5 smartphones για το καλοκαίρι με τιμή έως 199 ευρώ

5 πέντε smartphone τιμή 199 ευρώ, 5 smartphones για το καλοκαίρι με τιμή έως 199 ευρώ

Το καλοκαίρι είναι εδώ και έχουμε αρκετά έξοδα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και θα ήταν καλό να μη χρειαστεί να δώσουμε μια περιουσία για το νέο μας smartphone. Υπάρχουν αξιόπιστα smartphone μέχρι τα 199 ευρώ τα οποία δε θα απογοητεύσουν κανέναν.

Όταν κάποιο smartphone είναι οικονομικό και ανταπεξέρχετε σωστά σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, δε σημαίνει ότι δεν αξίζει της προσοχής μας. Επιπλέον, αυτά τα smartphone θα μπορούσαν να είναι εναλλακτικές λύσεις για όσους έχουν ήδη κάποια ακριβή συσκευή και δε θέλουν να την εκθέσουν στις “δυσκολίες” της παραλίας. Με το καλοκαίρι να είναι εδώ, το να αφήσουν σπίτι το ακριβό smartphone και να επιλέξουν κάποιο άλλο για να αντιμετωπίσει την άμμο, το νερό, τα αλάτια και τις υπόλοιπες δυσκολίες της παραλίας, ακούγεται σαν μια καλή επιλογή.

5 πέντε smartphone τιμή 199 ευρώ, 5 smartphones για το καλοκαίρι με τιμή έως 199 ευρώ

Huawei Y7 Prime 2018: Τιμή 199 ευρώ
Μια πρώτη επιλογή θα ήταν το Huawei Y7 Prime (2018), το οποίο διαθέτει οθόνη IPS LCD στις 5.99 ίντσες με ανάλυση 720×1440 pixel και αναλογία οθόνης 18:9, ικανή να κάνει τη θέαση φωτογραφιών και βίντεο τις χαλαρές ημέρες του καλοκαιριού, και όχι μόνο, μια ευχάριστη εμπειρία. Στην καρδιά της συσκευής θα βρούμε τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 430 χρονισμένο στα 1.4GHz και μαζί με τα 3GB RAM, απαρτίζουν ένα σύνολο που θα ανταπεξέλθει στις καθημερινές μας λειτουργίες.
Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος είναι στα 32GB με δυνατότητα επέκτασης στα 256GB με τη χρήση καρτών microSD. Το Y7 Prime (2018) “τρέχει” λειτουργικό σύστημα Android 8.0 Oreo μέσω του EMUI 8.0, διαθέτει μπαταρία στα 3000mAh και διπλή κύρια κάμερα 13MP και 2MP ενώ η selfie camera είναι 8MP.

5 πέντε smartphone τιμή 199 ευρώ, 5 smartphones για το καλοκαίρι με τιμή έως 199 ευρώ

Nokia 5 Dual: Τιμή: 199 ευρώ
Το Nokia 5 Dual είναι η πρόταση για μια stock Android εμπειρία της Nokia σε μια συσκευή με μέγεθος οθόνης τις 5.2 ίντσες σε οθόνη τύπου IPS LCD με ανάλυση 1280×800 pixel. Ο επεξεργαστής του Nokia 5 είναι ο οκταπύρηνος Snapdragon 430, μνήμη RAM να βρίσκεται στα 2GB και ο αποθηκευτικός χώρος στα 16GB με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 128GB με τη χρήση καρτών microSD. Οι κάμερες της συσκευής είναι στα 13MP για την κύρια και 8MP για τη selfie camera, το λειτουργικό σύστημα να είναι το Android 7.1.1 Nougat ενώ η μπαταρία που τροφοδοτεί το Nokia 5 είναι χωρητικότητας 3000mAh.

