YouTube: Διαθέσιμη από σήμερα η υποστήριξη βίντεο 360 μοιρών

Η δημοφιλής ιστοσελίδα YouTube διαθέτει από σήμερα την δυνατότητα υποστήριξης βίντεο 360 μοιρών, μία άκρως ενδιαφέρουσα λειτουργία για τους λάτρεις και τους κατόχους των συσκευών εικονικής πραγματικότητας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστα βίντεο 360 μοιρών, αλλά αναμένονται να πολλαπλασιαστούν μιας και φέτος οι ευρυγώνιες κάμερες θα ξεχυθούν στην αγορά.

Το δυνατό σημείο της προβολής βίντεο 360 μοιρών δεν είναι άλλη από το να προσφέρει στον χρήστη την εμπειρία του να μπορεί να βλέπει το βίντεο προς όλες τις κατευθύνσεις μέσω κάποιου Oculus ή Google Cardboard και να τον κάνει να νιώθει σαν να είναι μέσα στο βίντεο.

Τα βίντεο προς το παρόν μπορούν να προβληθούν μέσω της εφαρμογής YouTube για Android, και σε συνδυασμό με το γυροσκόπιο, να περιστρέφεται η εικόνα μόνη της. Δυνατότητα προβολής βίντεο 360 μοιρών μπορούν να έχουν επίσης και οι χρήστες ηλεκτρονικού υπολογιστή με την βοήθεια του Google Chrome στην επίσημη ιστοσελίδα YouTube.com. Η εταιρεία δήλωσε ότι δουλεύει ακόμα την εφαρμογή, και στο μέλλον θα δούμε την νέα λειτουργία σε iOS και σε άλλες πλατφόρμες.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα βίντεο, μιας και δεν έχουν εξαπλωθεί ακόμη στην αγορά οι 360° κάμερες, όμως φέτος αναμένουμε την Giroptic 360° Camera όπου μπορεί να εγγράψει βίντεο 360 μοιρών από 3 διαφορετικές κατευθύνσεις, την Bublcam που έχει την δυνατότητα να εγγράψει βίντεο από 4 διαφορετικές κάμερες γωνίας 190°, και την Ricoh’s Theta. H Google δήλωσε επίσης ότι εργάζεται στις IC Real Tech Allie και Kodak SP360 ώστε τα πλάνα από αυτές τις ευρυγώνιες κάμερες να αναπαράγονται ομαλά.

Τα βίντεο 360 μοιρών θα μεταφορτώνονται για αρχή μέσω μιας ειδικής διαδικασίας, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι απαραίτητες εργασίες ώστε η ιστοσελίδα να μπορεί να τα αναγνωρίσει αυτόματα.

YouTube, YouTube: Διαθέσιμη από σήμερα η υποστήριξη βίντεο 360 μοιρών

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
killerchris

μπορω να πω ότι με μπερδευει λιγο
δε ξερω γιατι

kostas52

σε εμενα με maxthon δουλευει

Max91

Αναρωτιεμαι για πιο λογο το εβγαλαν αυτο, πια η χρησιμοτητα του ενταξει θα μου πει κανεις οτι βλεπεις 360 μοιρες βλεπεις απο γωνιες θεασης που δεν μπορουσες πριν αλλα δηλ για να δω εγω κατι θα καθομαι να “παιζω” με το βιντεο για να αλλαζω ολη την ωρα γωνια θεασης? και οταν θα βλεπω ενα σημειο το οτι χανω ολο το υπολοιπο? για μενα προσωπικα αυτα ειναι βλακειες εντυπωσιασης.

JohnGR

Θέλω VR headset και full concert videos!!!

Χρήστος

Όντως βλακεία είναι..
https://www.youtube.com/watch?v=ClAuhgFQpLo&feature=youtu.be

🙂

f1436142

Για όποιον δε το έχει καταλάβει αυτά είναι βίντεο που προορίζονται για curved οθόνες.

giannogeorge

Μην βλέπετε αυτά τα βίντεο από εδώ. Ανοίξτε τα με την εφαρμογή YouTube και μετά μετακινήστε την οθόνη προς όλες τις κατευθύνσεις. Εκπληκτικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.

Software Apple featured Google

Το Youtube το μετάνιωσε και θα φέρει Apple Vision Pro app

Το Apple Vision Pro App Store κυκλοφόρησε χωρίς μερικές βασικές εφαρμογές, όπως το Netflix, το YouTube και το Spotify.

Internet YouTube

Youtube Health: Παρέχει εύκολη πρόσβαση σε οδηγίες για πρώτες βοήθειες

Το Youtube κυκλοφόρησε ένα νέο εργαλείο που απλοποιεί τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτουμε βήμα προς βήμα βίντεο πρώτων βοηθειών και επείγουσας φροντίδας.

Internet featured Google YouTube

Youtube: Νέα λειτουργία διευκολύνει τους δημιουργούς podcast

Τα podcast έχουν εξαιρετική απήχηση αυτή την περίοδο γι’ αυτό και πολλές υπηρεσίες streaming ασχολούνται ιδιαιτέρως μαζί τους.