Με οθόνη 3D Touch το 25% των smartphones το 2016

Η αρχή έγινε με το iPhone 6s και την luxury έκδοση του Huawei Mate S 128GB (δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα). Αναφερόμαστε στις οθόνες τεχνολογίας 3D Touch που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της πίεσης στην οθόνη και αναλόγως εμφανίζει έξτρα λειτουργίες ή επιλογές.

Για παράδειγμα στο iPhone 6s αν αγγίξουμε ένα application στην οθόνη αυτό θα ανοίξει, αν όμως πιέσουμε με περισσότερη δύναμη το δάχτυλό μας στην οθόνη θα μας εμφανίσει shortcuts της εφαρμογής για ταχύτερη πλοήγηση στις λειτουργίες της. Στη περίπτωση της φωτογραφικής μηχανής, αν πιέσουμε το app ξεκινάει η εφαρμογή, αν πιέσουμε με δύναμη το εικονίδιο του app θα μας εμφανίσει – πάνω στην κεντρική οθόνη – ένα pop-up για να επιλέξουμε αν θέλουμε να ξεκινήσουμε με την κεντρική ή την πίσω κάμερα.

Η Apple ονομάζει την τεχνολογία 3D Tuch, η Huawei την ονομάζει Force Touch και μπορεί να ήταν η πρώτη που τον περασμένο Σεπτέμβριο παρουσίασε κινητό με την συγκεκριμένη τεχνολογία στο μοντέλο Mate S luxury edition, όμως μέχρι και σήμερα αυτή η special έκδοση δεν έχει κυκλοφορήσει στην αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IHS μέσα στο 2016 το 25% των μοντέλων smartphones που θα ανακοινωθούν θα ενσωματώνουν οθόνη με τεχνολογία Force Touch ή 3D Touch ή όπως αλλιώς θέλετε να την ονομάσετε. Αυτό που θα κάνει είναι να αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πίεσης και να μας φέρει νέες λειτουργίες και νέα user interface στα αγαπημένα μας smartphones.

, Με οθόνη 3D Touch το 25% των smartphones το 2016

, Με οθόνη 3D Touch το 25% των smartphones το 2016

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

38 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
rose

Να ναι καλά η huawei που το βγάλε πρώτη…Α δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ….

nikos

Οταν μαθεις ελληνικα ξαγραψε, μεχρι τοτε κανε μας την χαρη και μην ξαναγραψεις

Chris_BMW

Force touch δεν το ονομάζει η Huawei αλλά η Apple στο Mac book .. Σταματήστε επιτέλους με αυτή την καραμέλα έλεος … Ποια Huawei … Της Apple είναι το force touch κ όλοι θα τρέξουν όπως πάντα να το αντιγράψουν .. Κ καλά θα κάνουν βέβαια … Αλλά όχι κ να θεωρούμε κορόιδο εγώ που έχω I phone για τα λεφτά που έσκασα …..

Paraksenos

Πιστεύω θα ήταν καλύτερο αν κάναν κάτι σαν το continuum, δηλαδή να μπορείς να τα συνδέεις στην τιβι και να έχεις κάτι σαν πισι.. Αλλά για να το κάνουν οι λοιποί, πρέπει να το κάνει πρώτη η 🍎..

@Νικος Και αγγλικά να μάθει δεν έχουμε πρόβλημα, είμαστε ευρωpay εδώ στο Ελλάδα!

Fotis

Χμμμ για να θυμηθούμε Samsung Galaxy s4 AIR VIEW!!! 2013

rose

Να ΞΑΓΡΑΨΩ τι ? Ενα αρχείο ?

Viel

Α! τελικα το 3d touch δεν ειναι το long press του android? μπερδευτηκα :S

Gyo

Παιδια θελω λιγη βοηθεια!!! Τι ειναι καλητερο το huawei p8 το lg g flex 2 η το honor 7???

