WiFi4GR: 2.500 δωρεάν WiFi hotspots θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα

WiFi4GR, WiFi4GR: 2.500 δωρεάν WiFi hotspots θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα

Ένα νέο πρόγραμμα που θα προσφέρει χιλιάδες δωρεάν WiFi hotspots για πρόσβαση στο ίντερνετ στην Ελλάδα ξεκίνησε, με την ονομασία WiFi4GR. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε τη Δευτέρα τις διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό “WiFi4GR – Ανάπτυξη Δημόσιων Σημείων Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο”.

O εν λόγω διαγωνισμός αφορά την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, την εγκατάσταση, τη σύνδεση και την ενεργοποίηση των σημείων WiFi hotspot στο διαδίκτυο, καθώς και τη συντήρηση και επίβλεψη της λειτουργίας τους. Το σχέδιο είναι η εγκατάσταση hotspots που θα παρέχουν δωρεάν και χωρίς όρους πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε περίπου 2.500 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με όσο το δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη.

Η μεγαλύτερη έμφαση δίνεται σε σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε χώρους εκδηλώσεων, σε χώρους συνάθροισης κοινού όπως πλατείες και πάρκα, αλλά και σε χώρους αναμονής ή μετακίνησης. Η δημόσια διαβούλευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 30 Οκτωβρίου. Ο προϋπολογισμός για όλο το έργο ανέρχεται στα 14,47 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
TiganitiPatata

Μόνο λεφτά θα φάνε οι αχρείοι και έργο δεν θα γίνει… θα σέρνεται με 5 συσκευές συνδεδεμένες… ούτε καν θα υπάρχει προβλέψει για δυνατότητα σύνδεσης και ανάλογη ταχύτητα για 600-700 συσκευές που θα έπρεπε ΚΑΤ ελάχιστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.

Business Internet wifi

Delta Airlines: Θα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων

Από τον Φεβρουάριο του 2023 η Delta Airlines αναμένεται να προσφέρει δωρεάν Wi-Fi στους επιβάτες των πτήσεων της, ως αποτέλεσμα έρευνας και δοκιμών που έχουν ξεκινήσει πριν χρόνια.

Business Internet Microsoft

Microsoft: Θέλει να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025

Η Microsoft στοχεύει να εξασφαλίσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο για 100 εκατ. ανθρώπους στην Αφρική μέχρι το 2025, συνεργαζόμενη με έναν πάροχο δορυφορικών υπηρεσιών.