Σεξ, Ψέματα και online ραντεβού!

Μήπως σας έχει συμβεί να κανονίσετε ένα ραντεβού με κάποιον ή κάποια που γνωρίσατε online, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν έμοιαζε καθόλου με τις περιγραφές του; Δεν ξέρουμε αν σας παρηγορεί αλλά δεν είστε οι μόνοι. Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Logitech, το 58% των χρηστών που επιχείρησαν κάτι τέτοιο, έπεσαν θύματα …παραπληροφόρησης από το ιντερνετικό τους ραντεβού. Αν λοιπόν προγραμματίζετε κάποια συνάντηση με το ψηφιακό σας αμόρε καλό είναι να πάρετε τα μέτρα σας.

, Σεξ, Ψέματα και online ραντεβού!

Η έρευνα της Logitech αποκάλυψε ότι το 58% από τα εκατομμύρια των ευρωπαίων που κανόνισαν ένα ιντερνετικό ραντεβού αναζητώντας τον ιδανικό τους σύντροφο, τελικά απογοητεύτηκε από τις ψεύτικες περιγραφές. Οι Ιταλοί είναι οι πιο άτυχοι της ιστορίας με το 72% να δηλώνει ότι νιώθουν πως εξαπατήθηκαν. Ακολουθούν οι Γερμανοί με 58%, οι Γάλλοι με 56% και οι Βρετανοί με 55%. Οι Ολλανδοί φαίνονται λίγο πιο ειλικρινείς με …μόνο το 48% να νιώθει ότι ξεγελάστηκε. Επίσης σύμφωνα με την έρευνα, αν το βασικό μας δικτυακό ψέμα είναι σχετικά με την εξωτερική μας εμφάνιση, το δεύτερο (σχεδόν εξίσου εκτεταμένο) είναι το πόσα κιλά είμαστε. Ένα θετικό που βγήκε είναι ότι οι φαλακροί και όσοι χάνουν τα μαλλιά τους δεν χρειάζονται να λένε ψέματα για το …δασύτριχο κεφάλι τους. Η έλλειψη τριχών δεν θεωρείται σημαντικός λόγος για να παραπονεθεί το ραντεβού σας!

Έτσι κι αλλιώς στο παράξενο αλλά και μαγικό κόσμο των δικτυακών σχέσεων, η εξωτερική εμφάνιση είναι βασικός παράγοντας στο να τολμήσει κανείς να ζητήσει και ένα κανονικό ραντεβού. Αν και οι φωτογραφίες που ανταλλάσουν οι χρήστες βοηθάνε, αυτές μπορεί να έχουν ρετουσαριστεί, να μην είναι αντιπροσωπευτικές, ή απλώς να έχουν τραβηχτεί πολλά χρόνια πριν, σε καλύτερες εποχές. Δεν είναι λοιπόν παράξενο που τόσοι πολλοί χρήστες τελικά δηλώνουν απογοητευμένοι και ξεγελασμένοι από την πραγματική εικόνα.

Η Logitech έκανε την συγκεκριμένη έρευνα ώστε να διαπιστώσει πόσο σημαντική θα ήταν μια επικοινωνία μέσω webcam στο να κλειστεί τελικά ένα ραντεβού. Η εταιρία άλλωστε είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής webcam στον κόσμο και έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στις διαδικυακές επικοινωνίες. Στο ερώτημα αυτό λοιπόν, οι απαντήσεις των ευρωπαίων χρηστών ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Η πλειοψηφία (το 54%) συμφώνησε ότι το να δουν ζωντανά μέσω Internet τον άλλο, θα τους επέτρεπε να είναι πολύ πιο σίγουροι για το αν θα ζητούσαν ένα ραντεβού, που δεν θα πήγαινε χαμένο και για τους δύο. Μάλιστα, το 45% των Βρετανών και Γερμανών δήλωσε ότι μια τέτοια επικοινωνία θα τους έκανε πιο πρόθυμους να συμφωνήσουν σε μια συνάντηση ξεπερνώντας και την τεμπελιά τους. Με την δήλωση αυτή συμφώνησαν και ένας στους τρεις Γάλλους και Ιταλούς, ενώ το 42% των Γερμανών (αλλά και το 33% των Ιταλών και Ολλανδών) είπαν ότι η εικόνα παρά η προσωπικότητα του υποψήφιου συντρόφου τους, θα τους βοηθούσε να πάρουν γρήγορα μια απόφαση και να βγουν σε ραντεβού μαζί του. Πιο ρομαντικοί, οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, επέμεναν ότι για αυτούς η προσωπικότητα εξακολουθεί να μετρά περισσότερο. Τέλος, το 22% των Γερμανών είπαν πως η αρχική επικοινωνία μέσω webcam θα τους έκανε πιο πρόθυμους και για ερωτική επαφή.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Logitech

Logitech: Νέες βιώσιμα σχεδιασμένες κάμερες web 1080p

Η Logitech παρουσίασε τη σειρά Brio 300, μια σειρά, μικρών σε μέγεθος, plug-and-play καμερών web με ανάλυση Full-HD 1080p, με αυτόματη διόρθωση φωτός και μικρόφωνο μείωσης θορύβου, για πιο φυσικές και παραγωγικές εμπειρίες βιντεοκλήσεων.

Gear Logitech

Logitech®: Νέο σετ πληκτρολογίου & ποντικιού MK470 σε ροζ χρώμα

Το λεπτό σετ ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού Logitech® MK470 σε ροζ χρώμα ξεχωρίζει για την απλότητα και τη σύγχρονη σχεδίασή του.

Gear Apple Logitech Mac

Η Logitech λανσάρει νέα «Designed for Mac» mouse και πληκτρολόγια

Την κυκλοφορία πολλών νέων ποντικιών και πληκτρολογίων ειδικά κατασκευασμένα για χρήση με Apple Mac ανακοίνωσε η Logitech.

Gear Logitech

Η Logitech παρουσιάζει ακουστικά για τις βιντεοκλήσεις σας

Τα Logitech Zone True Wireless Earbuds έχουν πιστοποίηση από το Zoom, την Google και τη Microsoft για χρήση στις βιντεοκλήσεις.