Τούρκος hacker καταδικάστηκε σε 334 χρόνια φυλάκισης

Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις hackers, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον νόμο, άλλοι καταδικάζονται σε κάποια χρόνια φυλάκιση, άλλοι δέχονται να δουλέψουν για εταιρείες και κυβερνήσεις (όπως στις ταινίες) ενώ στην Τσεχία πειρατής κλίθηκε να κάνει 200.000 views για να γλιτώσει τεράστιο πρόστιμο.

Οι τουρκικές αρχές όμως είναι πολύ πιο αυστηρές επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 334 ετών σε 26χρονο hacker. Η ποινή του Onur Kopçak αρχικά ήταν 199 χρόνια επειδή δημιουργούσε ψεύτικες ιστοσελίδες που υποτίθεται ήταν τραπεζών, για να κλέψει τα δεδομένα των πελατών. Τα 199 χρόνια προέκυψαν από 43 πελάτες τραπεζών, αλλά στη συνέχεια έκαναν καταγγελία άλλοι 11 και η ποινή ανέβηκε στα 334 χρόνια.

Αν και θα περιμέναμε να κάνει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, ο ίδιος είπε ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο. Είπε ότι δεν καταλαβαίνει σε τι αποσκοπούν οι τεράστιες ποινές που δίνει το δικαστήριο. “Δεν άξιζα ποτέ τέτοια ποινή, αλλά δεν θα κάνω έφεση από τη στιγμή που πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει καμία λύση με βάση τους ισχύοντες νόμους”.

Συγκριτικά να πούμε ότι το 2010 ο Αμερικανός hacker Albert Gonzales, που θεωρήθηκε ότι έκανε μια από τις μεγαλύτερες κλοπές αριθμών καρτών στην ιστορία, καταδικάστηκε σε (μόλις) 20 χρόνια φυλάκιση.

turkish hacker 334 years prison, Τούρκος hacker καταδικάστηκε σε 334 χρόνια φυλάκισης

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

ούτε 335…φαντάσου…

Σπύρος

Καλά να παθει!!! Να δείξει καλή διαγωγή να του μειώσουν καμιά 10ρια χρονάκια και πολύ του είναι 😛

Socrates

@kakalos. Και συ χαζός φασιστακος είσαι αλλά μας νοιάζει γιατι γραφείς σε τεχνολογικό site και όχι στον ‘ στοκο’ της χα. Οπότε κανε μας τη χαρη και κρατά τις μη τεχνολογικές απόψεις σου για σένα.

Kakalos

Σοβαρά το λέω

@Papaki

Ο ίδιος ο άνθρωπος είναι ο νόμος και άμα δεν υπακούσει θα πέσει στην παγίδα αυτών που παραβαίνουν το νόμο της ζωής.

kilplix

Αυτος μπορει να κατεστρεψε ζωεες ανθρωπων που δεν του φταιγαν σε τιποτα με τις απατες του.. 334 και λιγα του ειναι του σκουπιδιου

ChrisG

για την ατυχία του δεν ήξερε οτι βρίσκεται στην Τουρκία;θα είδε την ποινή του Αμερικανού και θα σου είπε…μερικά εκατομμύρια μπάζα και τελείωσα.26 είμαι 20 να μου ρίξουν…κανα 5-10 χρονάκια έφεση…και στα 36 θα είμαι εκατομμύριούχος.για hacker κακούς υπολογισμούς έκανε.amateur…

@ChrisG, το λάθος του είναι η έδρα. διάλεξε να ξεδιπλώσει το χακερικό του δαιμόνιο σε μια χώρα που είναι τερματισμένη στο φανατισμό με το οτιδήποτε. αυτά τα κάνουν στις Η.Π.Α. που σε πάνε σε φυλακή χαμηλής ασφάλειας και περνάς ζωάρα με άλλους εκατομμυριούχους.

amateur δε λες τίποτα.

ChrisG

@Δημήτρης Μηλόπουλος ε μα έιναι δυνατόν.πάς να κάνεις έγκλημα και το διαπράτεις που;στην Τουρκία;ποιος είσαι;ο Ερντογαν να την σκαπουλάρεις;στο Αμέρικα θα έιχε και μια ελπίδα να τον βάλου σε κανά γραφείο να χτυπάει σφραγίδες.στην Τουρκία…περαστικά του.

@ChrisG, ρε όλη μέρα μπιλιάρδο, μπόουλινγκ, πούρα και αιρ κοντίσιον. τώρα πήξε στην έρημο!!!

ChrisG

ποιά έρημο;δεν είδες σήμερα που έσκασε βόμβα στην Τουρκία;έτοιμη την είχαν για δικαιολογία να μπουκάρουν στην Συρία.στον πολεμο εναντίον της Συρίας θα τον βάλουν και στην πρώτη γραμμή.σαν αλεξίσφαιρο.αυτά που ήξερε να τα ξεχάσει…

Lefteris

Εγώ πάντως είμαι υπέρ της ισοβιας φυλάκισης, δηλαδή θα μου πάρει ο άλλος τα λεφτα και μετά να δουλέψει αυτός στο δημόσιο και εγώ να πληρώνω τα χρέη που μου δημιούργησε; Αν είναι να τους παίρνουν στο δημόσιο, να επιστρέφει το ίδιο το δημόσιο και τα λεφτα που έκλεψε, μόνο τότε θα μπορούσα να το δεχτώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.