Το μη επανδρωμένο όχημα Insight από τη NASA προσγειώθηκε στον Άρη μετά από πολύμηνο ταξίδι

μη επανδρωμένο όχημα Insight NASA προσγείωση Άρης πολύμηνο ταξίδι, Το μη επανδρωμένο όχημα Insight από τη NASA προσγειώθηκε στον Άρη μετά από πολύμηνο ταξίδι

Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι που διήρκεσε ούτε λίγο ούτε πολύ εξήμισι μήνες, το μη επανδρωμένο όχημα Insight της Nasa προσεδαφίστηκε χθες στην επιφάνεια του Άρη.

Πρόκειται για ένα μεγάλο κατόρθωμα καθώς οι μισές από τις αποστολές του παρελθόντος είχαν αποτύχει και αυτή τη φορά το Insight κάλυψε μιαν απόσταση 483 εκατομμυρίων χιλιομέτρων μέχρι να φτάσει στον κόκκινο πλανήτη μετά την εκτόξευσή του από την αεροπορική βάση της Καλιφόρνια στις 5 Μαΐου.

Το Insight ταξίδεψε με 12.000 μίλια την ώρα μέχρι να φτάσει στον πλανήτη και μείωσε την ταχύτητά του σε 5 μίλια προκειμένου να προσεδαφιστεί με τη βοήθεια ειδικών μικρών εκτοξευτήρων αλλά κι ενός αερόστατου. Ο προορισμός του ήταν η κοιλάδα Elysium Planitia, η οποία είναι κοντά σε ηφαιστειογενείς περιοχές του Άρη από όπου και θα συλλέξει στοιχεία για την ιστορία και το παρελθόν του πλανήτη.

Για να γίνει αυτό, το όχημα θα χρησιμοποιήσει ειδικά εργαλεία και μηχανήματα που θα το βοηθήσουν να χαρτογραφήσει την εσωτερική δραστηριότητα του πλανήτη, να μετρήσει την θερμότητα που βγάζει βαθιά στο εσωτερικό του ενώ μέσω ραδιοκυμάτων θα προσπαθήσει να εντοπίσει κατά πόσο ταλαντεύεται κατά την τροχιά του γύρω από τον ήλιο.

Τέλος, υπάρχει άλλο ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί κι αυτό δεν είναι άλλο από το ότι το Insight θα πρέπει να τοποθετήσει όλα τα όργανα μετρήσεων που διαθέτει πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη προκειμένου να καταγραφούν οι πληροφορίες που αναφέραμε, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο και αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Εγώ δεν πιστεύω τίποτα από αυτά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet NASA Twitter

H NASA αποχαιρετά με μία ιδιαίτερη φωτογραφία τον Πελέ

Σαν “βόμβα” έσκασε η είδηση για τον θάνατο του Πελέ, που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη, με τη NASA να τον αποχαιρετά με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.

Business featured NASA

Artemis I: Η NASA ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, oλοκληρώνοντας με επιτυχία την αποστολή Artemis I μετά από περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα.

Business featured NASA

H NASA δημιουργεί επίλεκτη ομάδα για την παρακολούθηση UFO

Μια ομάδα 16 ερευνητών θα περάσει τους επόμενους εννέα μήνες μελετώντας UFO, ως μέρος της NASA.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.