Κορυφαίος ερευνητής ασφαλείας προτείνει μόνο Nexus ή Samsung

Το θέμα της ασφάλειας είναι σημαντικό κομμάτι όσον αφορά στο Android με την Google να ξοδεύει αρκετά χρήματα στους ερευνητές ασφαλείας. Πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πλήρωσε 550.000 δολάρια για τις ευπάθειες του OS.

Στο Google I/O 2016, οι Android developers επεσήμαναν ότι τα θέματα ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Παρά τις προσπάθειες της Google, τα security patches δεν έρχονται πάντα σε όλες τις συσκευές στον κατάλληλο χρόνο.

Ο κορυφαίος ερευνητής ασφαλείας Gal Beniamini, της Duo Labs, εντόπισε μια ευπάθεια σε συσκευές Android με Snapdragon chipset που καταφέρνει να παρακάμψει και να επιτεθεί στην πλήρη κρυπτογράφηση του κινητού. Οι συσκευές αυτές δεν έχουν πάρει ακόμη το security update Μαΐου, το οποίο μεταξύ άλλων έχει το patch για την συγκεκριμένη ευπάθεια. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των Android smartphones που δεν έχουν λάβει το security update Μαΐου, υπολογίζεται ότι το 57% των Android smartphones είναι ευάλωτες στην επίθεση.

Σύμφωνα με την Duo Labs, το 75% των Samsung Galaxy S6 πήραν το security update Μαΐου, ενώ τον Ιανουάριο το ποσοστό ήταν στο 0%. Το ποσοστό των Samsung Galaxy S5 έφτασε στο 45% και το 75% των Nexus συσκευών πήραν το security update Μαΐου.

Η εταιρεία συνιστά έντονα στους χρήστες αν εγκαθιστούν κάθε security update που έρχεται. Λόγω του ότι δεν φέρνουν όλοι οι κατασκευαστές τα security updates, η Duo Labs προτείνει να περιοριστούν μόνο σε μοντέλα Nexus και Samsung.

“As always, we find the only Android devices that we can recommend without major reservations are Nexus and, now, Samsung devices, provided they keep releasing those security updates quickly”-Duo Labs.

Τέλος, στέλνοντας ένα μήνυμα προς τις εταιρείες, η Duo Labs τους συνιστά να αναπτύξουν ισχυρή στρατηγική για την πρόληψη ευπαθειών στις συσκευές τους.

nexus samsung secure smartphones, Κορυφαίος ερευνητής ασφαλείας προτείνει μόνο Nexus ή Samsung

nexus samsung secure smartphones, Κορυφαίος ερευνητής ασφαλείας προτείνει μόνο Nexus ή Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
zan

άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας

Κώστας Ζ.

Ότι τι…;

@papaki

Όχι Hola launcer. Για εφαρμογές γενικότερα πολύ μεγάλη προσοχή. Μη πειράζετε όταν μπαίνετε στον έλεγχο ασφαλείας της Google. Παρά μόνο όταν αφορά την ασφάλειάς σας. Όχι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων γίνεται η συσκευή ευάλωτη. Όχι antivirus είναι ύπουλα. Υπάρχουν σάιτ με htpps που είναι επικίνδυνα για αυτό προσοχή. Μη μπαίνετε από τα Windows στο Browser και ότι άλλο της Google. Όποιος θέλει Apple πρέπει να έχει σε όλες τις συσκευές μόνο Apple. Συνιστώ κάθε χρόνο αγορά συσκευής με τη καινούργια έκδοση που βγαίνει από την εταιρεία γενικά. Όποιος παραμένει ασφαλής είναι τυχερός.

Mary

Ότι ας πούμε η Motorola και η htc που φέρνουν τα update και τα security patches αμέσως μετά τις nexus συσκευές είναι ευπαθείς και η Samsung που πρέπει να κανείς την προσευχή σου για να πάρεις update παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια…ειδικά την στιγμή που έχει 436383937485 διαφορετικά μοντέλα και τα 4/5 δεν λαμβάνουν καμία ενημέρωση… Ότι να ναι… Well done Samsung, ποσά πλήρωσες για να διαβάσουμε αυτή την βλ@κεια;

Eragon

Τιμια μπουρδα! Ας παρουμε κατι επειδη το ειπες καποιος…
@Mary Εχεις δικιο σχετικα με htc kai Motorola…πολυ καλη υποστηριξη…περα απο αυτο…αν ξερεις να προφυλασεσαι δε θα εχεις θεμα ουτε σε κινητο ουτε στα αξιολυπητα windows ουτε πουθενα…8 χρονια δεν εχω κολλησει ποτε ιο σε υπολογιστη…και εχω μπει παντου σχεδον..
Απλα χρησιμοποιουμε ενα adblock(firefox android)….δεν μπαινουμε σε ακυρες/υποπτες σελιδες…
Τωρα η ευπαθεια ενος OS ειναι θεμα της εταιρειας….τοσες εχουν βγει..οι περισσοτρεροι χρηστες ενδεχομενως να μην ειχα θεμα ποτε…οτι εχει τρυπες ασφαλειας το Android γνωστο…

Anakin

Πολύ σωστός ο τύπος πάρτε Samsung να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο μόνο Galaxy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.