WikiLeaks: Δημοσιεύει χιλιάδες έγγραφα από το πολύκροτο χακάρισμα της Sony

Στις 22 Νοεμβρίου του 2014 όλο το σύστημα υπολογιστών της Sony Pictures είχε βγει εκτός λειτουργίας και πέρασε στον έλεγχο της ομάδας #GOP, η ποία ανέλαβε την ευθύνη και έκανε τεράστια ζημιά στην Sony.

Οι αμερικάνικές αρχές είχαν κατηγορήσει επίσημα τη Β.Κορέα με αφορμή την ταινία The Interview που είχε ως “πρωταγωνιστή” τον ηγέτη της Β.Κορέας.

Σήμερα, 5 μήνες μετά την πολύκροτη υπόθεση ο Wikileaks δείχνει το τεράστιο μέγεθος της παραβίασης στην Sony Pictures δημοσιεύοντας 173.132 emails, 30.287 ξεχωριστά έγγραφα και περισσότερες από 2.200 διευθύνσεις της Sony Pictures, σε πλήρως “αναζητήσιμο” format. Η αναζήτηση μπορεί να γίνει με όνομα ή με λέξη-κλειδί.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange δήλωσε ότι τα αρχεία δείχνουν την επιρροή που έχει μια πολυεθνική εταιρεία η οποία είναι στο κέντρο των γεωπολιτικών εξελίξεων. Οπότε τα αρχεία αυτά οφείλουν να δημοσιευτούν και το WikiLeaks θα φροντίσει να μείνουν εκεί.

Η Sony από την πλευρά της απαντά ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την κίνηση του WikiLeaks και ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατέψει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα τηε εταιρείας και των 6.000 υπαλλήλων της.

Το αρχείο περιλαμβάνει συζητήσεις της Sony Βρετανούς πολιτικούς, αστέρες του Hollywood, εμφανίζεται ο διευθύνον σύμβουλος Μάικλ Λίντον να γευματίζει με τον πρόεδρο Ομπάμα και υπαλλήλοι να συγκεντρώνουν χρήματα για τους Δημοκρατικούς.

«Η εργασία για την οποία είναι γνωστή η Sony είναι η διασκέδαση. Τα αρχεία της Sony δείχνουν όμως ότι στα παρασκήνια είναι μια εταιρία με επιρροή, που έχει δεσμούς με τον Λευκό Οίκο (υπάρχουν σχεδόν 100 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της αμερικανικής κυβέρνησης στα αρχεία αυτά), με μία ικανότητα να επηρεάζει τους νόμους και τις πολιτικές και με διασυνδέσεις με το πολύπλοκο αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό [σύμπλεγμα]», αναφέρει ακόμη ο Wikileaks.

Το σκάνδαλο που ακολούθησε την πειρατεία είχε οδηγήσει στην αποπομπή, τον Φεβρουάριο, του αφεντικού της Sony, της Έιμι Πασκάλ, έπειτα από τη δημοσιοποίηση μέιλ με ρατσιστικά σχόλια που είχε γράψει για τον Μπαράκ Ομπάμα.

sony wikileaks, WikiLeaks: Δημοσιεύει χιλιάδες έγγραφα από το πολύκροτο χακάρισμα της Sony

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

Ε μην πέφτετε και από τα σύννεφα, όποιος έχει πολλά λεφτά, έχει και διασυνδέσεις με την κυβέρνηση… που να χακαρανε καμία fox εκεί πιστεύω θα βλέπαμε πολλά περισσότερα!

Panos7GR

Θα απορισω για μια ακόμα φορά, μα πόσο ξεβρακωτη ήταν ρε παιδί;;; Ούτε μια κρυπτογράφηση, έτσι για τα μάτια ρε αδερφέ;!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.