PenguSpy.com, Παιχνίδια για το Linux

Το Linux δεν φημίζεται για την πληθώρα των παιχνιδιών που συναντάμε στα Windows. Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την φύση του λειτουργικού το οποίο στους υπόλοιπους τομείς απλά σαρώνει τον ανταγωνισμό. Η αγορά, βλέπετε έχει διαμορφωθεί από μονοπωλιακές τακτικές οι οποίες ανάγκασαν τις εταιρίες λογισμικού αλλά και τους προγραμματιστές να ακολουθήσουν μονόδρομους εφόσον θέλουν να επωφεληθούν τους καρπούς αυτής της φαινομενικά μη αναστρέψιμης κατάστασης.

Από την μια οι εταιρίες για να έχουν όσο μεγαλύτερο κέρδος μπορούν, απευθύνονται αναγκαστικά στο πιο διαδεδομένη πλατφόρμα των PC, στο Windows ενώ από την άλλη οι προγραμματιστές αν θέλουν να επιβιώσουν, μαθαίνουν συνήθως αποκλειστικά να δουλεύουν σε Microsoft Visual Studio και με DirectX/ Direct3D συμβατό game development (μετά από αποκλειστικές συμφωνίες που έχει καταφέρει η Microsoft με τα Πανεπιστήμια).

Τα τελευταία χρόνια αυτό αρχίζει να αλλάζει άρδην. Οι προγραμματιστές αρχίζουν να εξερευνούν και άλλες πλατφόρμες ανάπτυξης λογισμικού με αποτέλεσμα, αθόρυβα κυρίως, να αλλάζουν τα δεδομένα στις επιλογές που κάνουν οι εταιρίες. Έτσι πολλά γνωστά λογισμικά όπως π.χ το Firefox και το OpenOffice υπάρχουν για λειτουργικά Linux, Windows και Mac απελευθερώνοντας το λογισμικό από την εξάρτηση του σε ένα μόνο λειτουργικό σύστημα ή πλατφόρμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά καταγράφεται πτώση κάτω του 50% της παγκόσμιας αγοράς στη χρήση του Internet Explorer λόγο της εξάπλωσης του Firefox και του Chrome browser.

Παιχνίδια για το Linux. Πού είναι και δεν τα βλέπουμε;
Υπάρχουν δύο κατηγορίες παιχνιδιών στο Linux:
– Εμπορικές (λίγες στον αριθμό – πρέπει να τις αγοράσετε)
– Μη εμπορικές (πληθώρα παιχνιδιών – μπορείτε να τις κατεβάσετε ελεύθερα, χωρίς πληρωμή)

, PenguSpy.com, Παιχνίδια για το Linux

Πού είναι όμως οέοοο; Σίγουρα δεν θα τα βρείτε στα ράφια των πολυκαταστημάτων όπως βρίσκετε για Windows, PlayStation κλπ. Θα πρέπει να στραφείτε στην (κοπιαστική) αναζήτησή τους στο internet. Εδώ την λύση έρχεται να δώσει ο Κωνσταντίνος Μαυροπαλιάς (απο το Δουβλίνο της Ιρλανδίας) ο οποίος εγκαινίασε το 2009 την ιστοσελίδα PenguSpy.com με σκοπό να διαμορφώσει ένα κεντρικό και κομβικό σημείο που θα συγκεντρώσει όλα τα εμπορικά και δωρεάν παιχνίδια που είναι διαθέσιμά για το Linux.

Φέτος ανανέωσε την ιστοσελίδα με σκοπό να είναι ευκολότερη η εύρεσή των παιχνιδιών αλλά και την αξιολόγησή τους από τους χρήστες. Ο στόχος του όλου έργου είναι να λειτουργεί ως μια κεντρική τοποθεσία για τα καλύτερα παιχνίδια του Linux (όχι όλα τα παιχνίδια, μόνο τα καλά), την ευαισθητοποίηση του κόσμου για το Linux ως μια πλατφόρμα παιχνιδιού και να παρέχει έναν εύκολο τρόπο για να εγκαταστήσετε όλα αυτά τα παιχνίδια, μέσο ενός πλούσιου σε χαρακτηριστικά και εύκολο στη χρήση περιβάλλοντος.
PenguSpy.com. Παίξτε και διαδώστε το!

Συντάκτης: Salih Emin
Πηγή: https://cerebrux.net

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alexandros

Πολυ ωραιο το αρθρο, συμφωνω απολυτα. Και μπραβο στον Κωσταντινο που κανει αυτη την προσπαθεια. Η αληθεια ειναι πως ελειπε.

Salih Emin

Καταρχήν να ευχαριστήσω το techblog για την φιλοξενία του άρθρου. 😉
Είναι σημαντικό να μοιραζόμαστε με τον κόσμο τέτοιες (κοπιαστικές) δουλειές όπως του Κωνσταντίνου Μαυροπαλιά με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Προσπάθησα όσο μπορώ σε ένα άρθρο, να αναδείξω την δουλειά του (PenguSpy) με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και οι developers όσο είναι αυτό εφικτό σε μια, μονοπωλιακά διαμορφωμένη, αγορά.

Giati?

😀 Είμαι έτοιμος να κατεβάσω ό,τι καλό δω,αρκεί να’νε δωρεάν!

Κώστας

I approve this message 😉

Ευχαριστώ για το review Salih!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Linux macOS Windows

Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας προγραμματιστών Stack Overflow 2022, που αναφέρει ότι το λογισμικό Linux είναι πλέον πιο δημοφιλές από το macOS της Apple, καθώς οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλα συστήματα.

Smartphones Windows 11 Linux

Windows Subsystem for Linux: Θα γίνει ειδικό app στο Store

H νέα έκδοση του Windows Subsystem for Linux θα πάρει τη μορφή ενός app στο Microsoft Store, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Software Apple Linux Mac

Τα Mac με Apple M1 chip μπορούν πλέον να τρέξουν και Ubuntu Linux

Μέσω της VM πρότασης της Corellium, οι χρήστες Mac με Apple M1 chip μπορούν να τρέξουν την πλήρη έκδοση των Ubuntu Linux, με μερικούς περιορισμούς.

Software Apple featured Linux

Apple M1: Μετά τα ARM Windows 10, τρέχει και Linux

Αφού μπόρεσε να τρέξει με απόλυτη επιτυχία τα Windows 10 ARM, το νέο Apple M1 chipset τρέχει πλέον και Linux, με τη βοήθεια βέβαια VM.