Sneak Peak, Techblog Forum

Το πήρα απόφαση. Μετά από δύο χρόνια στο blogging κατάλαβα ότι είναι δύσκολο για τους επισκέπτες να παρακολουθούν τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Για παράδειγμα ο διαγωνισμός για το ASUS 1000H ενώ έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα μήνα και ο τυχερός κάτοχος το έχει λιώσει, λαμβάνω ακόμα email για το πότε θα γίνει η κλήρωση! Ακόμα και αυτό το κουμπάκι στο κάτω μέρος της φόρμας σχολίων για ενημέρωση μέσω email δεν φαίνεται να είναι αποδοτικό.

, Sneak Peak, Techblog Forum

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πως θα συνδιαστεί το Techblog blog και το Techblog Forum. Αν δηλαδή θα αφήνω ανοιχτή τη φόρμα σχολίων στο blog και θα παραπέμπω και στο Forum ή αν θα την κλείνω και το Techblog blog θα μεταμορφωθεί σε ένα ειδησεογραφικό ενημερωτικό media portal.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω καν αν κάνω καλά με αυτή μου την κίνηση, να ανοίξω ένα Τεχνολογικό Φόρα και δεν στηρίζω καλύτερα και πιο δυναμικά το Techblog blog. Μου αρέσουν οι προκλήσεις και θέλω να δω πως τρέχει και ένα Forum μιας και ποτέ δεν έχω συμμετάσχει ενεργά σε κάποιο από τα χιλιάδες που υπάρχουν.

Στην αρχή σκεφτόμουν να το ξεκινήσω στη δωρεάν πλατφόρμα phpBB και μάλιστα το είχα στείσει ήδη. Μετά όμως από την παρότρυνση του DR-PsychoGR που έχει διατελέσει Moderator σε αρκετά forum (θα είναι και στο Techblog forum) αποφάσισα τη λύση-αγορά του VBulletin και την προμήθεια ενός Skin επί πληρωμή. Δυο μέρες τώρα που δουλεύω το Admin του VBulletin έχω καταλήξει ότι άξιζε αυτή η επένδυση, όσο για το support του VBulletin Team, απλά αστραπιαίο.
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω αυτή τη στιγμή είναι ότι για την τελευταία έκδοση 3.8.1 δεν κυκλοφορεί κάποια ελληνική μετάφραση και έχω βάλει την 3.5 από το ADSLgr.com και θέλει πραγματικά πάρα πολύ δουλειά για να προσθέσω τις νέες φράσεις, μιλάμε ίσως για χιλιάδες νέες! Αν κάποιος έχει και θέλει να μου στείλει την 3.8 ελληνική μετάφραση, είναι καλοδεχούμενος, διαφορετικά όταν τελειώσω ένα μεγάλο μέρος της, θα την διαθέσω δημόσια εγώ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε συγκεντρωθεί 5 Moderators από όλα τα μέρη της Ελλάδας, Κομμοτηνή, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Κύπρο (Despoina θα είσαι μέσα;). Όποιως επιθυμεί να διαθέσει λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του και να γίνει Moderator, μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί μου.

Αυτά προς το παρών… ολόκληρο το ΣουΚου μεταφράζω και τώρα βρήκα χρόνο να γράψω αυτά τα λίγα λόγια για την πορεία του Techblog Forum. Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε την καταγραφή των κατηγοριών του forum (πείτε μου ιδέες) και πιστεύω ότι σε 10 μέρες θα είμαστε έτοιμοι για το Grand Opening!

Έως τότε πάρτε μια γεύση από το layout του Techblog Forum…

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikos Maroulas

Web Usability Consulting…..

Κώστα είχαμε γνωριστεί στην έκθεση στην Τεχνόπολις αν θυμάσαι…

Προφανώς πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζεις, αναφέρονται σε προβλήματα ευχρηστότητας του ιστοτόπου.

