Yahoo, θέλει να κρυπτογραφήσει όλα τα email με τη βοήθεια της Google

Η Yahoo θέλει να προσφέρει στους χρήστες της full end-to-end κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου και συμβατότητα με την end-to-end email κρυπτογράφηση της Google μέσα στο 2015.

Η end-to-end κρυπτογράφηση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάνει πιο δύσκολη την “κατασκοπεία” των δεδομένων από τρίτους και όπως και να έχει αυτό είναι ένα βήμα μπροστά για τη Yahoo η οποία έχει ήδη κρυπτογραφημένα τα email σε επίπεδο data center. Η εταιρεία ευελπιστεί να συνεργαστεί και με άλλους email providers στο μέλλον, εκτός από τη Google.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος ασφάλειας της Yahoo, Alex Stamos, η συνεργασία αυτή σημαίνει ότι οι χρήστες Yahoo Mail δεν θα μπορούν απλά να επικοινωνούν με κρυπτογραφημένο τρόπο μεταξύ τους αλλά και με Gmail χρήστες και άλλα συστήματα email τα οποία υιοθετούν τις ίδιες μεθόδους κρυπτογράφησης.

Η Yahoo θα προσφέρει τον κώδικα κρυπτογράφησης το φθινόπωρο και στο μέλλον ευελπιστεί να συνεργαστεί και με άλλους εκτός της Google.

Μαζί Google και Yahoo έχουν περίπου 700 εκατομμύρια χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τη χρήση του email της Yahoo να εκτιμάται σε πάνω από 273 εκατομμύρια accounts.

yahoo mail encryption, Yahoo, θέλει να κρυπτογραφήσει όλα τα email με τη βοήθεια της Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.