10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

Αφού είδαμε τα κινητά με το πιο παράξενο design που κυκλοφόρησαν Samsung και Nokia πάμε να δούμε τα αντίστοιχα πιο ασυνήθιστα σχέδια που έχει στη συλλογή της η Motorola. H Motorola ήταν η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε εμπορικό κινητό το 1984 οπότε μέσα στην 30χρονη πορεία της είχε αρκετό χρόνο να φτιάξει και αυτή το δικό της top 10 των πιο περίεργων κινητών.

Σήμερα η Motorola δεν είναι αυτό που ήταν πριν κάποια χρόνια καθώς το τμήμα των κινητών που διαχωρίστηκε από την Motorola Solutions το 2011, εξαγοράστηκε από την Google το 2012 και σήμερα βρίσκεται σε διαδικασία εξαγοράς από τη Lenovo σε μια προσπάθεια να σωθεί και να συνεχίσει να υπάρχει στον χώρο των smartphones.

Πάμε να δούμε τα το top 10 των δικών της παράξενων σχεδίων:

1. Motorola V100

Γνωστό και ως Motorola V.box, το Motorola V100 μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι το οποίο έχει ημι-διάφανο πλαστικό περίβλημα και παράξενο παλιό QWERTY πληκτρολόγιο. Έχει πάχος 25mm όταν είναι κλειστό, έχει μονή εσωτερική μονόχρωμη οθόνη με 126 x 64 pixels και 600 mAh μπαταρία. Κυκλοφόρησε πριν 14 χρόνια, το 2000.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

2. Motorola V70

To V70 κυκλοφόρησε από την Motorola to 2002 μαγεύοντας με το πρωτότυπο design του. Η συσκευή διέθετε περιστρεφόμενο μηχανισμό και όταν έκλεινε έκρυβε το πληκτρολόγιο. Διέθετε πολύ μικρή στρογγυλή οθόνη με ανάλυση μόλις 96 x 64 pixels.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

3. Motorola A925

Το A925 ήρθε στα ράφια των καταστημάτων το 2003 και ήταν ένα από τα Symbian UIQ-based smartphones της Motorola. Ήταν μεγάλο και βαρύ καθώς ζύγισε 210 γραμμάρια ωστόσο πρόσφερε καλά χαρακτηριστικά για εκείνη την εποχή: οθόνη αφής 208 x 320 pixels, stylus, 3G, GPS, και 2 κάμερες εξωτερική και εσωτερική για βιντεοκλήσεις.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

4. Motorola MOTOJEWEL

Όπως φαίνεται και από το όνομά του το κινητό μοιάζει με κόσμημα, ή έστω προσπαθεί να μοιάσει. Εξωτερικά σίγουρα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα flip phones όμως εσωτερικά δεν έχει κάτι σπουδαίο. Έχει 2 ιντσών QVGA εσωτερική οθόνη, 128 x 160 pixels εξωτερική οθόνη, touch-sensitive κουμπιά για τη μουσική. Το MOTOJEWEL κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό το 2008.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

5. Motorola Aura

Θυμίζοντας το Motorola V70 του 2002, το Motorola Aura κυκλοφόρησε τέλη 2008 και ανήκει στην κατηγορία luxury καθώς ήταν κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι. Ήταν το πρώτο κινητό στον κόσμο με στρογγυλή οθόνη 1.55 ιντσών, 480 pixels σε διάμετρο. Επιπλέον, είχε 2MP κάμερα και 2GB ενσωματωμένη μνήμη. Το Aura μπορούσες να το αποκτήσεις έναντι $2,000 οπότε προφανώς και δεν απευθυνόταν στον μέσο καταναλωτή. Η στρογγυλή του οθόνη ίσως να ήταν η έμπνευση για το επερχόμενο Motorola Moto 360 smartwatch.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

6. Motorola Ming series

Τα Motorola Ming ήταν μια σειρά smartphones τα οποία προορίζονταν για την κινεζική αγορά και κυκλοφόρησαν από το 2005 έως το 2011. Τα πρώτα μοντέλα βασίζονταν σε Linux και τα τελευταία σε Android. Είχαν μοναδικά design με οθόνες αφής και διάφανα covers.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

7. Motorola Clutch i465

To Motorola Clutch i465 κάθε άλλο παρά όμορφο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε καθώς δέχτηκε αρκετή κριτική για το design του. Ωστόσο, είναι το πρώτο iDEN (Integrated Digital Enhanced Network ) τηλέφωνο με full QWERTY πληκτρολόγιο. Επιπλέον, είχε 1.8 ιντσών οθόνη με 120 x 160 pixels, Bluetooth, και VGA κάμερα.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

