H Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από το WannaCry Ransomware;

north korea wannacry ransomware, H Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από το WannaCry Ransomware;

Τον Μάιο μια επίθεση ransomware ονόματι WannaCry επηρέασε δεκάδες εκατομμύρια PCs ανά τον κόσμο. Κατάφερε να βγάλει εκτός, συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και ακόμη και την Κίνα.

Ενώ μέχρι στιγμής καμία ομάδα hackers δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, φαίνεται πως οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες θεωρούν πως πίσω από το WannaCry Ransomware είναι η Βόρειος Κορέα.

Το ZDNet επικαλούμενο πηγές από τη Μ. Βρετανία, αναφέρει ότι οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως το WannaCry ξεκίνησε από χάκερς στη Β. Κορέα, αλλά όταν ζητήθηκε από εκπρόσωπο του Εθνικού Κέντρου για την Κυβερνασφάλεια (National Cyber Security Centre, NCSC), να κάνει κάποιο σχόλιο, είπε πως δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει.

Το NCSC φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα κυβερνοασφάλειας των Βρετανικών Υπηρεσιών και πιστεύεται ότι η ομάδα Lazarus Group, είναι υπεύθυνη.

Οι πληροφορίες ότι οι Βρετανικές Υπηρεσίες θεωρούν πως η Β. Κορέα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίθεση, είναι στην ίδια γραμμή με τα όσα πιστεύουν και οι αμερικανικές Υπηρεσίες.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο τι κίνητρα είχαν οι hackers ή η πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο (σσ. Β. Κορέα), αν βρίσκεται πράγματι πίσω από την επίθεση, κάτι που φανταζόμαστε ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Techskepticon

Φήμες λένε πως στο υπόγειο αυτού του κρατικού μονοπωλείου παραγωγής μανιταριών υπάρχει το mushroom corporation https://www.youtube.com/watch?v=SeO_q4l_nbQ
hi-tech χάκερς που απήχθησαν τα τελευταία 10 χρόνια γαλουχήθηκαν με κομμουνιστικό κώδικα ψυχροπολεμικής λογικής.

έχοντας στη διάθεση τους υπερυπολογιστές καθοδηγούν το μυαλό του τρουμπ, του σπαλιάρα, του ντάισελμπλουμ, και του παύλου πολάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software NVIDIA WannaCry

H Nvidia επιταχύνει τη μετάβαση στα λειτουργικά 64-bit

H Nvidia ανακοίνωσε ότι η έκδοση 390 (R390) των driver για κάρτες γραφικών, θα είναι η τελευταία που θα υποστηρίζει λειτουργικά 32-bit, προσπαθώντας έτσι να επιταχύνει τη μετάβαση σε λειτουργικά συστήματα 64-bit.

Internet Hackers WannaCry

ΗΠΑ: Επίσημα η Βόρεια Κορέα πίσω από το WannaCry

Επίσημα η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέδωσε την επίθεση ransomware WannaCry στη Βόρεια Κορέα, ύστερα από διερεύνηση.

Software Hackers WannaCry

Χάκερς εξαργύρωσαν bitcoins αξίας 143.000 δολ. από την επίθεση WannaCry

Bitcoins αξίας που ξεπερνά τα 143.000 δολάρια εξαργύρωσαν οι χάκερς από την πρόσφατη επίθεση ransomware WannacCry.

Internet Hackers WannaCry

Τα δεδομένα κι όχι τα χρήματα κίνητρο του GoldenEye Ransomware;

Τα δεδομένα κι όχι τα χρήματα ήταν το κίνητρο του πρόσφατου GoldenEye ή NotPetya malware. Σύμφωνα με ερευνητές της Comae Technologies και της Kaspersky Lab, το GoldenEye ήταν wiper κι όχι ransomware όπως αρχικά θεωρήθηκε.