Avast: Τα ΑΙ chips δεν είναι πιο ασφαλή από τα υπόλοιπα

ΑΙ chips ασφάλεια, Avast: Τα ΑΙ chips δεν είναι πιο ασφαλή από τα υπόλοιπα

Τα chip τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) δεν είναι πιο ασφαλή από τα συνηθισμένα chip σύμφωνα με τον επικεφαλής έρευνα της Avast, Martin Balek. Ο Martin Balek, δήλωσε στο AndroidHeadlines κάτι που όλοι λίγο πολύ γνωρίζαμε.

Μπορεί τα chips ΑΙ να δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο, όμως απλά αποτελούν εξειδικευμένα chips, τα οποία είναι εξίσου πιθανό να έχουν ευπάθειες όπως τα συμβατικά chips.

O Balek υπενθύμισε ότι καμία πλατφόρμα δεν είναι άτρωτη και δεν υπάρχει περίπτωση οι NPU ή οποιεσδήποτε μελλοντικές λύσεις να είναι εντελώς ασφαλείς. Παρόλα αυτά, ο Balek δεν θεωρεί το γεγονός αυτό ιδιαίτερο καθώς οι μηχανισμοί διαδικτυακής ασφάλειας εξελίσσονται ταυτόχρονα με τους χάκερς και το αντίστροφο.

Επιπλέον, ο Balek αναφέρει ότι δεν αναμένει τα AI botnets να αποτελούν ρεαλιστική απειλή στο άμεσο μέλλον, λόγω της σπανιότητας του συγκεκριμένου hardware αυτή τη στιγμή, καθώς οι χάκερς προτιμούν να εξαπολύουν επιθέσεις σε πιο διαδεδομένες πλατφόρμες.

Πάντως σε γενικότερο πλαίσιο, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη διαδικτυακή ασφάλεια αναμένεται να αναπτυχθεί, όπως βέβαια θα αυξηθεί και το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη τεχνολογία να μπει στο στόχαστρο των χάκερ. Μέχρι στιγμής τα chip που ενσωματώνουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης είναι περιορισμένα σε ναυαρχίδες, αλλά σταδιακά αυτό θα περάσει στον mid-range τομέα, με τις κατασκευάστριες να εστιάζουν εκεί τις προσπάθειες προώθησης των προϊόντων τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones AI Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.