8. Motorola FLIPOUT

Το FLIPOUT θυμίζει το Nokia Twist το οποίο κυκλοφόρησε έναν χρόνο πριν και προφανώς η Motorola εμπνεύστηκε από τη Nokia και το έβγαλε στην αγορά το 2010. Το FLIPOUT της Motorola είχε flipping 2.8 ιντσών QVGA οθόνη αφής η οποία έκρυβε το QWERTY πληκτρολόγιο, 3MP εξωτερική κάμερα και έτρεχε με Android 2.1 όταν κυκλοφόρησε.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

9. Motorola MILESTONE XT720

Motorola MILESTONE XT720 είναι από τα πιο παράξενα full-touch smartphones χάρη στο ασύμμετρο design. Στην κάτω δεξιά πλευρά έχει μια προέκταση στην οποία έχει ένα κουμπί για την κάμερα και και 3 capacitive κουμπιά που επιτρέπουν την εναλλαγή των camera modes: photo, video, or gallery. Το XT720 είχε Android 2.1 Eclair και 3.7 ιντσών οθόνη με 480 x 854 pixels. Κυκλοφόρησε το 2010 και έγινε η πρώτη Android συσκευή με Xenon flash (στην 8MP εξωτερική κάμερα).
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

10. Motorola WILDER

Το WILDER είναι το πιο πρόσφατο παράξενο τηλέφωνο της Motorola και το είδαμε να παρουσιάζεται το 2011. H Motorola το λάνσαρε ως προσιτό κινητό το οποίο είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη χάρη στο ειδικό πλαστικό περίβλημά του. Είχε 2.8 ιντσών QVGA οθόνη όμως δεν είναι smartphone.
, 10 παράξενα και ασυνήθιστα κινητά από τη Motorola

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Wangler10

Μίλησε καποιος για καινοτομίες ?Πρωταθλητρια και πρωτοπόρος η Motorola.

Stratis

Ποσο ομορφο απο πολλα σημερινα smartphone to milestone

Πάνος

Motoming A1200, απο το 2007 μέχρι σήμερα…Το πρώτο μου smartphone. Έρωτας…:)

Ορέστης

Το wilder το έχει ο αδελφός μου! Εντάξει δεν έχει κάτι περίεργο! Ένα απλό κινητό είναι με απαίσια resistive οθόνη υποδοχή Micro sd ράδιο gps.. Αξιοπρεπές, ειδικά για τα 60€που ζητούσε το 2011 θυμάμαι το είχε προσφορά το media markt

Πάνος

Ίσως στη θέση του wilder έπρεπε να μπεί το ΖΝ5
http://www.gsmarena.com/motorola_zn5-2432.php

Trinity

Αίσχος

Τασος

Το v70 μου το έδωσαν για λίγο καιρό μέχρι να γίνει το πρόβλημα με το άλλο μου κινητό….είχε πλάκα όλοι νόμιζαν ότι εινια ψεύτικο!

dimpep

Aura, τι να λέμε τώρα…Πρώτο με στρογγυλή οθόνη!

geohot

8,9,10 είναι όμορφα! Το flipout ειδικά μου αρέσει σαν design αλλά δεν ξέρω με τη χρήση τι γίνεται.

George E.

Όντως το Aura ήταν πολύ ιδιαίτερο τηλέφωνο με πολύ προσεγμένο design και ποιότητα κατασκευής. Διορθώστε με, αλλά νομίζω και το γυαλί της οθόνης ήταν από ζαφείρι…
ΥΓ: Αναμένουμε και από Ericsson (Sony-Ericsson) μεριά αντίστοιχο αφιέρωμα.

Μπαμπης

κωστα η οπιοσ γνωριζει απο που μπορω να βρω και να αγορα το motorola aura???

Ορέστης Γκιοκας

Αν διατίθεσαι να δώσεις 500€ και μεταφορικά δικά σου, έχει στο ebay…

Teodore88

Εχω V70 και Αυρα 😉 ξερει ο Βλαχακης…

Παρεπιπτοντως, πουλαω το V70.. Υπαρχει η αντιστοιχη αγγελια στις “Αγγελιες”

apo21

Είχα ενα ming a100. Εκπληκτικό τηλέφωνο. Το έφαγε η βαρύτητα.

Leandros

9. Motorola MILESTONE XT720 απλα πανεμορφο

dimitris

ποσο γρηγορα εξελισεται η τεχνολογια !!περιεργα σχεδια για κινητα (παντως απο τη σειρα ming στο 6 το κινητο στην τριτη φωτο μου θυμιζει εντονα το σχεδιασμο καποιων κινητων της samsung )!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.

Smartphones Moto Motorola

Moto Edge 50 Ultra: Με SD 8s Gen 3, 64MP 3x περισκόπιο και πλάτη από πραγματικό ξύλο

Το νέο Motorola Edge 50 Ultra είναι επίσημο και έρχεται με μια επιλογή πραγματικού ξύλου μαζί με δύο vegan αποχρώσεις δέρματος.