ChrisG

το 3d touch στην παρούσα φάση απο την apple και απο οποιονδήποτε άλλον ενσωματωθεί σε μία συσκευή είναι άχρηστο.δεν υπάρχουν εφαρμογές και Games να το χρησιμοποιούνε και συνεπώς όλα αυτά απλά για να γίνεται ντόρος και ότι εγώ το έβαλα πρώτος όχι εσύ κ.ο.κ…η huawei το είχε βάλει σε συσκευή αλλά ως συνήθως σου λέει άσε να το βάλει κανένας άλλος να περπατήσει μην φάμε κάνα άκυρο εκατομμύριων.λογικό.στην παρούσα φάση το 3d touch είναι και το παρατεταμένο πάτημα όπου άνετα αναλόγως του χρόνου πίεσης σε ένα εικονίδιο να κάνει ότι και το 3d touch.ακόμη και όταν περπατήσει στις εφαρμογές και στα games τότε θα λένε πρέπει να έχεις το 3d touch version 1.x 2.x 3.x κ.ο.κ και όποιος έδωσε τώρα χίλια ευρώ μόνο για αυτό άχρηστο θα είναι γιατί θα πρέπει τότε να σκάσεις άλλα χίλια και βάλε για να το χρησιμοποιήσεις στην απαιτούμενη έκδοση.άχρηστο τελείως είναι τώρα.άς αναπτύξουν πρώτα εφαρμογές και παιχνίδια και ότι πιο εύκολο να μπεί σε μία συσκευη.προσωπικά δεν μου κάνει καθόλου αίσθηση.διαφημιστικα τρίκς κάθε φορά για να πάρει κανείς την επόμενη συσκευή.

Nio

Άχρηστα shortcuts εφαρμογών που γίνονται και με παρατεταμένο άγγιγμα..
Είναι που όταν βάζει κάτι η Apple ξέρει πότε το βάζει. Όταν θα ναι χρήσιμο…

DimitrisZ

Το 3d touch μπορεί ουσιαστικά να αντικαταστήσει το long press στο android

Chris_BMW

Λοιπόν για να τελειώνει ο χαβαλές .. Πρώτον η Huawei δεν έχει κανένα όνομα δικό της .. Force touch το ονομάζει η Apple στο MacBook . Όσον αφορά σχολεια τύπου Chris G άστο μεγάλε δούλεψε ένα I phone πρώτα κ μετά μήλα … Καμία σχέση δεν έχει το παρατεταμένο πάτημα με την πίεση .. Επιτέλους !παρατεταμένο πάτημα έχει κ το I phone. Άλλες εντολές το ένα άλλες το άλλο.. Επίπεδα πίεσης επίσης υπάρχουν κ μάλιστα 3 .. Με διαφορετικές εντολές για το καθένα .. Τώρα καλά θα κάνουν να το βάλουν κ οι άλλοι γιατί είναι πολύ χρήσιμο κ σ γλιτώνει χρόνο … Μη λέμε κ ότι θελουμε όμως ότι είναι άχρηστο … Όχι είναι χρήσιμη η 4 k οθόνη στις 5 Ιντζες .. Για γέλια είστε μερικοί εδώ μέσα

ChrisG

χαβαλές δεν υπάρχει πουθενά.ούτε εσύ κατάλαβες που χρησιμεύει το 3d touch και ποια πρακτική εφαρμογή έχει,που να φανταστώ έχεις iphone ενώ εμείς τα φτωχαδάκια δεν πιάσαμε ποτέ.άσε ρε συνονόματε που θα μας μάθεις και τεχνολογία τώρα έχοντας πιάσει ένα Iphone στο χέρι σου.πρώτα να διαβάζεις προσεκτικά τα σχόλια των άλλων και μετά να ξεκινάς τις διορθώσεις.το μιλάω γράφετε με γιώτα αλλά με τόση apple μόνο τα μήλα σου περνάνε απο το μυαλό.
γέλασε πρώτα τώρα με τον εαυτό σου και μετά με τους άλλους.είναι πιο σώφρον.σου λένε με απλά λόγια οτι αυτή την στιγμή δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΕ και έχει πολύ μέλλον σε πολλά επίπεδα.όταν και ΑΝ αναπτυχθει τα ξαναλέμε.μέχρι τότε να΄χαμε να λέμε…και το χιλιάρικο να πέφτει για τις εντυπώσεις και αυτό το λέω για όλους.μην είσαι τόσο ευαίσθητος όταν πρόκειται για την μηλοεταιρεία.

