Οι Android συσκευές είχαν διπλάσιο ποσοστό αποτυχίας από τις iOS

android ios failure, Οι Android συσκευές είχαν διπλάσιο ποσοστό αποτυχίας από τις iOS

Η Blancco Technology Group δημοσιοποίησε την αναφορά State of Mobile Device Performance and Health και αποκαλύπτει ότι για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, μια στις τέσσερις Android συσκευές παγκοσμίως, αντιμετώπισε πρόβλημα αποτυχίας.

Το ποσοστό του είναι πάνω από το διπλάσιο από το αντίστοιχο 12% που είχαν τα iPhpones με iOS για την ίδια περίοδο. Στη Β. Αμερική το χάσμα ήταν ακόμη μεγαλύτερο, με το 24% των Android κινητών να αποτυγχάνει και το ποσοστό των iPhone να είναι στο 8%. Αντιθέτως στην Ασία, με τους αριθμούς να είναι αρκετά διαφορετικοί, το 60% ανήκει στο iOS και 28% στις Android συσκευές.

Οι συσκευές της Samsung είναι υπεύθυνες για το 61% των αποτυχιών στο Android, ακολουθεί η LG με 11%. Σύμφωνα με την αναφορά, οι 5 Android συσκευές με τις περισσότερες αποτυχίες, ανήκουν στη Samsung. To 6% των Samsung Galaxy S7 edge, Samsung Galaxy S5 και Samsung Galaxy S7, απέτυχαν. Τα Samsung Galaxy S7 Active και Samsung Galaxy Express Prime είχαν 4% failure rates. Συνολικά, 9 στα top 10 Android κινητά με τα υψηλότερα failure rates είχαν το brand της Samsung.

Όσο για το iOS, το iPhone 6 είχε 26% failure rate, τα iPhone 6s και iPhone 5s, ακολουθούν με 11%.

Το μεγαλύτερο παράπονο των χρηστών iPhones είναι η υπερθέρμανση (11%), τα προβλήματα με το Wi-Fi (9%), τα προβλήματα με το σήμα (6%), ακουστικά (5%).

Οι χρήστες Android παραπονιούνται για την απόδοση (25%), USB (11%), φόρτιση μπαταρίας (11%), σήμα (9%) και οθόνη (3%).

Το “app crashing rate” στο iOS ήταν 54% και στο Android 10%, τα apps που κρασάρουν περισσότερο στο iOS είναι messaging apps όπως Instagram και Messenger (8%), Pinterest (6%), Facebook και Google (5%). Στο Android, πρώτα είναι τα Facebook (12%), Address Book (5%), Google Play (4%), Messenger (2%), Weather (2%).

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
techgeek

Πως γίνετε να έχει τόσο ψιλό app crash rate στο iOS αφού ο Τάκης και Μάκης μου λένε στο iOS δεν υπάρχει καν app crash? xaxaxaxaxa
Η ερευνα δείχνει ποσο πολλοί fanboys υπάρχουν που θα κρύψουν την δυσαρέσκεια τους με το κινητό η το λογισμικό φτάνει να μην μάθει ο άλλος ότι έδωσε 1000 euro για κινητό με 54% app crash rate.

ΦΝ

Η πιο χαζή έρευνα της ημέρας χαχα….
1ον υπάρχουν κινητά της Apple που χρησιμοποιουν υποχρεωτικά το ios λειτουργικό και μια πολλές άλλες μάρκες που χρησιμοποιούν android κυρίως αλλά και άλλα λειτουργικά!
2ον τα κινητά της Apple αρχίζουν από τιμές ακόμη σε παλιά μοντέλα 350 και πάνω ….ενώ στις άλλες μάρκες γενικά υπάρχουν κινητά για όλα τα βαλάντια όπως 50 ευρώ….. Προφανώς ένα κινητό 50-150 ευρώ να είναι χειρότερο από ένα 400 ευρώ.
3ον…αν ήθελαν πραγματικά να κάνουν έρευνα έπρεπε να συγκρίνουν αντίστοιχων χρημάτων κινητά …είμαι σίγουρος ότι τα κινητά της Apple θα υστερούσαν σημαντικά στα ίδια χρήματα με τα αντίστοιχα πχ Samsung, LG, Sony, Huwai κτλ
Αν και τα Apple είναι καλά κινητά δεν είναι καλύτερα των άλλων εταιριών στα ίδια χρήματα, αλλά αντίθετα συνολικά πιο κάτω. Αν δεν είχαν το ισχυρό μπράντ προφανώς δε θα πουλουσαν ιδιαίτερα!

