θυγατρική της Nova – Wind

Το σύνολο των επενδύσεων της Nova-Wind για τεχνολογίες νέες γενιάς πρόκειται να ξεπεράσει τα 1,3 δισ. ευρώ, μέχρι το 2026 και αφορά κυρίως στην επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι (FTTH) και στην εθνική κάλυψη του δικτύου 5G.