WIND: Ξεκινάει η κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών

WIND οπτική ίνα, WIND: Ξεκινάει η κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών

Το γρήγορο Internet με ταχύτητες που θα φτάνουν ως και το 1Gpbs γίνεται πραγματικότητα μέσα από το 3ετές επενδυτικό πλάνου της WIND Ελλάδας για τις οπτικές ίνες. Οι περιοχές στις οποίες η WIND ξεκινάει την κατασκευή ιδιόκτητου δικτύου οπτικής ίνας είναι επιλεγμένες περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκης, Καλαμάτα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το 3ετές επενδυτικό πλάνο της WIND που ενέκρινε η ΕΕΤΤ, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης περιοχών για την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές σε επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη.

Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργήσει η WIND Ελλάς την επόμενη τριετία στις περιοχές κάλυψης του πλάνου της θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Είμαι καχύποπτος με την συγκεκριμένη εταιρεία κι όχι άδικα αφού ενω δεν υποστηρίζει σε πολλές περιοχές VDSL, λόγω απόστασης από το καφάο, ότι βασίζεται ΟΧΙ στο δικό της δίκτυο σε αλλά αυτό του ΟΤΕ … αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ένα σωρό αναλήθειες : ότι έχουν ιδιόκτητο δίκτυο και σε VDSL πράγμα το οποίο είναι αναληθές επίσης. Συνοψίζοντας θα έλεγα ότι κάνει και σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο βάζοντας επιλεκτικά σε ορισμένες περιοχές οπτικές ίνες, αλλά όταν θα τους πάρεις τηλέφωνο να ρωτήσεις για την δίκη σου περιοχή θα πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες ( δεν έχουν ντροπή )

Παναγιώτης Κουνδής

Ότι είπε ο NikosAr… Αυτή η εταιρία ξέρει να κοροϊδεύει τους πελάτες της μέσα στα μούτρα τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.