Gvirginia

@techgeek

Το iOS στέλνει αυτόματα crash report, ενώ στο Android μπορείς αν θες να μη στείλεις.
Επίσης αν κατεβάσεις το PDF της εταιρείας που έκανε την έρευνα (ή έστω αν διαβάσεις το άρθρο της για την έρευνα), θα δεις ότι γράφει πως το 54% οφείλεται στις συχνές αναβαθμίσεις του iOS.

Δηλαδή ενημερώνεται το λειτουργικό, η εφαρμογή μένει σε μη υποστηριζόμενη έκδοση και κρασάρει. Όταν την ενημερώσει ο developer, τότε λειτουργεί κανονικά.

Προσωπικά, 3+ χρόνια που είχα Android, είχα στείλει μόνο μία φορά crash report (στα τόσα που έτρωγε το Xperia Mini Pro).
Τώρα που έχω πάλι, δεν έχει τύχει ακόμα.

Η έρευνα ουσιαστικά κράζει και τις δύο πλατφόρμες, άλλο που οι τίτλοι γράφονται όπως γράφονται…

Sint

Χαχαχα. Έρευνα της πλακας .
Στην Αμερική τα Android χειρότερα…
Στην Ασία τα iPhone χειρότερα…
Μέσα στην αντικειμενικοτητα…
Καλο είναι τα “αρθρα” που προμοταρουν ένα κινητό ή ένα λειτουργικό, να φιλτραρονται και να μην αντογραφονται χωρίς έλεγχο.

Ντ. Ζ

Δεν έχω διαβάσει πιο χαζή έρευνα, που δεν τη λες και έρευνα. Εχοντας καταλάβει ότι το πανάκριβο x δυσαρεστησε λόγω τιμης, άρχισαν τα (άρθρα) για geekbench για σταθερότητα και ότι θες. Αυτά σε όσους τα σκάνε και λένε και ευχαριστώ . Στους υπόλοιπους μοιάζουν αυτό που είναι, τουλάχιστο αστεία.

P. Ps

Από ότι διαβάζω ΚΑΙ ΤΑ 2 συστήματα έχουν προβλήματα. Πείτε μου πως προκύπτει ο τίτλος.

antonis

9 στα 10 αποτυχημένα android είναι samsung.Τι άλλο θέτε δηλαδή να πειστειτε;Και μετα λέτε οτι δεν σας αρέσουν τα bezels των sony.

ilias

Οι Android συσκευές όμως ειναι τετραπλάσιες σε σχέση με τα iPhone και υπάρχουν συσκευές που κοστίζουν κατω απο 200 δολάρια με απαίσια ποιότητα κατασκευής. Αντίθετα τα iPhone ειναι μόνο High End συσκευές, που κοστίζουν πολλα. Τα iPhone έχουν δικο τους λειτουργικό βελτιστοποιημένο στους δικούς τους επεξεργαστές. Και οι εφαρμογές κρασάρουν περισσότερο. Σύμφωνα με την έρευνα πάντα.

Απο το άρθρο αυτό εγω καταλαβαίνω πως τα iPhone είναι αποτυχίες και οχι τα Android. Άρα ο τίτλος ειναι παραπλανητικός.

Fok

Ο τίτλος πρέπει να είναι από κάτι άλλο. Δεν έχει σχέση με ότι διάβασα. Κόντεψε να μου βγει ο καφές από τη μυτη

bezilys

Που είναι τα Sammy boy?? Που σε άγγελε?

Παν παν

Tα Sony, ούτε στις μετρήσεις δεν τα χουν. Είναι μικρό το δείγμα ακόμα κ για έρευνα.

Αντώνης

Που είναι ο gianiklis ??? 😀

antonis

φιλέ παν παν τα lg που φαίνονται δηλαδή είναι πολλά;Καλά εννοείται οτι η samsung έχει τις υψηλότερες πωλησεις στα android αλλά όπως και να το κάνουμε 61% είναι μεγαλο ποσοστο….!!!!!

giannogeorge

Τίτλος και μόνο για να προκαλέσει σχόλια.

diofar

@Βλαχάκη μάλλον πρέπει να παρέμβεις. Ο τίτλος είναι λάθος και προκλητικός, και το άρθρο δεν διατυπώνει σωστά ορισμένα νούμερα.

Στην Αμερική τα Android αποτυγχάνουν σε διπλάσιο ποσοστό, ΑΛΛΑ
Στην Ασία τα iOS αποτυγχάνουν σε διπλάσιο ποσοστό.
Άρα, είναι λάθος το “Οι Android συσκευές είχαν διπλάσιο ποσοστό αποτυχίας από τις iOS”.

Επίσης, σύγκριση κρασαρίσματος εφαρμογών στα δύο λειτουργικά δεν νοείται, αφού στο ένα δεν είναι υποχρεωτική η αποστολή, άρα το δείγμα είναι διαφορετικό, οπότε πρέπει να αναφερθεί αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i