Το Instagram χρησιμοποιεί AI για να περιγράφει φωτογραφίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

Instagram χρησιμοποιεί AI περιγράφει φωτογραφίες άτομα προβλήματα όρασης, Το Instagram χρησιμοποιεί AI για να  περιγράφει φωτογραφίες σε άτομα με προβλήματα όρασης

Το Instagram ανακοίνωσε μερικές βελτιώσεις που θα επιτρέψουν σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν την δημοφιλή εφαρμογή με μεγαλύτερη ευκολία.

Εισάγοντας το αυτόματο εναλλακτικό κείμενο, οι χρήστες θα μπορούν να ακούν περιγραφές των φωτογραφιών μέσω του screen reader που διαθέτουν, όταν βρίσκονται στο Feed, στο Profile ή στο Explore. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων, παράγεται μία περιγραφή της εικόνας για τους screen readers, ώστε οι χρήστες να ακούν μία λίστα αντικειμένων που περιέχονται στις φωτογραφίες της εφαρμογής.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για ειδικό εναλλακτικό κείμενο, ώστε οι χρήστες να προσθέτουν μια πιο πλούσια περιγραφή των φωτογραφιών τους όταν τις ανεβάζουν. Έτσι άτομα που χρησιμοποιούν screen readers θα μπορούν να ακούν αυτήν την περιγραφή.

Το Facebook χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων για να περιγράφει φωτογραφίες σε άτομα με προβλήματα όρασης και καιρός ήταν αυτή η λειτουργία να έρθει και στην εφαρμογή του Instagram, ενώ αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής να προσεγγίσει τους 285 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα όρασης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.