viel

το 3d touch ηδη χρησημοποιειτε απο παρα πολλες εφαρμογες και παιχνιδια, ειναι πολυ χρησημο και σιγουρα μπορει να εξεληχθει και αλλο. τα api υπαρχουν απο την πρωτη μερα για τους dev ωστε να το βαλουν στις εφαρμογες τους. εγω προσωπηκα το χρησημοποιω καθημερινα απο το να παρω γρηγορα ενα τηλ απο τις αγαπημενες επαγες και να στειλω sms email κατευθυαν σε αυτον που θελω γλυτονοντας κινησεις. ας παιξει καποιος το Dubbed Warhammer 40,000: Freeblade και θα καταλαβει ποσο τελειο ειναι το ed touch στα games και ακομα ειναι η αρχη, το long press υπαρχει στο iphone απο το πρωτο iphone και δεν ειναι προνομιο του android μιας και ειχε βγει πριν βγει το android. το 3d touch ειναι τελειως διαφορετικο

ChrisG

για να βγάλεις μια φωτογραφία με 3d touch πατάς με πίεση επάνω στο εικονίδιο της κάμερας.(μία κίνηση).γίνεται popup το μενού.(δεύτερη κίνηση).πατάς βγάλε μια φωτογραφία.(τρίτη κίνηση).
για να το κάνεις απο το επιφάνεια του κινητού…πατάς την κάμερα.(μία κίνηση).πατάς φωτογραφία.(δεύτερη κίνηση).Τέλος.
wowwww…3d touch γλιτώνεις χρόνο…κινήσεις…πολύ πρακτικό.τέλειο…

Chris_BMW

Chris G Μην βγάζεις τόσο κόμπλεξ για τα χρήματα .. Ο τελευταίος λόγος που χρησιμοποιώ I phone είναι αυτός .. Να το ξέρεις .. Αν κάποιος θέλει να επιδείξει τα χρήματα του υπάρχουν χίλιοι άλλοι τρόποι να το κάνει κ πολυ πιο τρανταχτοι..όσον αφορά τα οποία ορθογραφικά δεν φταίω εγώ αλλά το τηλέφωνο … Καθώς δεν γράφω .. Του υπαγορεύω … Πριν συνεχίσεις να εκτίθεσαι λοιπόν για το 3D Touch κ τη χρησιμότητα του πήγαινε σε ένα μαγαζί κ ζητά από τον υπάλληλο να σου το δείξει …

Gvirginia

@ChrisG Καταρχάς, από βίντεο που είδα, τις “δύο” κινήσεις (εικονίδιο-popup menu) μπορείς να τις κάνεις με μία κίνηση. Πατάς πάνω στο εικονίδιο και χωρίς να αφήσεις το δάχτυλο, το σέρνεις στην επιλογή που θες.
Το ότι βρήκες 1 παράδειγμα όπου, κατά τη γνώμη σου, δεν είναι πρακτικό, δε σημαίνει ότι δεν είναι. Για πες, αν θες να τραβήξεις σε slo-mo πόσες κινήσεις έκανες και πόσες κάνεις τώρα? Πριν πάταγες στην κάμερα (1), έκανες δύο φορές swipe δεξιά (2-3) και τράβαγες (4). Τώρα πατάς με δύναμη το εικονίδιο (1), επιλέγεις slo-mo (2) και τραβάς (3).

Για να αναπτύξουν οι developers το 3d touch, θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη βάση χρηστών. Δε θα πάει ο άλλος να φτιάξει παιχνίδι – εφαρμογή με την πιθανότητα κάποτε στο μέλλον να χρησιμοποιήσει κάποιος 3d touch τεχνολογία…

Βαγγέλης

Η apple θα είναι λόγος που θα ενσωματωθεί το 3d touch στις εφαρμογές όπως το android ήταν η αιτία που το iOS έχει κουρτίνα πάρε δώσε είναι η τεχνολογία και δε με νοιάζει ποιός κερδίζει εντυπώσεις αρκεί να έχω ως καταναλωτής καλύτερα προϊόντα

