Το διαδίκτυο συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής και κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο

25 χρόνια ζωής διαδίκτυο 1993 cern, Το διαδίκτυο συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής και κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο

Στις 30 Απριλίου 1993, το CERN έγραψε ιστορία μιας και έκανε δημόσια τη χρήση του διαδικτύου, κάνοντας δώρο στην ανθρωπότητα την επανάσταση στην επικοινωνία και το εμπόριο, δείχνοντας πως η δημοσιοποίηση της τεχνολογίας αυτής ήταν η σωστότερη επιλογή.

Το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας ανακοίνωσε πως θα έκανε έδινε δημόσια, μέρος του λογισμικού του ερευνητή Tim Berners-Lee, το οποίο αποτελούσε ένα “σύστημα παγκόσμιας δικτύωσης υπολογιστών” το οποίο ονομαζόταν “World Wide Web”.

Η κίνηση αυτή από το CERN έδινε τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε και οπουδήποτε στον κόσμο, να κατασκευάσει ιστοσελίδες ποικίλου περιεχομένου. Σε μια περίοδο που οι online υπηρεσίες στηριζόντουσαν σε εταιρείες όπως η AOL και η CompuServe, αυτή η πρωτοβουλία του CERN αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη ενέργεια.

Όταν η χρήση του διαδικτύου έγινε δημόσια, το διαδίκτυο ήταν ήδη η “έδρα” για τους ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επαγγελματίες τεχνολόγους, και επειδή το διαδίκτυο ήταν πλέον εύκολα προσβάσιμο, οι καταναλωτές και οι εταιρείες άρχισαν και αυτοί να εισχωρούν στον παγκόσμιο ιστό.

Τα πολύ χρήσιμα εργαλεία για την εποχή ήταν η Yahoo (Ιανουάριος 1994) και ο Netscape Navigator (Οκτώβριος 1994), τα οποία βασίστηκαν στη δημιουργία του Tim Berners-Lee, και από το 1995 και έπειτα, ήταν ξεκάθαρο πως το διαδίκτυο θα αποτελούσε την τεχνολογία η οποία θα άλλαζε την ιστορία της ανθρωπότητας, κάτι το οποίο αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια.

25 χρόνια ζωής διαδίκτυο 1993 cern, Το διαδίκτυο συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής και κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο

25 χρόνια ζωής διαδίκτυο 1993 cern, Το διαδίκτυο συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής και κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.