Τετράχρονος χρησιμοποιεί τη Siri και σώζει τη μητέρα του

τετράχρονος Siri σώζει μητέρα, Τετράχρονος χρησιμοποιεί τη Siri και σώζει τη μητέρα του
Ένας τετράχρονος στην Ουαλία φαίνεται πως έσωσε τη μητέρα του χρησιμοποιώντας τη ψηφιακή βοηθό της Apple, την Siri. H έγκυος γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της και ο μικρός γιος της κάλεσε σε βοήθεια μέσω της ψηφιακής βοηθού.

Ο λόγος για το μικρό Beau Austin ο οποίος βρήκε αναίσθητη τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους λόγω παρενεργειών από φάρμακα που έπαιρνε η ίδια. Το παιδί, που είχε συνηθίσει να μιλά σε βοηθούς όπως η Alexa και η Siri, πήρε το iPhone της μητέρας του και έκανε κλήση επείγουσας ανάγκης μέσω της Siri η οποία σύνδεσε τον Austin με κάποιον στο τηλεφωνικό κέντρο.
Αναφορές από το BBC δείχνουν ότι το παιδί κατάφερε να επικοινωνήσει με τη γραμμή επείγουσας ανάγκης και ευτυχώς η μητέρα του συνήλθε ώστε να μπορέσει να ενημερώσει για την ακριβή διεύθυνση του σπιτιού μέχρι να λιποθυμήσει ξανά. Ύστερα, ο άνθρωπος που βρισκόταν στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου έλεγε υποδείξεις στον τετράχρονο ώστε να προσπαθήσει να συνεφέρει τη μητέρα του μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.
Οι πρώτες βοήθειες έφτασαν άμεσα στο σπίτι του μικρού και η μητέρα του βρέθηκε γρήγορα εκτός κινδύνου. Η περήφανη μητέρα δήλωσε πως ήταν απίστευτο αυτό που έκανε ο γιος της και πως η ίδια δεν ήξερε ότι η Siri είχε αυτή τη δυνατότητα με τον μικρό Austin να προσθέτει ότι είδε αυτή τη λειτουργία στην τηλεόραση.
Η επιβράβευση του μικρού για την καλή πράξη που είχε κάνει ήταν η επίσκεψη της μασκότ του ασθενοφόρου στο σχολείο του όπου και του έδωσαν ένα πιστοποιητικό και μια τσάντα γεμάτη καλούδια.
Η Apple συνεχώς εμπλουτίζει τα προϊόντα της με υπηρεσίες που αφορούν στην γρήγορη και άμεση επικοινωνία με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης όπως για παράδειγμα το Apple Watch 4 που έχει τη δυνατότητα να καλέσει σε βοήθεια σε περίπτωση που αντιληφθεί ότι ο ιδιοκτήτης έπεσε ή λιποθύμησε.
Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Flagship killer

Όταν η τεχνολογία γίνεται πραγματικά σπουδαία και κυρίως χρήσιμη… Καλά τα games και τα μπεντς και οι κάμερες αλλά κάποιες λειτουργίες είναι πραγματικά αξίες συγχαρητηρίων!
Η Bixby η siri η Cortana και η κάθε ψηφιακή βοηθός μπορούν να γίνουν πραγματικά χρήσιμες πέρα από το να σου λένε θερμίδες και να κρατάνε υπομνήματα…

peat

Παιδιά …. το apple watch είναι καταπληκτικό, εγώ έπεσε ανάσκελα και το βρήκε.
Μου λέει μεγάλε έχεις πέσει, και μαλ…..σ δεν το είχα καταλάβει .
α ρε .. apple watch τι σου κάνει η τεχνολογία !!!!

NikosAr

Παρότι χρήστης Apple συσκευών … θεωρώ ότι το γεγονός είναι φτιαχτό … εντελώς. Και μια απλή συσκευή τηλεφώνου να υπήρχε … ο μικρός εφόσον είναι τηλεορασακιας θα γνώριζε να πάρει τις πρώτες βοήθειες 911. Ακόμα και το οικογενειακό στήσιμο της φωτό . Ακόμα και το ίδιο το άρθρο όπως είναι. Τι να κάνω … δεν πιστεύω ούτε τον κ@λ& μου…

ΜakisReloaded

@NikosAr Ποσο δικιο εχεις? Νταξει μπορουσε ο σπορος να παρει τηλεφωνο, ακομα πιο γρηγορη ανταποκριση αλλα ακομα και ετσι μπραβο του που δν αρχισε να κλαιει το σκασμενο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.