Gvirginia

Όχι Βαγγέλη, πρέπει να επιλέξεις στρατόπεδο και να αποδείξεις ότι την έχεις μεγαλύτερη (τη γνώση πάνω στην τεχνολογία) για να θεωρείσαι “έξυπνος καταναλωτής”…

ChrisG

@BMW δεν βγάζω εγώ κόμπλεξ για τα χρήματα αλλά φταίει το υφάκι σου που μας πιάνεις απο τα μούτρα.διάβασε ξανά το σχόλιο σου και θα καταλάβεις.εγώ πάντα έχω διάθεση για διάλογο.δεν χρειάζομαι τον υπάλληλο και έχω γνωστούς με 6s.άχρηστο προς το παρόν και το κέρδος σε χρόνο μόνο κέρδος που δεν είναι(χίλια ευρώ).στην τελική πόσο χρόνο λογαριάζεις οτι κερδίζεις στην διάρκεια του 24ώρου;1,2,5 λεπτα;εάν είσαι τόσο Pro user που όλος αυτός ο χρόνος μετατρέπεται και σε χρήμα τι να σου πώ…καλή παραγωγικότητα και σε καλή μεριά.διότι αυτό το πράγμα όποιος έχει iphone και mac να έιναι τόσο pro user και όλοι οι άλλοι με μιασ φραπεδιά στο χέρι λές και δεν θέλουν ή δεν κάνουν και αυτοί την δουλειά τους το ίδιο γρήγορα…τα λόγια είναι μάλλον περιττά…ή μάλλον οι λέξεις.
@Gvirginia ότι έιπα πρίν.

Chris _BMW

Chris G@ Άκου φιλε μου πως εχουν τα πράγματα ..Στο ερώτημα που μου έθεσες εαν δηλαδη αυτα τα λεπτά τα μετατρέπω σε χρήμα η απάντηση ειναι οχι . Το θεμα μας εδω δεν ειναι όμως ποσο χρόνο γλιτώνεις το 24ωρο κ πως τον αξιοποιείς .. Αλλα το πως γινεται η ζωή σου ποιο εύκολη .. Το 3D Touch λοιπον σου κανει τη ζωή πιο εύκολη είτε θες να το καταλάβεις είτε οχι . Θα το διαπιστώσεις οταν αυριο μεθαύριο πάρεις με το καλο ενα τηλεφωνο που θα εχει τέτοια τεχνολογια ..Όσο αναφορά το ύφος μου ειναι ανάλογο αυτών που διαβάζω .. Μου αρέσει η τεχνολογια κ οι οποίες καινοτομίες παρουσιάζονται απο τις εταιρείες κ μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη..Κ ολες λιγο πολυ παρουσιάζουν κατι αξιόλογο.. Δεν δέχομαι όμως σε ενα τεχνολογικό σάιτ να υπαρχει τοσο μίσος για την Apple κ για οτι αυτη παρουσιάζει … Ολοι εμεις που εχουμε προϊόντα της ειμαστε πρόβατα κ μας κοροϊδεύουν κ μας περνούν τα λεφτα .. Οχι δεν ειναι ετσι .. Δεν θα σου πω οτι το 6s ειναι το καλύτερο τηλεφωνο γιατι πολυ απλα δεν μπορεις να χαρακτηρίσεις κατι σαν το καλύτερο .. Όμως αυτο δεν σημαίνει οτι το εκάστοτε I phone… Συνέχεια »

