Internet

Τα καλύτερα VPN για Android σύμφωνα με την ProPrivacy

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων απασχολούσε πάντα τον άνθρωπο, κι όταν λέμε πάντα το εννοούμε. Ακόμη και στη Παλαιολιθική περίοδο ο άνθρωπος βρήκε τρόπο να δημιουργήσει καταλύματα που κρατούσαν κρυφή την προσωπική του ζωή.

Τώρα θα πείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά τα ιστορικά με ένα site τεχνολογίας. Φυσικά και έχουν, γιατί σήμερα ο υπολογιστής και το κινητό μας είναι δύο συσκευές που μας ακολουθούν παντού. Ως ενεργοί χρήστες του διαδικτύου προσπαθούμε προστατεύσουμε την ταυτότητα και τα προσωπικά μας δεδομένα από τα αδιάκριτα βλέμματα των υπόλοιπων χρηστών, κι όχι μόνο.

Εταιρείες όπως η Google και η Facebook έχουν κατηγορηθεί αμέτρητες φορές ότι πουλάνε τα δεδομένα των χρηστών τους ή πως τα εκμεταλλεύονται με παράνομους τρόπους. Επίσης, με τους νόμους που ψηφίζονται καθημερινά, έχει γίνει δύσκολο να παρακολουθούμε τα αγαπημένα μας streaming προγράμματα, και να εφοδιαζόμαστε με ότι αρχεία χρειαζόμαστε.

Η λύση σε όλα τα παραπάνω είναι το VPN, το οποίο είναι ένα ιδιωτικό εικονικό δίκτυο που με απλά λόγια μπαίνει ανάμεσα στη δραστηριότητα μας και τον ISP. Χωρίς τη χρήση VPN ο πάροχος ενημερώνεται για ότι κι αν κάνουμε στο διαδίκτυο, ωστόσο, αν έχουμε ενεργό κάποιο VPN ο πάροχος γνωρίζει μόνο ότι συνδεόμαστε σε κάποιον από τους διακομιστές του ιδιωτικού εικονικού δικτύου.

Η χρήση του VPN μπορεί να μας επιτρέψει πολλά πράγματα, όπως η θέαση σειρών στο Netflix που δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα μας. Στις μέρες μας υπάρχουν τόσες πολλές εταιρείες που προσφέρουν VPN υπηρεσίες που πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι να διαλέξει.

Ευτυχώς, υπάρχουν σελίδες όπως η ProPrivacy που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα και φροντίζουν να ενημερώνουν τους χρήστες κατάλληλα, ώστε να μην πέφτουν στην παγίδα της αγοράς κάποιου αναξιόπιστου VPN.

Η ProPrivacy ασχολείται με τα VPN σε κάθε μορφή τους, και μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει λίστες με τα καλύτερα VPN, δωρεάν και μη, σε υπολογιστές και κινητά. Εφόσον λοιπόν οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε αρκετά το κινητό μας, θα δούμε επιγραμματικά ποια είναι τα καλύτερα VPN για Android κινητά.

ExpressVPN

Το Express VPN έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρει. Αυτή τη στιγμή έχουν κατεβάσει την Android εφαρμογή πάνω από 10.000.000 χρήστες και την έχουν βαθμολογήσει με 4,1.

Πρόκειται για μία εύκολη στη χρήση υπηρεσία, της οποίας η εφαρμογή μας κρύβει άμεσα πίσω από κάποιο VPN με ένα μόνο πάτημα. Το ExpessVPN απαιτεί την πληρωμή μηνιαίας συνδρομής, και φυσικά αν πληρώσουμε κάποιο ετήσιο πλάνο βγαίνουμε κερδισμένοι κατά πολύ.

NordVPN

Για πολλούς είναι η καλύτερη επιλογή τόσο σε υπολογιστές όσο και για φορητές συσκευές. Στο PlayStore το NordVPN έχει πάνω από 10.000.000 λήψεις και η βαθμολογία του είναι 4,4.

Προφανώς είναι premium υπηρεσία με μηνιαία συνδρομή, και παρέχει 24ωρη εξυπηρέτηση πελατών. Με το NordVPN μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε υπηρεσίες όπως το Netflix US και το hulu ή το HBO.

PrivateVPN

To PrivateVPN είναι η πιο φθηνή από της τρεις υπηρεσίες και ίσως το χαμηλό μηνιαίο κόστος να είναι και ο λόγος που έχουν προτιμήσει την εφαρμογή πάνω από 100.000 χρήστες, οι οποίοι την έχουν βαθμολογήσει με 4.0.

Το PrivateVPN είναι μία καλή επιλογή αν θέλουμε κάποιο VPN με χαμηλό κόστος, για χρήση στο κινητό. Στα θετικά του είναι ότι έχει 24/7 support μέσω chat, οπότε ότι χρειαστούμε θα υπάρχει κάποιος εκεί για εμάς.

Επεξεργάστηκε την 21 Ιουλίου 2019 9:32

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.