Twitter: Έκλεισε 125.000 προφίλ σχετιζόμενα με τον ISIS και την τρομοκρατία

Το Twitter έχει δεχθεί έντονη κριτική ότι επιτρέπει σε λογαριασμούς εξτρεμιστικών οργανώσεων να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του. Το ίδιο βεβαίως υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας ότι συχνά κλείνει τέτοιους λογαριασμούς.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το Twitter απαντά στους επικριτές του λέγοντας ότι από το περασμένο καλοκαίρι έχει απενεργοποιήσει πάνω από 125.000 λογαριασμούς οι οποίοι προωθούσαν την τρομοκρατία και οι περισσότεροι από αυτούς σχετίζονταν με τον ISIS.

Το Twitter λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του τέτοιου είδους λογαριασμούς που σχετίζονται με τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις, καθώς οι κανονισμοί του δεν επιτρέπουν την προώθηση της βίας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι αυξάνει τον αριθμό των υπαλλήλων του που θα ασχοληθούν με την παρακολούθηση προπαγανδιστικών λογαριασμών. Σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο, συνεργάζεται ακόμη και με τις αρχές για την αφαίρεση συγκεκριμένου περιεχομένου.

Με τις τρομοκρατικές και τις εξτρεμιστικές οργανώσεις να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και κυρίως τα social media όπως Facebook, Twitter κλπ. για να προωθήσουν την προπαγάνδα τους, δεν είναι καθόλου εύκολο να απαλειφθούν αυτοί οι λογαριασμοί και παράλληλα να βρεθεί μια χρυσή τομή ως προς την ελευθερία του λόγου.

twitter isis, Twitter: Έκλεισε 125.000 προφίλ σχετιζόμενα με τον ISIS και την τρομοκρατία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

allahu twitter :p

mixtri

Darth κλαίω χαχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Exynos Samsung Twitter

Φήμες ότι η Samsung θα αλλάξει το όνομα των Exynos

H Samsung θα αλλάξει το όνομα των επεξεργαστών της και από Εxynos θα γίνουν… “Dream Chip”, σύμφωνα με τα όσα μοιράστηκε tipster στο Χ.

Business Elon Musk Twitter

X: Ίσως χάσει 75 εκατ. δολάρια σε διαφημίσεις λόγω αντισημιτισμού

Το Χ, το μέχρι πρότινος Twitter, συνηθίζει να κερδίζει τα περισσότερα από τα χρήματά του τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Internet Apple Elon Musk featured

Η Apple σταματά τη διαφήμιση στο X μετά τα σχόλια του Elon Musk

Η Apple σταματά όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα Χ μετά τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ο Elon Musk την περασμένη Τετάρτη.