ChrisG

Εάν κάνεις τόν κόπο να διαβάσεις τα σχόλια μου πουθενά δεν αναφέρω προβατάκια κατσικάκια.οπότε αυτά βαραίνουν το πρόσωπο σου.το force touch υλοποιήθηκε και απο την huawei και απο την samsung να ενσωματωθεί ΤΑ ΙΔΙΑ θα πώ επειδή το να κατηγορείτε για haters κλπ σας βολέυει πολύ κάθε φορά που κάποια σχόλια δεν είναι ευχάριστα για την apple.άντε να το ξαναπώ.την συγκεκριμένη στιγμή χίλια ευρώ για το 3d toch τα θεωρώ πεταμένα και εξήγησα.οι τιμές των apple είναι ξεκάθαρα υπερτιμημένες με ότι συνεπάγεται αυτό.όλα έχουν τα όρια τους.έχω φίλο με 6s.το δούλεψα και είναι αρκετά βαρετό,κουραστικό.άποψη μου.για την μεταπωλητική αξία αυτά που λές δεν είναι έτσι ούτε στέκουν.όλα είναι σχετικά.εξαρτάται ένα κινητό πόσο το παίρνεις σε τι κατάσταση το έχεις και σε πόσο χρόνο θα το πουλήσεις.π.χ εάν πάρεις ένα με 400 ευρώ και σε 2 χρόνια το δώσεις θα το πουλήσεις 150-200.χάσιμο 200 ευρώ.ένα iphone με 1000 ευρώ σε 2 χρόνια θα το δώσεις κάτω απο 600-500 χαλαρά.χάσιμο;400-500 ευρώ!!!ιδιαίτερα με την φόλα που πέφτει στα iphones ίσως και χειρότερα.ξανασκέψου αυτό που είπες.μάθετε να διαβάζετε απόψεις και ας μην συμφωνείτε.

Chris_BMW

Chris G Φίλε μου ότι κ να μου λες εσύ εγώ ξέρω ότι πούλησα το 4s μου ( σε παρα πολυ καλη κατάσταση το λέω καθότι ψείρας ) 170(!) €… Σαυτη την τιμή ναυαρχίδες αντροιντ του 11 ούτε καινούργιες δεν παίζουν.. Εγώ προσωπικά αυτά τα λεφτά για 4s δεν τα έδινα..Για κάποιο λόγο όμως το brand name της Apple πουλάει…Επίσης τα I phone κ γενικά τα προϊόντα της Apple για κάποιο λόγο δεν πέφτουν οι τιμές τους … Αυτό βοηθάει στη μεταπωλητική τους αξία ( την κρατάει ψηλά )Τέλος πάντων εισαι ένα άτομο ( από τα πολλά ) που δεν συμπαθεί την Apple με αποτέλεσμα πάντα να βρίσκει κάτι να πει ..Δεν προσπαθώ κ ούτε θέλω να σ αλλάξω την άποψη .. Πίστευε ότι θέλεις .. Η αλήθεια πάντως είναι αυτή π σου γράφω όσο κ αν σου κακοφαίνεται …

Agnostos13

Το 3d touch ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί επαρκώς αλλά έχει σίγουρα πολλές προοπτικές. Και σίγουρα θα δούμε και νέες εκδόσεις με περισσότερα επίπεδα πίεσης και πολλαπλά πατήματα..

ΥΓ. Μία android συσκευή των 400-ων ευρώ σε δύο χρόνια δεν θα φτάνει τα 150-200€ καινούρια…πόσο μάλλον μτχ!

Ιωάννης jb

Το 3d touch είναι κάτι που δε το θέλω!!!! μου φαίνεται χαζό και πραγματικά απορώ πόσο κοροιδα ειναι κάποιοι οταν το λενε για σημαντικό χαρακτηριστικό!!!! Εγω ρε φίλε μπορεί κάποια μέρα να εχω νευρα και να πατάω πιο δυνατα! τι δλδ αυτό θα κάνει άλλα ντ-άλλων?? Οχι ρε apple το εχεις ξευτιλήσει το θέμα και πραγματικά καθε φορά που βλέπω αυτη τη διαφήμηση και λέει, τώρα ανταποκρίνεται διαφορετικά στο αγγιγμά σου πραγματικά θέλω να πηδήξω απο το παράθυρο!!!! Agnostos13.. Θα διαφωνήσω με αυτά που λες!!! Τι λες τώρα ρε φίλε???????? Περισσότερα επίπεδα πίεσης ναι ρε και μετά να γίνεται τις μη πω τώρα!!!!!! να τα παίρνει ο κάθε τσοπάνης για να δειχτει στη καφετέρια και οταν πάει να πάρει τηλ αυτό να μπαίνει στην επεξεργασία τις επαφής και οταν πάει να βγάλει καμια selfie τρομάρα του!!! αυτό να μπαίνει στην ανάλυση τις photo!!! Δε τον λυπάσαι το καημένο ρε υπανθρωπε ντροπή σου!!!!! Κοροιδα πάντα υπάρχουν πιστευω πως μόνο ένας χαζός θα αγόραζε 170 ευρώ το 4s!!!!! Να σου πω και κάτι άλλο στη τελική? αν εσυ εδωσες 600 οταν το πήρες τα 170 θα σε σώσουν?? εδω εχει χάσει σχεδόν το 75% τις αξίας του ακομά και σε αυτήν τη… Συνέχεια »

Don Mitzo mou

Και να θες δεν μπορείς να το πάρεις !!!!