5 πέντε smartphone τιμή 199 ευρώ, 5 smartphones για το καλοκαίρι με τιμή έως 199 ευρώ

Xiaomi Redmi 5 Plus 32GB: Τιμή 179 ευρώ
Η Xiaomi κεδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές μιας και οι συσκευές της βελτιώνονται συνεχώς προσφέροντας αξιοπιστία σε καλές τιμές. Το Redmi 5 Plus διαθέτει IPS LCD οθόνη στις 5.99 ίντσες με ανάλυση 2160×1080 pixel, αναλογία οθόνης 18:9 και “τρέχει” λειτουργικό σύστημα Android 7.1.2 Nougat. Τη συσκευή τροφοδοτεί ο οκταπύρηνος Snapdragon 625 χρονισμένος στα 2.0GHz, ενώ τα 3GB RAM φαίνονται πολύ ικανοποιητικά για αυτή την κατηγορία τιμής. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης φτάνει τα 32GB και μπορεί να επεκταθεί μέχρι τα 128GB μέσω καρτών microSD.
Η κύρια κάμερα του Redmi 5 Plus είναι στα 12MP ενώ τις selfie αναλαμβάνει ο φακός των 5MP. Το δυνατό σημείο της συσκευής είναι η μπαταρία της αφού τα 4000mAh ακούγονται κάτι παραπάνω από αρκετά για να μας αποτρέψουν να αγοράσουμε κάποιο powerbank, μιας και συνήθως, με φυσιολογική χρήση, η συσκευή μας θα μπορεί να ανταπεξέλθει για παραπάνω από μια ημέρα χωρίς φόρτιση.

5 πέντε smartphone τιμή 199 ευρώ, 5 smartphones για το καλοκαίρι με τιμή έως 199 ευρώ

Alcatel 5 Dual: Τιμή 199 ευρώ
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πρόταση της Alcatel με το Alcatel 5 Dual να διαθέτει μια ευχάριστη HD+ οθόνη στις 5.7 ίντσες με ανάλυση HD+ 1440×720 pixel και αναλογία 18:9. Στο εσωτερικό του Alcatel 5 θα βρούμε τον οκταπύρηνο MTK6750 ο οποίος σε συνδυασμό με τα 3GB μνήμης RAM κάνουν τη συσκευή να ανταπεξέλθει στην ταυτόχρονη χρήση των εφαρμογών. Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με το λειτουργικό σύστημα Android 7.0 Nougat, διαθέτει μπαταρία στα 3000mAh, κύρια κάμερα στα 12MP και διπλή selfie στα 13MP και 5MP ικανή για τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Για την αποθήκευση των φωτογραφιών και των video υπάρχουν διαθέσιμα 32GB και σε περίπτωση που δεν είναι αρκετά, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει κάρτες microSD μέχρι τα 128GB αποθηκευτικού χώρου.

5 πέντε smartphone τιμή 199 ευρώ, 5 smartphones για το καλοκαίρι με τιμή έως 199 ευρώ

TP-Link Neffos X1 Max: Τιμή 199 ευρώ
Η λύση που προτείνει η TP-Link ακούει στο όνομα Neffos X1 Max, με την IPS LCD οθόνη των 5.5 ιντσών ανάλυσης Full HD να εγγυάται μια πολύ ικανοποιητική θέαση του οπτικοακουστικού υλικού μας. Ο επεξεργαστής του Neffos X1 Max είναι ο MTK Helio P10 και η μνήμη RAM φτάνει τα 4GB, ικανά να ανταπεξέλθουν στη διαχείριση των ενεργών εφαρμογών. Στα οπτικά μέρη της συσκευής, έχουμε την κύρια κάμερα στα 13MP και τη selfie στα 5MP, η μπαταρία είναι χωρητικότητας 3000mAh, το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 6.0 Marshmallow και ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 64GB ενώ παρέχεται η δυνατότητα επέκτασης μέσω της χρήσης καρτών microSD μέχρι τα 128GB.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Το καλύτερο κινητό μέχρι τα 200 ευρώ είναι, και μάλιστα με διαφορά, το xiaomi redmi note5. Ολα άλλα κινητά, στην ίδια κατηγορία τιμής, είναι υποδεέστερα είτε σε κάμερα, είτε σε επεξεργαστή, είτε σε μπαταρία, είτε σε αναβαθμίσεις software κτλ. Ακόμα και το xiaomi redmi 5 plus που αναφέρεστε, στο θέμα της κάμερας είναι αρκετά υποδεέστερο. Το συγκεκριμένο xiaomi redmi note5 κοστίζει 200 ευρώ η έκδοση 4gb ram/64gb rom από Ελλάδα (παραεισαγωγής) και ανταγωνίζεται άνετα κινητά 300 και 400 ευρώ. Είναι με δυό λόγια “best value for money.” Και όχι, ΔΕΝ είμαι ούτε κάτοχος, ούτε οπαδός της xiaomi. Απλά ασχολούμε με κινητά και γνωρίζω αρκετά πράγματα. Είναι απίστευτο το γεγονός το πως δεν το συμπεριλάβετε στην λίστα σας και περιμένω τουλάχιστον μια πειστική και ειλικρινή απάντηση. Ευχαριστώ.

