To Android το ίδιο ασφαλές με τον ανταγωνισμό

Android ασφάλεια, To Android το ίδιο ασφαλές με τον ανταγωνισμό

Εξίσου ασφαλές με το iOS είναι πλέον το Android σύμφωνα με τον David Kleidermacher, επικεφαλής ασφαλείας του Android. Ο Kleidermacher παρόλο που δεν ανέφερε το όνομα του ανταγωνισμού, είναι ευνόητο ότι πρόκειται για την Apple και το iOS.

Στην ετήσια έκθεση ασφαλείας Android Security Report που δημοσίευσε η Google αναφέρεται ότι από το 2017 η ασφάλεια του Android έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός και πολλές από τις λύσεις της ηγούνται της βιομηχανίας.

Ο Kleidermacher ανέφερε στο CNET ότι πλέον οι ερευνητές ασφαλείας δυσκολεύονται να βρουν κενά και το λογισμικό προστατεύει τόσο καλά τους χρήστες από κακόβουλο λογισμικό που τα προβλήματα που συνήθιζαν να αφήνουν τους χρήστες εκτεθειμένους δεν αποτελούν μεγάλη δυσκολία.

Το γιατί το Android δίνει τόσο έμφαση στην ασφάλεια φυσικά δεν προκαλεί εντύπωση καθώς ουκ ολίγες φορές κακόβουλο λογισμικό έχει καταφέρει να παραβιάσει την ασφάλειά του.

Για χρόνια, η Google προσπαθούσε να αντικρούσει αυτή την εντύπωση που υπάρχει, ότι οι Android συσκευές δεν έχουν επαρκή προστασία απέναντι στους hackers. Αυτό συνέβαινε αφενός γιατί οι ευπάθειες στο Android είναι πιο δύσκολο να διορθωθούν και αφετέρου γιατί ήταν και σχετικά εύκολο κάποιος να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στο smartphone του.
Όταν εντοπιστεί μια ευπάθεια, η εταιρεία στέλνει ενημερώσεις στις κατασκευάστριες κι αυτές διανέμουν τις ενημερώσεις κάτι που μπορεί να είναι χρονοβόρο. Πλέον, η εταιρεία δίνει μεγαλύτερη αμοιβή σε freelance εντοπιστές bug και ταυτόχρονα πιέζει τις κατασκευάστριες να λανσάρουν άμεσα τις σχετικές ενημερώσεις.

Ακόμη, αντί να απαγορεύσει στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές από τρίτους, ενσωματώνει εργαλεία που αναγνωρίζουν και απομακρύνουν κακόβουλες εφαρμογές. Βάσει των στοιχείων, το 2017, το Android παρενέβη 1,6 δισ. φορές σταματώντας τους χρήστες από το να κατεβάσουν ενδεχομένως επικίνδυνες εφαρμογές. Επιπλέον, απομάκρυνε από τις συσκευές περίπου 39 εκατ. κακόβουλες εφαρμογές.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Και η επόμενη είδηση: η Microsoft είναι το ίδιο ασφαλές …. με τα υπόλοιπα λειτουργικά ( σοβαρά μη γελάτε ) …

James

@NikosAr αυτο είναι περσινό νέο, ίσως και προπέρσινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.