Ιωάννης jb

Για το optimus g εκανα λάθος υπολογισμό απο τον ιανουάριο του 13 το εχει αρα δε το πούλησε 20 μήνες μετά, το πούλησε 32 μήνες μετά…. σχεδόν 3 χρόνια συσκευή και πήρε πίσω σχεδόν τα μισά λεφτά!!!!!

viel

@Ιωάννης jb το επομενο samsung θα εχει αυτη την τεχνολογια που συχενεσαι! θα το παρεις? θα μας λες ποσο τελειο ειναι? χαχαχα να σε δουμε τοτε…

ChrisG

συμφωνώ απόλυτα με @Ιωάννης jb και στο κομμάτι που αναφέρθηκε για το 3d touch.θα βγεί με μεγαλύτερη ευαισθησία και περισσότερα επίπεδα πίεσης.επίσης στο κομμάτι όπως αναφέρθηκα κι εγω στην μεταπωλητική αξία.έτσι είναι αυτή είναι η αλήθεια και δεν περιμένω απο κανέναν να συμφωνήσει.στα iphone η χασούρα και το χάσιμο είναι περισσότερη άσε που οι πιθανότητες να πάρεις ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ και ελλατωματικό iphone έιναι πολύ μεγάλες.παντόυ παράπονα και φόλες.τα ξερουμε.τα πράγματα όμως είναι σωστό να μην τα παραφουσκώνουμε γιατί κάποιος γουστάρει μια εταιρεία.χίλια ευρώ για 3d touch είναι πολύ νωρίς ακόμη.έχει αρκετό μέλλον και βελτίωση σε μεγάλο βάθμο.όσοι γουστάρανε και ανυπομονούσαν να ρίξουν στην apple το χιλιάρι καλά κάνανε.αλλά μην παραπληροφορούμε και τους άλλους.

Chris_BMW

@Ιωαννης jb φίλε γελάω…😂😂😂 Σου ξαναλέω 4s 170€ .. Το έχω τρία χρόνια κ μου λες έχω βγει χαμένος !!! Σε προκαλώ να μου βρεις οποιαδήποτε ναυαρχίδα θέλεις του 11 κ να την πουλήσεις σε αυτά τα χρήματα .. Δεύτερον αερολογίες του τύπου έχω φίλο που έχει 5s 32 gb κ δεν το πουλάει πάνω από 300 €(έτσι πιστεύεις εσύ)αλλά δεν το πουλάει ( ο λόγος προφανής ) μου δίνουν να καταλάβω ποσό σε πειράζει που τα αλλά κινητά μέσα σένα χρόνο χάνουν σχεδόν το μισό της αξίας τους από καινούργια…. Κ μένα θα με πείραζε αν το 6s που πλήρωσα 650€ του χρόνου έκανε 450€.. Αλλά βλέπεις κ του χρόνου το 6s πάλι τόσο θα έχει άντε κανα 50ρικο κάτω…α ξέχασα όταν το πουλήσει ο φίλος σου το 5s ενδιαφέρομαι 300€ αν θέλεις πες μου να επικοινωνήσω μαζί σου

Ιωάννης jb

viel.. Δεν είπα κάτι τέτοιο και δε νομίζω να έλεγα οτι υπάρχει τεχνολογία που την σιχαίνομαι, το μόνο που λέω είναι ότι δεν τι βρίσκω κάτι το ιδιαίτερο και οτι πιο πολλά προβλήματα μπορεί να μου δημιουργήσει παρά λύσεις… νομίζω πως το παρατεταμένο άγγιγμα είναι κάτι πολύ καλύτερο και υπάρχει άλλωστε εδώ και χρόνια εκεί είναι η πλάκα!!!!
Αυτό που λες οτι θα κάνω είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και είναι σαν να με προσβάλεις!!!
Νομίζω τρολάρεις για τα καλά…

