5 smartphones για φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας

πέντε smartphones φωτογραφίες video υψηλή ποιότητα, 5 smartphones για φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και τι καλύτερο από το να έχουμε ένα smartphone το οποίο καταγράφει φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας για να κρατήσουμε τις μνήμες των διακοπών μας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα. Κάθε εταιρεία smartphone έχει τη δική της πρόταση και όποια και αν επιλέξουμε θα μείνουμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

πέντε smartphones φωτογραφίες video υψηλή ποιότητα, 5 smartphones για φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας

Huawei P20 Pro
Το Huawei P20 Pro αποτελεί τη ναυαρχίδα της Huawei για το 2018 μιας και είναι το πρώτο smartphone με τριπλή κάμερα Leica, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό pixels που μπορεί κάποιος να βρει σε ένα smartphone. Αυτό γίνεται γατί την κάμερα απαρτίζουν ένας αισθητήρας 40MP RGB, ένας μονόχρωμος 20MP και ένας ανάλυσης 8MP με τηλεφακό, ενώ δεν απουσιάζει και ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας. Επιπλέον, η συνεργασία με τη Leica εξασφαλίζει τεχνολογία χρωμάτων με αποκλειστικό ISP και αισθητήρα θερμοκρασίας χρώματος για την ακόμα καλύτερη αναπαραγωγή τους, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα καταγραφής video ανάλυσης 4K στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Όσον αφορά το κλείστρο των αισθητήρων, έχουμε ένα ευρύ f/1.8, f/1.6 και f/2.4 αντίστοιχα για κάθε κάμερα, έτσι ώστε να αποτυπώνεται κάθε λεπτομέρεια με ευκρίνεια και τέλεια καθαρότητα. Το Huawei P20 Pro διαθέτει και έναν νέο φακό Leica VARIO-SUMMILUX με 3x οπτικό ζουμ και έως και 5x υβριδικό ζουμ, έτσι ώστε να τραβά άριστες φωτογραφίες και από μεγάλη απόσταση. Ο υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας μεγέθους 1/1,7 ιντσών (περίπου 7,76 x 5,82 χιλ.) είναι σε θέση να αιχμαλωτίζει σε χαμηλό φωτισμό εικόνες σε ISO έως 102400.

Επίσης, στο κομμάτι της selfie κάμερα, το Huawei P20 Pro διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 24MP με την τεχνητή νοημοσύνη να επιμελείται τη διόρθωση ατελειών και τον τρισδιάστατο φωτισμό του πορτρέτου. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι η λήψη selfie με φυσικότητα στα χρώματα και λεπτομέρειες που δε θα απογοητεύσουν κανέναν.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ αξιόπιστη επιλογή που προσφέρεται από μια εταιρεία που βρίσκεται σε συνεχή άνοδο και κερδίζει ολοένα και περισσότερους χρήστες με την ποιότητα των συσκευών της, με το DxOmark να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις ικανότητες της κάμερας οι οποίες έφεραν το Huawei P20 Pro στην κορυφή της λίστας των φωτογραφικών smartphone.

πέντε smartphones φωτογραφίες video υψηλή ποιότητα, 5 smartphones για φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας

Samsung Galaxy S9+
Η Samsung παραμένει από τις κορυφαίες επιλογές όσον αφορά την επιλογή flagship smartphone με κάμερες υψηλής ποιότητας. Το Galaxy S9+ διαθέτει κύρια διπλή κάμερα με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και φακούς των 12MP, όπου ο ένας είναι ευρυγώνιος και ο άλλος τηλεφακός. Η κάμερα μπορεί να καταγράφει video ανάλυσης 4Κ στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ ανάλογα τις συνθήκες υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του κλείστρου από f/1.5 σε f/2.4. Το f/1.5 επιτρέπει 28% περισσότερο φως από αυτό του Galaxy S8, ενώ το f/2.4 αναμένεται να βοηθά την υπερέκθεση σε συνθήκες με υψηλή φωτεινότητα, όπως η λήψη φωτογραφιών σε μια ηλιόλουστη μέρα.

