ΗΠΑ: Επίσημα η Βόρεια Κορέα πίσω από το WannaCry

WannaCry Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ: Επίσημα η Βόρεια Κορέα πίσω από το WannaCry

Επίσημα η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε την επίθεση ransomware WannaCry στη Βόρεια Κορέα, ύστερα από διερεύνηση.

Ο Tom Bossert, σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ ανέφερε ότι ύστερα από προσεχτική διερεύνυση, οι ΗΠΑ δημόσια αποδίδουν τη μαζική επίθεση WannaCry στη Βόρεια Κορέα.

Ο Tom Bossert, σύμφωνα με το Wall Street Journal δήλωσε ότι η απόδοση της ευθύνης στη Βόρεια Κορέα βασίζεται σε στοιχεία και συμβαδίζει με τα στοιχεία των Microsoft και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να δώσει σήμερα περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη σύνδεση της επίθεσης του Μαΐου με την ομάδα Lazarus Group (η οποία συνδέεται και με τις επιθέσεις στη Sony Pictures), η οποία έχει συνδεθεί με τη Βόρεια Κορέα.

Παρόλο που κάποιες εταιρείες, όπως η Microsoft, κατηγόρησαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ότι στην ουσία “συνέλεγε” ευπάθειες, καθώς η επίθεση εκμεταλλεύτηκε ευπάθεια σε τεχνολογία που υποκλάπηκε από την NSA, το δημοσίευμα αναφέρει:

“Η διακοπή κακόβουλης συμπεριφοράς όπως αυτής ξεκινά με την απόδοση ευθυνών. Επίσης απαιτεί τη συνεργασία των κυβερνήσεων και των επιχειρήσεων για τον μετριασμό του κινδύνου και την αύξηση του κόστους στους χάκερς.

Οι Η.Π.Α. πρέπει να ηγηθούν αυτής της προσπάθειας, συσπειρώνοντας συμμάχους και υπεύθυνες τεχνολογικές εταιρείες σε όλο τον ελεύθερο κόσμο για να αυξήσουν την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα του Διαδικτύου”.

Ακόμη, ο Bossert χαρακτήρισε την επίθεση απρόσεχτη ενώ ανώτερος ανιωματούχος σύμφωνα με το Reuters αρνήθηκε να σχολιάσει για το κατά πόσο οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η επίθεση ήταν σκόπιμη ή έγινε καταλάθος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη στρατηγική υψηλής πίεσης για να περιορίσει τη δυνατότητα της Βόρειας Κορέας να εξαπολύει κυβερνοεπιθέσεις ή άλλου είδους επιθέσεις.

Να υπενθυμιστεί ότι οι δύο χώρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται σε διαρκείς διπλωματικές διενέξεις.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μανώλης

για να το λένε αυτοί σίγουρα είναι αλήθεια!!! χαχαχα!!!!

gio

@Μανωλη μας ψεκαζουν

Theo

Γελάνε και οι πέτρες…

Vendetta

Ποσο γρηγορα βρηκαν στοιχεια για το Wannacry ενω για το Stuxnet ουτε κουβεντα ακομα…

Μανώλης

@Vendetta για τον Stuxnet λογικά από κάποιο χωριό της Βόρειας Κορέας… από που αλλού;;;; χεχεχε!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.