ChrisG.. εντάξει μην τα ισοπεδώνεις και όλα, μεταπωλητική αξία εχουν… άλλωστε υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβάλουν σε αυτό, όπως οι πολλοί ποζεραδες που το μόνο που θέλουν είναι να εχει το δαγκωμένο μήλο πάνω, απλά οι ψαγμένοι ξέρουν οτι μεταπωλητική αξία εχουν και άλλες συσκευές… που αξίζουν και με το παραπάνω αυτά τα λεφτά που τις μεταπωλούν!!!!
Δεν εχει μεταπωλητική αξία ενα m7-8-9? ή ένα s4-5-6? Ξάδερφός μου πήρε περισυ το δεκεμβιο 450 ευρώ το s5 και το εδωσε το καλοκαίρι 350 σε εναν φίλο του, 100 εχασε και το κράτησε 9 μήνες!!!
Τα xperia z??? Τα g2-3-4????

viel

@Ιωάννης jb δεν ειχα σκοπο να σε προσβαλω! απλα αφου ειναι τοσο αχρηστο γιατι και οι αλλες εταιριες πανε να το βαλουν? αυτο ειναι που δεν μπορω να καταλαβω! αφου ειναι αχρηστο γιατι? τι το θελουν? να αχρηστεψουνε τα επομενα τηλεφωνα τους? εμενα προσωπηκα μου ειναι χρησημο σε διαφορες περιπτωσεις, μεχρι και που μπορω να ανοιξω το multitask window χωρις να κανω διπλο κλικ στο home button απο το ΚΟΡΥΦΑΙΟ 3d touch στο keyboard που σερνεις τον κερσορα οπου θες

Ιωάννης jb

viel.. sorry που στο λέω αλλά γελάω με αυτά που λες, και οσο για το γιατί το βάζουν νομίζω πως βιάζεσαι όλα φήμες είναι… πάντως για πότε το συνιθησες μου κάνει μεγάλη εντύπωση λες και το εχεις 2 χρόνια… σας δίνει κάτι τέτοια η apple και κάνετε λες και ανακαλύψατε την φωτιά!!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

forneverarrow

Μια παρένθεση: γιατι πρέπει να καίγομαι για τη μεταπωλητική αξία στα smartphones?? μήπως θα το κάνω εμπόριο όπως κάποιοι που αγοράζουν και πουλούν αυτοκίνητα;; Για όνομα του θεού! Ο μέσος χρήστης θα αγοράσει μια συσκευή που θα τον εξυπηρετεί για όσο περισσότερο γίνεται. Προτιμώ να αγοράσω ένα Galaxy ή ένα iPhone και προσδοκώ να το έχω για 2 χρόνια τουλάχιστον και να κάνω τη δουλειά μου. Δεν θα κάτσω να ψάξω σε τι τιμή θα το σκοτώσω σε έξι μήνες ώστε να πάρω το επόμενο και πάει λέγοντας… Οποίος το κάνει σημαίνει ότι έχει χρόνο (και χρήμα) για ξόδεμα.

Ιωάννης jb

Chris bmw.. Λέω εγω αερολογιες οτι το 5s δε το πουλάει ούτε 300, ενώ εσυ που λες πουλησες 170 το 4s δε λες αερολογιες θες να μας πεις τώρα.. Γέλα με τα χάλια σου!!!!
Ναυαρχιδα του 2011 ε?? επειδή κάποιος μπορεί να δώσει 200 ευρώ για να την πάρει, αυτό δε σημαίνει οτι αυτά θα δώσει και κάποιος λογικός ανθρωπος..
Κι εγω μπορώ να σου πουλησω ναυαρχιδα του 11 στα 200 αν ο άλλος είναι κορόιδο.. Πχ.το s2 θα μπορουσα άνετα να το πουλησω 150, σου υπενθιμηζω οτι η αρχική του τιμή ήταν πολύ πιο χαμηλή απο αυτήν του 4s 16gb, μη μιλήσω και για την 32αρα έκδοση του 4s που ξέφευγε ακόμη πιο πολύ…
Το xperia arc ένας φανατικος σονακιας μου έδινε 150 και αυτο είχε πολυ χαμηλοτερη αρχική σε σχέση με το 4s!!!
Να μιλήσω και λιγο ρεαλιστικα οι αντικειμενικες αξίες ενός ολοκαινουργιου 4s σήμερα θα ηταν στα 120, ενός s2 100 και ενός arc στα 80 ευρώ τη στιγμη που όταν κυκλοφορησαν εκαναν 700, 600 και 500 ευρω αντιστοιχα…. Το ίδιο μου φαίνεται!!!!