Το κλείστρο της κάμερας μπορεί να αλλάξει από το χρήστη μέσα από το μενού κατά τη φωτογράφηση, ενώ ο δεύτερος φακός διατηρεί το κλείστρο σταθερό το οποίο είναι f/2.4 και οπτικό ζουμ 2x για ακόμα καλύτερες λήψεις. Ένα από τα χαρακτηριστικά της κάμερας είναι η δυνατότητα καταγραφής super slow motion video στα 960 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 720p, ενώ στον τομέα των selfie, η εμπρόσθια κάμερα διαθέτει φακό στα 8MP με κλείστρο f/1.7, και υποστηρίζει τη χρήση των AR Emoji, που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν emojis βασισμένα στο πρόσωπό τους. Η εφαρμογή δημιουργεί 18 κινούμενα “αυτοκόλλητα” GIF, τα οποία ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει όταν στέλνει μηνύματα.

Η πρόταση της Samsung παραμένει από τις κορυφαίες της αγοράς, με τους ανταγωνιστές της να προσπαθούν πάντοτε να την ξεπεράσουν, σε μια “κόντρα” που ωφελεί τους καταναλωτές οι οποίοι απολαμβάνουν smartphones με κορυφαίες κάμερες για λήψεις υψηλής ποιότητας.

πέντε smartphones φωτογραφίες video υψηλή ποιότητα, 5 smartphones για φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας

Nokia 8 Sirocco
Η Nokia επανέρχεται δυναμικά στο χώρο των smartphones, με τη ναυαρχίδα της να μη στερείται ποιότητας όσον αφορά τα οπτικά της μέρη. Στην πλάτη του Nokia 8 Sirocco θα βρούμε διπλή κάμερα με οπτικά μέρη ZEISS και φακούς στα 12MP (dual pixel sensor) με κλείστρο f/1.75, ενώ η δεύτερη telephoto κάμερα είναι στα 13MP και διαθέτει οπτικό zoom 2x.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως η κύρια κάμερα της συσκευής έχει δυνατότητα καταγραφής video 4K ανάλυσης στα 30fps, ενώ η selfie camera των 5MP με κλείστρο f/2.0 μπορεί να καταγράψει video ανάλυσης Full HD. Τα αποτελέσματα των δυνατοτήτων του Nokia 8 Sirocco χαρακτηρίζονται πολύ ικανοποιητικά και δε θα απογοητεύσουν τους χρήστες της ναυαρχίδας της Nokia.

πέντε smartphones φωτογραφίες video υψηλή ποιότητα, 5 smartphones για φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας

Xiaomi Mi Mix 2S
Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πρόταση της Xiaomi με το Mi Mix 2S να είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας με διπλές κάμερες που διαθέτουν dual pixel autofocus, ενώ μπορούν να καταγράψουν video ανάλυσης 4Κ στα 30fps. Η κύρια κάμερα των 12MP διαθέτει τον αισθητήρα Sony IMX363 με κλείστρο f/1.8 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Όσον αφορά το δεύτερο φακό, αυτός είναι ο Samsung S5K3M3, είναι τηλεφακός και έχει μέγεθος 12MP και κλείστρο f/2.4, δε διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ενώ συνδυάζεται με τον κύριο φακό με τον τρόπο που συνεργάζονται οι φακοί στα iPhone για την αποτύπωση φωτογραφιών με ακόμα καλύτερη ποιότητα.

Η διπλή κάμερα του Mi Mix 2S διαθέτει δυνατότητες AI και μπορεί να αναγνωρίσει 216 διαφορετικές σκηνές ανάμεσα σε 25 κατηγορίες έτσι ώστε να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της κάμερας καταλλήλως, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην αποτύπωση πορτραίτων και την εφαρμογή φίλτρου για τη λείανση των ατελειών στο πρόσωπο καθώς ενώ στις επιπρόσθετες δυνατότητες μπορούμε να προσθέσουμε την ικανότητα να μεταφράσει κείμενο ή να μετατρέψει ισοτιμίες σε πραγματικό χρόνο.

