Internet

YouTube: Αντιδράσεις δημιουργών για τη νέα πολιτική για τις βρισιές

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των δημιουργών του YouTube για τη νέα πολιτική που αφορά τις βρισιές, η πλατφόρμα αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές. Συγκεκριμένα η πολιτική έκανε demonetize τα βίντεο στα οποία ο εικονιζόμενος YouTuber έβριζε εντός των πρώτων 15 δευτερολέπτων.

Το Νοέμβριο, το YouTube ανακοίνωσε μια νέα πολιτική για τις ύβρεις και προκάλεσε αναστάτωση στους δημιουργούς, καθώς μπορούσε να διακόψει τα κέρδη από όλα τα βίντεο ενός Youtuber, εφόσον υπάρχει κάποια βρισιά στα πρώτα 15 δευτερόλεπτα. Ακόμη εάν το βίντεο περιέχει κάποια βρισιά μέσα στα πρώτα 7 δευτερόλεπτα τότε είναι πιθανό και οι διαφημίσεις να αφαιρεθούν από το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Ακόμη οι λέξεις αντιμετωπίζονται ισότιμα στα πλαίσια της συγκεκριμένης πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι οι μέτριες βωμολοχίες φαίνεται να κατατάσσονται στο ίδιο επίπεδο με πιο “βαριές” βρισιές. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη προσέγγιση της εταιρείας, όπου ανέφερε ότι δεν θα αφαιρούσε τις διαφημίσεις από βίντεο που είχαν “μέτρια βωμολοχία τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα”.

Οι δημιουργοί αντιδρούν στη νέα πολιτική του YouTube, που μπορεί να τους αφήσει χωρίς εισόδημα.

Επεξεργάστηκε την 17 Ιανουαρίου 2023 15:48

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.