Ιωάννης jb

Και κατι ακομα chris… το 6s κάνει 650 τώρα, πριν 2 μηνες έκανε 750 και το καλοκαιρι θα κάνει 550 ευρώ…
Μη μας λες χαζομάρες και ανυποστατα πράγματα οτι δήθεν θα πέσει 50 ευρώ και αν..

Σπύρος

Λοιπόν 1. Η προσφορά και η ζήτηση καθορίζουν τις τιμές (οι διαφημιστές και γενικά η εταιρία Apple αποτελείται από ιδιοφυίες Που έχουν κάνει μόδα τα τεχνολογικά τους προϊόντα) Εφόσον υπάρχει ζήτηση, στην τιμή που τα δίνουν, Και υπαρχει και προσφορά , τα κινητά τα πουλάν. Ανάλογο παράδειγμα με το LG g2 πουλούσε άπειρα και πουλάει (δηλαδή ζήτηση) Και η τιμή “Σκρουτζ” έμενε σταθερή χωρίς καθοδική πορεια. (Αναφέρομαι στο g2 Που έχει βγει στην αγορά εδώ και καιρό) 2. Οικοσύστημα ;;;;;;;; Εννοείς γραφικό περιβάλλον που το συγκεκριμένο Λειτουργικο σύστημα δίνει. 3. Ωραίο το σχόλιο με το match begin Και την αντίστροφη μέτρηση. 4. Φίλε έχεις λεφτά να δώσεις για iPhone δώσε. Η εταιρία δεν πουλάει λόγω hardware άλλα στηρίζεται Στη μόδα που έχει δημιουργήσει, το όνομα , τη διαφήμιση Και λίγο νέο software. 5. Για τον Chris (σκέτο) Κάποιος πρέπει να εισάγει την τεχνολογία αυτή για να ξεκινήσει από κάπου, (Θέλω να πω πως δεν είναι νωρίς από αυτή την άποψη) δεν γίνεται να αναπτυχθεί μόνο σε lab Και μετά να βγει κατευθείαν με πληθώρα εφαρμογών. Αν ήταν έτσι όταν βγήκαν τα κινητά να έβγαιναν κατευθείαν τα smartphone. 6. Οι μάγκες λοιπόν των εταιριών ειναι έξυπνοι, που αυτοί κάνουν τη δουλειά… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple iOS Apple iPhone 6s

iOS 14.4: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για τα συμβατά iPhone

Η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τη νέα αναβάθμιση λογισμικού iOS 14.4 για τις συσκευές iPhone 6s και νεότερα μοντέλα.

Software Apple iPhone 6s iOS iPhone 6s

iOS 15: Τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s και iPhone SE (2016)

Το επερχόμενο iOS 15 θα δώσει τέλος στην υποστήριξη των iPhone 6s, 6s Plus και iPhone SE μετά από σχεδόν 6 χρόνια υποστήριξης.

Software Apple iOS iPhone

iOS 14.3: Διαθέσιμη η νέα αναβάθμιση για iPhone 6s και πάνω

Ξεκίνησε και στη χώρα μας η νέα αναβάθμιση iOS 14.3, η οποία παρέχεται μέσω OTA για όλα τα iPhone 6s και πάνω.

Business Apple Apple iPhone 6 Apple iPhone 6s

Με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατ. ευρώ απειλείται η Apple για το “batterygate” των iPhone 6

Νέα προβλήματα για την Apple, καθώς η εταιρεία απειλείται με νέο πρόστιμο ύψους 180 εκατομμυρίων ευρώ για το “batterygate” των παλαιότερων iPhone.