Αν χρειάζεσαι κάποια συμβουλή είμαι πρόθυμος να σου απαντήσω και να το συζητήσουμε…

Το mail μου αν δεν το βλέπεις είναι nmech1984@yahoo.com

Νικόλαος Μαρουλάς

Dr PsychoGR

Υπομονή παιδιά..
Ετοιμάζουμε το καλύτερο φορούμ για τους tech fans!! 😀

Boy

Όντως το vBulletin αξίζει τα λεφτά του, μέχρι και το τελευταίο cent (δεκάρας πήγα να πώ:Q)
Όταν τελειώσεις με την μετάφραση θα ήταν πολύ ωραίο εκ μέρους σου να τη διαθέσεις online, του adsl.gr είναι κατά πολύ ξεπερασμένη άσε που ήθελε και αρκετές διορθώσεις σε κάποιες φράσεις!

Εάν στήσεις ένα καλό team διαχείρισης δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τίποτα!

Εκτός από όλα αυτά που ήδη έχεις κάνει πρόσεξε κάτι τελευταίο! Υπάρχει ήδη το vBridge το οποίο στην ουσία ταυτοποιεί τους χρήστες της μιας βάσης, δλδ του blog με αυτή του Forum! Από εκεί και πέρα το καλύτερο για εμένα θα ήταν ένα Section στο Forum που θα δημοσιεύονται τα άρθρα σου αυτόματα με το που τα δημοσιεύεις στο Blog! Αυτό που θέλει σκέψη είναι ο σχολιασμός, για εμένα το καλύτερο θα ήταν να γίνεται και από το Blog και από το Forum! Μην βγάλεις τον σχολιασμό από το Blog!

Μέχρι τώρα το πας πολύ καλά, σου εύχομαι καλή συνέχεια!

Boy

PS. Βγάλτε το από το Subdomain, μόνο προβλήματα θα έχετε όταν θα θέλετε να “συνδέσετε” με κάποιο τρόπο Forum και Blog!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Workshop mouth Workshop

1st Techblog Workshop, Δοκιμάσαμε το HTC Hero

Εχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε το 1o Techblog Workshop, σε καφέ στο κέντρο της Αθήνας. Στο κάλεσμα για να δούμε από κοντά το αναμενόμενο HTC Hero ανταποκρίθηκαν 7 φίλοι της τεχνολογίας και του Techblog. Συζητήσαμε για τα λειτουργικά συστήματα των κινητών, επιλέξαμε στρατόπεδο και η κουβέντα άναψε. Το Hero άρεσε σε όλους, βρήκαν πολύ όμορφο τον […]

Μικρά νέα mouth

Ποιοί πουλάνε τα email μας για spam;

Προχθές έλαβα ένα email που με ενημέρωνε ότι μπορώ να αγοράσω λίστα με εκατομμύρια διευθύνσεις email για να στείλω newsletter ή όποιο άλλο ενημερωτικό υλικό θα ήθελα. Αλήθεια αυτές οι εταιρείες με έδρα κάποια εξωτικά νησιά της Καραϊβικής, ελέγχονται για το πως και από που συλλέγουν αυτές τις διευθύνσεις. Έχω αγανακτήσει με τα spam email […]

Μικρά νέα mouth

Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop, Προσοχή στα spam email

Το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες. Δεν υπάρχουν Sony Ericsson laptop! Γιαυτό προσοχή, αν λάβετε το κάτωθι email που σας ζητάει να το προωθήσετε σε φίλους σας για να κερδίσετε ένα Sony Ericsson laptop, απλά αγνοήστε το. Το μόνο που θα καταφέρετε αν το πιστέψετε και τελικά το προωθήσετε, είναι να συμβάλετε στο να γεμίσει […]

Internet mouth Wordpress

WordPress 2.7.1, Πρόβλημα με το plugin YARP 3.0.2

Σε περιβάλλον WordPress 2.7.1 το Yet Another Related Posts Plugin v. 2.1 μετά την αναβάθμισή του αυτόματα σε v. 3.0.2 προκάλεσε προβληματική συμπεριφορά στην λειτουργία του WordPress όσο αφορά την λειτουργία των Ελληνικών κατά την καταχώρηση άρθρων στη βάση δεδομένων MySQL του WordPress. Τα συμπτώματα ήταν η εμφάνιση χαρακτήρων «?» αντί των ελληνικών στα αποθηκευόμενα […]