πέντε smartphones φωτογραφίες video υψηλή ποιότητα, 5 smartphones για φωτογραφίες και video υψηλής ποιότητας

iPhone X
Το iPhone X καταφέρνει να είναι πάντα στην επικαιρότητα μιας και εδραίωσε το notch στη ζωή μας και τα smartphone, παρά το ότι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Essential Phone. Δεν είναι όμως μόνο το notch για το οποίο είναι γνωστό το iPhone X αλλά και για τη διπλή κάμερα σε κάθετη διάταξη που διαθέτει. Οι φακοί που χρησιμοποιεί το iPhone X είναι ένας ευρυγώνιος και ένας τηλεφακός στα 12MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και για τους δύο, ενώ διαθέτουν κλείστρο f/1.8 και f/2.4 αντίστοιχα.

Οι αισθητήρες που χρησιμοποιεί το iPhone X είναι ίδιοι με αυτούς του iPhone 8 Plus και είναι οι Sony Exmor RS. Το iPhone X χρησιμοποιεί τον ίδιο αλγόριθμο για την επεξεργασία εικόνας και τη μείωση θορύβου με το 8 Plus, ενώ με τη βοήθεια του επεξεργαστή A11 Bionic, η καταγραφή φωτογραφιών και video βελτιώνεται αισθητά.

Οι κάμερες του iPhone X μπορούν να καταγράψουν video ανάλυσης 4K στα 60fps και Full HD 240fps και μπορούν να διαχειριστούν εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, προσφέροντας στους χρήστες μια αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης. Επίσης, η Apple “διαφημίζει” πως τα νέα iPhone διαθέτουν την τεχνολογία “deeper pixels” η οποία στην ουσία είναι η “deep trench isolation”. Η τεχνολογία αυτή εμφανίστηκε πρώτη φορά στα iPhone 6s και είναι διαθέσιμη στους αισθητήρες DTI (Sony Xperia) και ISOCELL (Samsung) για smartphone, και αποτρέπει τη διαρροή φωτός μεταξύ των pixel, βελτιώνοντας τη συνολική ποιότητα της εικόνας.

Όσον αφορά τη selfie camera, διαθέτει τον ίδιο φακό των 7MP με κλείστρο f/2/2 που έχουμε στα iPhone 7, 7 Plus, 8 και 8 Plus και μπορεί να καταγράφει video ανάλυσης Full HD στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον, από τη στιγμή που δεν υπάρχει εμπρόσθιο flash για την κάμερα, τα iPhone χρησιμοποιούν Retina Flash, με την οθόνη να φωτίζεται κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης για να βελτιωθεί η ποιότητα της λήψης.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Δημητρης

εν το μεταξυ το χζ2 ειναι καλυτερο απο ολα εκτος απο το προ και φυσικα δεν ειναι στα 5 γιατι ειναι σονυ..:D

Baiosss

Η Sony δυστυχώς δεν το έχει καθόλου με το software και τους αλγόριθμους των καμερών της. Παρόλο που όλοι φοράνε Sony κάμερες/φακους στα κινητά τους, η Sony είναι πιο πίσω και από Xiaomi πλεον σε φωτογραφικές επιδοσεις.

Nikopoup

Η μπορεί να είναι χειρότερο από όλα και να μην το έβαλαν

Δημητρης

δειτε λιγο το τεστ που εκαναν οι τεκμανιακς που συγκριναν π20 προ-σ9-χζ2 και θα καταλαβετε πιο τραβαει καλυτερες 😉

Nikopoup

Ο καθένας διαφορετικό αποτέλεσμα βγάζει

be happy

Και τα πέντε μοντέλα είναι σε όλα τους πανέμορφα.

