The Malware Museum: Το πρώτο online μουσείο για ιούς

Το σύγχρονο κακόβουλο λογισμικό έχει σχεδιαστεί γα να υποκλέπτει πληροφορίες για την πιστωτική σου κάρτα, για την ταυτότητά σου ή ακόμη και για να κλείσει ολόκληρους πυρηνικούς σταθμούς. Φυσικά οι επιθέσεις αυτές γίνονται αθόρυβα στο παρασκήνιο για να μην γίνουν αντιληπτές.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν πάντα έτσι καθώς οι hackers του παρελθόντος συνήθιζαν να “διαλαλούν” τις δραστηριότητές τους μέσα από τις αρχικές οθόνες των υπολογιστών. Οι περισσότεροι από τους ιούς του παρελθόντος έχουν εξαφανιστεί, αλλά το Internet Archive φιλοξενεί ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας των υπολογιστών.

Ο Φινλανδός Mikko Hermanni Hyppönen, ειδικός σε θέματα ασφαλείας δημιούργησε αυτό που αποκαλεί The Malware Museum και φιλοξενεί emulated εκδόσεις MS-DOS ιών από τη δεκαετία του 1980 και 1990. Τα “εκθέματα” είναι ακίνδυνα και περιλαμβάνουν γραφικά, ηλεκτρονικά παιχνίδια-παγίδες, μηνύματα ιών και γενικά ότι τρικ χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για να ξεγελαστούν οι χρήστες.

Μιλώντας στο BBC, ο Mikko Hermanni Hyppönen δηλώνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ιούς δημιουργήθηκαν από “happy hackers” παρά από οργανωμένους εγκληματίες.

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο αγαπημένος του ιός είχε την ονομασία Casino, μέσω του οποίου ο hacker έπαιρνε τα προσωπικά σου αρχεία και στη συνέχεια επέτρεπε στον χρήστη να τα ανακτήσει παίζοντας ένα παιχνίδι Jackpot. Το μόνο που μπορούσες να κάνεις είναι να παίξεις, καθώς είχες ήδη χάσει τα αρχεία σου μιας και αρχές του 1990 σχεδόν κανένας δεν έκανε back-ups.

Το μουσείο έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον με πάνω από 100.000 επισκέπτες μέσα σε 5 μέρες λειτουργίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Malware Museum.

the malware museum, The Malware Museum: Το πρώτο online μουσείο για ιούς

the malware museum, The Malware Museum: Το πρώτο online μουσείο για ιούς

the malware museum, The Malware Museum: Το πρώτο online μουσείο για ιούς

the malware museum, The Malware Museum: Το πρώτο online μουσείο για ιούς

the malware museum, The Malware Museum: Το πρώτο online μουσείο για ιούς

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Ήμουν τυχερός !!! Δεν μου έτυχε ποτέ κανένας !! 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software malware Hackers

Pegasus Spyware: Βρέθηκε σε κινητά Γάλλων δημοσιογράφων

Το εύρος μόλυνσης από το Pegasus Spyware φαίνεται πως είναι πολύ μεγάλο, σύμφωνα με όσα έχουν ανακαλύψει οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Software malware

Pegasus Spyware: H NSO μπλοκάρει τους πελάτες της

Η ισραηλινή εταιρεία NSO αποφάσισε να ανταποκριθεί στις κυβερνητικές πιέσεις που έχει δεχθεί αναφορικά με το spyware της.

Internet malware Hackers

To LemonDuck malware στοχεύει Windows και Linux συστήματα

To LemonDuck είναι ένα malware που σχετίζεται με την διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και χτυπά σε συστήματα Linux και Windows.