Zura

Εν τω μεταξύ, το Nokia 5 (Dual) στα μαγαζιά το έχει 200€ ενώ στα σκρουτζομαγαζα το έχει περίπου 130 με 140 ευρώ

Δημήτρης

Το Huawei P9 lite 2017 έχει καλύτερο επεξεργαστή και είναι φθηνότερο κατά 20 έως 40 € από όλα τα κινητά της λίστας. Είναι επίσης καλύτερο συνολικά από το Nokia 5, το οποίο είναι πιστεύω υπερτιμημένο και δεν θα έπρεπε να προτείνεται για αγορά γενικώς, μέχρι η αντιπροσωπεία/εταιρία να αναθεωρήσει τις τιμές της σειράς.

Wargoth

Το xiaomi mi A1 εκτός λίστας??

GianniB

Τα καλύτερα είναι σίγουρα τα Xiaomi miA1 και το Meizu Pro 7 που έχει προσφορά στην Cosmote γιατί το έψαξα τώρα με τις εκπτώσεις. Κατέληξα στο Meizu λόγω καλύτερης κάμερας και δεύτερης οθόνης. Μέχρι στιγμή απλά τέλειο και όντως έχει πολύ καλό φακό

@giannib

@giannib: Το xiaomi a1 είναι πολύ καλό κινητό, αλλά αρκετά πίσω στην κάμερα συγκρινόμενο με το xiaomi redmi note 5. Αρα λοιπόν και εφόσον ανήκουν και τα δύο στην ίδια κατηγορία τιμής, προκρίνεται προφανώς η αγορά του xiaomi redmi note 5. Τώρα όσον αφορά το meizu pro 7, η τιμή πώλησης ξεκινά από τα 280 ευρώ. Αρα είναι πολύ εκτός των ορίων που έχουμε θέσει και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα άλλα της κατηγορίας μέχρι 200 ευρώ.

GianniB

Μα τόσο το πήρα…. Το έχει προσφορά ο Γερμανός με 2 χρόνια εγγύηση!!! Το xiaomi note 5 έκανε παραπάνω σε επίσημης αντιπροσωπείας.Και είναι τόσο καλό!Ειχα meizu mx4 και τα προτιμώ έτσι κι αλλιώς… Τρομερά κινητά… Και χαίρομαι που επιτέλους ήρθαν στην ελληνική αγορά με τιμές Κίνας!

@GianniB

@GiannisB: Ναι, το είδα τώρα και εγώ για το meizu pro 7. Πολύ καλή προσφορά! Σε σχέση με το xiaomi redmi note5 έχει σίγουρα δυνατότερο επεξεργαστή και επιπλέον προτέρημα την super amoled οθόνη. Από την άλλη όμως το xiaomi έχει μεγαλύτερη οθόνη και σίγουρα θα λάβει και περισσότερες αναβαθμίσεις λογισμικού. Πραγματικά δύσκολη η επιλογή γιατί μιλάμε ίσως για τα δύο κορυφαία κινητά αυτή την στιγμή στην κατηγορία των 200 ευρώ. Προσωπικά πάντως μάλλον θα πήγαινα προς τo xiaomi.

GiannisB

Έκανα αναβάθμιση στο Flyme 7 και έχει και face unlock. Γενικά η Meizu τα αναβαθμίζει… Φαντάσου είχα πάρει το mx4 με android 4.4 και αναβαθμίστηκε σε 7.1 αρχές του χρόνου….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.