Flagship killer

Αποτύπωση χρώματος στο DXO κορυφή το p10

Legend

@Δημήτρης
Κλασικό Sony funboy είσαι. Σιγά τα κινητά. Για κλείσιμο πάτε. Ναι ψάξε εσύ και βρες το τάδε βίντεο που τα εξυψωνει,για να μας την βγεις.
Όλα τα κινητά είναι και όμορφα και το κάθε ένα έχει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

mitsaras

Καλά ρε παιδιά, το htc u12+ δεν υπάρχει καθόλου μέσα στη λίστα…… Το dxomark το βάζει πίσω από το P20 Pro. Και επειδή το έχω το τηλέφωνο σας διαβεβαιώ ότι βγάζει εξαιρετικές φωτογραφίες.

djfapples

Είναι μέχρι να έρθει το ΧΖ2 PREMIUM ή το ΧΖ3

JohnWave

Καθαρά για την πίσω κάμερα και μιλώντας μόνο για φωτογραφίες, η 3άδα έχει ως εξής:

1. Huawei P20 Pro (1ο στις νυχτερινές, 1ο στο zoom, και μεταξύ των κορυφαίων για ημέρα )
2. Google Pixel 2 XL ( 1o για ημέρα και 2ο σε νυχτερινές αλλά χάνει στο zoom)
3. HTC U12+

Oι κάμερες των ναυαρχίδων των άλλων εταιριών είτε χάνουν στο exposure (πχ καμμένα σύννεφα), είτε στο zoom, είτε σε dynamic range (πχ κακή αποτύπωση σκιασμένων μερών) είτε στις νυχτερινές (πχ διάθλαση φωτός λαμπών ή σκοτεινές με παραπάνω θόρυβο), είτε σε συνδυασμό αυτών.

Έχω κάνει πολλά συγκριτικά ο ίδιος με ναυαρχίδες φίλων και γνωστών που είχα διαθέσιμες και έχω ρίξει πάρα μα πάρα πολύ διάβασμα σε reviews και συγκριτικά γιατί η φωτογραφική κάμερα είναι το Νο1 κριτήριο μου στην αγορά συσκευής. Επίσης δεν είμαι μικρό παιδί ή έφηβος για να πωρώνομαι με εταιρίες.Αν αυτήν την περίοδο την καλύτερη κάμερα για φωτογραφίες την έδινε η Samsung θα έπαιρνα S9+. Αν την έδινε η Sony, θα έπαιρνα ΧΖ2 και πάει λέγοντας για κάθε εταιρία. Μόνο με την Apple θα είχα πρόβλημα γιατί δεν με βολεύει το λογισμικό της και απεχθάνομαι τις πρακτικές της όλα αυτά τα χρόνια.

fotojim

Για οσους δεν ξέρουν η Sony αλλαξε τον αλγοριθμο της στο ΧΖ2 και βελτίωσε το BIONZ για postprocessing γι αυτο και μπορει και βγαζει πολυ καλυτερες φωτογραφίες. Διαβαστε και το review του GSMarena αν δεν με πιστευετε. Και συμφωνα με το comparing tool του GSMarena στη φωτογραφία βγάζει καλυτερες φωτογραφίες και απο P20 pro,S9 και Iphone X . Απλα κάποιοι εχουν μείνει στην πιο παλιά εντύπωση οτι τα sony δεν κανουν καλο postprocessing στην φωτογραφία.

JohnWave

Σχετικά με το σχόλιο του φίλου παραπάνω δείτε κοινό sample από το site που ο ίδιος αναφέρει:

https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz2-review-1735p6.php#image19
https://www.gsmarena.com/huawei_p20_pro-review-1747p7.php#image48

Όπως θα δείτε το post processing του P20 Pro κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση του φωτός με αποτέλεσμα μια σαφώς πιο καθαρή φωτογραφία. Κοιτάξτε πχ την είσοδο του κτιρίου. Στο XZ2 κάηκε ενώ στο P20 Pro απεικονίστηκε καθαρά. Η Sony βελτιώθηκε σε σχέση με το παρελθόν αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα στο exposure όπως και άλλες εταιρίες. Θέλει ακόμα δουλίτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.