Η Amazon αποσύρει τα smartphone της Blu φοβούμενη spyware

Amazon Blu smartphone spyware, Η Amazon αποσύρει τα smartphone της Blu φοβούμενη spyware

Smartphones της Blu αφαίρεσε η Amazon από το κατάστημά της, ύστερα από αναφορά της εταιρείας ασφαλείας Kryptowire, βάσει της οποίας υπάρχει ακόμη spyware στις συσκευές της.

Η Amazon δήλωσε στο PCMag.com: “Πρόσφατα μάθαμε για ένα πιθανό πρόβλημα ασφαλείας σε συγκεκριμένα smartphones της Blu. Επειδή η ασφάλεια και το απόρρητο των πελατών μας αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητα, όλα τα smartphone της Blu δεν θα διατίθενται για αγορά από το Amazon.com μέχρι το ζήτημα να επιλυθεί”.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Τον Δεκέμβριο η Amazon είχε επίσης διακόψει την πώληση entry-level συσκευής της Blu καθώς η Kryptowire είχε ανακαλύψει ότι η εφαρμογή Adups, η οποία έκανε την ενημέρωση του firmware, έστελνε δεδομένα των χρηστών σε σέρβερ στην Κίνα.

Η Blu προς αυτή την κατεύθυνση εξέδωσε αναβάθμιση για να εμποδίσει το λογισμικό της Adups να στέλνει δεδομένα στην Κίνα, αντικατέστησε την εφαρμογή αναβάθμισης με μία της Google και υπέγραψε και συμβόλαιο με την Kryptowire, για την παρακολούθηση των συσκευών της προκειμένου να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Ωστόσο, στο πλαίσιο του συνεδρίου Black Hat την περασμένη εβδομάδα, η Kryptowire αποκάλυψε ότι αρκετές συσκευές της Blu, συμπεριλαμβανομένου και του best-seller της, του Advance 5.0, ακόμη περιέχουν λογισμικό της Adups.

Η Blu από την πλευρά της αρνείται ότι οι συσκευές της περιέχουν spyware, malware ή οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό: “Η πολιτική της Blu λαμβάνει πολύ σοβαρά το απόρρητο και την ασφάλεια των πελατών της και διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρχε καμία υποκλοπή ή κάποιο ζήτημα με καμία από τις συσκευές της”.

Σύμφωνα με την Blu, η εταιρεία επιλήφθηκε του ζητήματος άμεσα, όταν τέθηκε το ζήτημα από την Kryptowire. “Η Amazon ξέρει από τότε για την Adups και άλλες εφαρμογές στη συσκευή και συμφώνησε ότι δεν ενέχουν περαιτέρω κίνδυνο για την ασφάλεια ή το απόρρητο των χρηστών”.

Η Blu τελειώνει τη δήλωσή της αναφέροντας: “Περίπου έναν χρόνο μετά, οι συσκευές ακόμη συμπεριφέρονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τη βασική και δεδομένη συλλογή δεδομένων, η οποία δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια ή το απόρρητο. Δεν υπήρξε καμία απολύτως συμπεριφορά ή αλλαγή στις συσκευές μας που να πυροδοτήσει κάποια ανησυχία. Περιμένουμε από την Amazon να το καταλάβει αυτό και γρήγορα να ξεκινήσει ξανά την πώληση των συσκευών μας”.

Όμως, η Kryptowire έχει αντίθετη άποψη λέγοντας ότι το λειτουργικό της Adups έχει αντικατασταθεί με κάποια άλλη έκδοση, η οποία όμως εξακολουθεί να στέλνει πληροφορίες από συσκευές της Blu σε σέρβερ στην Κίνα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.