Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2009, 10 Φεβρουαρίου

Για έκτη χρονιά εορτάζεται φέτος σε περισσότερες από 52 χώρες η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). Η ημέρα αυτή τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, κυρίας Viviane Reding. Αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2009, 10 Φεβρουαρίου

Εννέα στους δέκα Έλληνες γονείς ζητούν περισσότερες ενημερωτικές καμπάνιες για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο. Ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου, αναγνωρίζοντας λοιπόν την ανάγκη του ελληνικού κοινού για περισσότερη άμεση και έγκαιρη ενημέρωση, συνεχίζει το έργο του για τη διετία 2009-2010 και παραχωρεί ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 12:00 στο Κέντρο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας/ Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα. Τηλ. 210-9098000).

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστεί η Έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Ασφαλές Διαδίκτυο για τα Παιδιά» για το 2008 και θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της πανευρωπαϊκής τηλεοπτικής και διαδικτυακής καμπάνιας με θέμα την ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying). Το παρόν θα δώσει φυσικά και η ομάδα νέων του Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου. Επιπλέον, σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι: καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος, Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού Υπ.ΟΙΚ.Ο., κύριος Μάνος Σφακιανάκης, Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ΕΛ.ΑΣ. και κύριος Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού.

Η ιστορία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου
• Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάζεται κάθε δεύτερη Τρίτη του Φεβρουαρίου. Φέτος η ημέρα αυτή είναι η 10η Φεβρουαρίου.
• Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2002, όταν γεννήθηκε η ιδέα καθιέρωσης του εορτασμού.
• Στις 6 Φεβρουαρίου 2004 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου σε 16 χώρες, ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα.
• Στις 8 Φεβρουαρίου 2005, η ημέρα αυτή εορτάστηκε σε 29 χώρες. Στην Ελλάδα, ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε διαγωνισμό παιδικής ιστορίας.
• Στις 7 Φεβρουαρίου 2006, οι χώρες που συμμετείχαν ήταν 36. Διοργανώθηκε παγκόσμιας εμβέλειας «blogathon», με σκοπό την προώθηση μηνυμάτων επαγρύπνησης σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών. Στην Ελλάδα ο Ελληνικός Κόμβος Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε μαθητικό διαγωνισμό σταυρόλεξου και κουίζ γνώσεων.
• Στις 6 Φεβρουαρίου 2007, συμμετείχαν στον εορτασμό 43 χώρες και πλειάδα διεθνών οργανισμών. Διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά «blogathon» αλλά και πανευρωπαϊκός μαθητικός διαγωνισμός, στον οποίο οι Έλληνες μαθητές αναδείχτηκαν πρώτοι σε συμμετοχές και κέρδισαν 2 από τα 4 πανευρωπαϊκά βραβεία.
• Οι επιτυχίες για τους Έλληνες μαθητές συνεχίστηκαν το 2008. Στον πανευρωπαϊκό μαθητικό διαγωνισμό κατέκτησαν 2 από τα 3 Πανευρωπαϊκά βραβεία και μια αναπληρωματική θέση! Οι νικητές βραβεύτηκαν σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ελληνικός Κόμβος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, στις 12 Φεβρουαρίου 2008.

Safer Internet Day 2009

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.