Android N: Η Samsung φέρνει το update πριν το τέλος του 2016;

Όσον αφορά στις αναβαθμίσεις των συσκευών τους στις νέες εκδόσεις του Android, οι κατασκευαστές δεν μας έχουν συνηθίσει να τις δίνουν γρήγορα. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα ίσως είναι λίγο διαφορετικά για τους κατόχους των ναυαρχίδων της Samsung.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SamMobile οι ναυαρχίδες της Samsung θα πάρουν το Android N μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 (περίοδος Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου).

Αν και είναι κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει, η ίδια η Google φέτος έδωσε το Android N developer preview αρκετό καιρό πριν το Google I/O 2016 που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες και η τελική έκδοση θα δοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Επομένως η Samsung (και άλλοι κατασκευαστές) θα πάρει νωρίτερα την τελική έκδοση στα χέρια της για να την τροποποιήσει και στη συνέχεια να δώσει το update στις συμβατές συσκευές.

Δεν διευκρινίζεται αν αυτό ισχύει μόνο για τις φετινές ναυαρχίδες Samsung Galaxy S7 και Samsung Galaxy S7 edge, ή αν θα αναβαθμιστούν τόσο γρήγορα και οι περσινές ναυαρχίδες όπως Samsung Galaxy S6. Εμείς κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το εάν θα έρθει πράγματι τόσο σύντομα το updtate, αλλά σίγουρα θα ήταν κάτι θετικό.

Υπενθυμίζουμε ότι η Samsung αναμένεται να κυκλοφορήσει Ιούλιο με Αύγουστο το Samsung Galaxy Note 6, το οποίο λέγεται ότι θα τρέχει Android N.

Διαβάστε επίσης: HTC 10, One M9 & One A9: Θα αναβαθμιστούν σε Android N

samsung android n, Android N: Η Samsung φέρνει το update πριν το τέλος του 2016;
Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
D.f

Καλά ναι.Ας φέρει πρώτα M στο note4 π.χ. που έχουν φέρει οι πάντες σε μικρότερες συσκευές. Δούλεμα

Νικος

Ηρθε το marsmallow για το note 4 @D.f

xristos

συμφωνω με τον D.f ακομη εμειςδεν εχουμε δει το Μ στο note 4 πολυ δουλεμα η samsung!!!

Γιώργος Κ.

Παιδιά μην τα λέτε έτσι απότομα αυτά σέρνονται και εγκεφαλικά. Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Οι περισσότεροι έχουν δώσε ΜΜ στις συσκευές τους κι εμείς (κάτοχοι Note 4) θα το δούμε οταν βγει το Ν κι αν….

@Νίκο δεν έχει δώσε σε όλες τις συσκευές αλλά σε ορισμένες (ελάχιστες) χώρες παραγωγής

kostas

ασε το μαθαμε το παραμύθι,καθε χρονο φερνει την καινουργια εκδοση πριν απο ολους και στο τελος δια μαγιας αλλαζουν τα πλανα και το φερνει 2 μηνες πριν ανακοινωθεί η επομενη εκδοση

Νικος

@ Γιώργος Κ. Ειμαι στην ελλαδα και το πηρα σημερα το πρωι ota. Εχω το unlocked μοντελο sm-n910f. Οποιος κανει ανανεωση θα το δει. Το εγραψε και το sammobile.

Γιώργος Κ.

Δεν έχουμε όλοι το F. Οπότε αν μπεις εδώ https://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-N910C/ θα δεις ότι ελάχιστα C έχουν πάρει το ΜΜ

g.k

To 910f έχω Κ εγώ αλλά δεν ήρθε. Αποκλείω να έρθει Κ συντομα.

forneverarrow

Απλά γελάω… Ειδικά για όποιον την πάτησε και πήρε S6 φέτος το οποίο θα έχει την τύχη του S5. Ακόμα περιμένω στην Κύπρο το ριμάδι το 6.0.1 και αυτό που πήρα σήμερα ξέρετε τι είναι; Ένα update 240mb με security patch… Έχω το G900F που σύμφωνα με τη Samsung είναι το global μοντέλο και έχει ήδη διαθέσει το update για αυτό! Απλά τραγική. Ξεκίνησε στη Κορέα Μάρτιο και βγαίνει ο Μάιος και εμείς στο περίμενε.

Επομένως, δεν παίζει να πιστέψω ούτε συλλαβή σχετικά με Samsung και update… Έννοιες ασυμβίβαστες. Και η καθυστέρηση είναι μελετημένη πολύ καλά. Έχω ήδη τρία άτομα στο περιβάλλον μου με S5 και Note 4 που ενώ είπαν να μείνουν με τη συσκευή τους για φέτος μιας και θα έπαιρνε update, τελικά πήραν S7 γιατι βαρέθηκαν… Μόνο που εγώ δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος δεύτερη φορά! Το HTC A9 έπεσε στα 379€ και είμαι 90% στο να το πάρω.

Γιώργος Κ.

Σωστός ο forneverarrow.

Υγ: Στο skroutz το Α9 το βρίσκω στα 319. Εσυ το βρήκες σε γνωστό ελληνικό κατάστημα 379 να φανταστώ;

vangtsog

nexus και πάλι nexus!!!

ν. ζ. κ.

Δοκιμάστε mate8 και θα πάθετε. Συγκρίνετε Κ με το m9 Κ θα ξαναπάθετε. Και τρομερές επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής η κορυφαία.

NikosAr

Κάτοχος Galaxy s6
Πραγματικά πρώτη φορά χαίρομαι με τα σχόλια που διαβάζω και παρότι οι περισσότεροι είμαστε κάτοχοι συσκευών της Samsung τα σχόλια αυτά θα πρέπει να προβληματίσουν την εταιρεία που προσπαθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα με λάθος τρόπο και εκνευρίζει τους κατόχους των συσκευών της αλλά χαιδευει τα αυτιά των υποψηφίων αγοραστών που θα ήθελαν να μπουν στο πελατολόγιο της

forneverarrow

@Γιωργος Κ: το είδα σε κατάστημα της Κύπρου τόσο. Πάντως μπορεί να ψάχνω και σε online γιατι όντως έχει διαφορά η τιμή. @NikosAr: νομίζω φίλε μου ότι έτσι θα έπρεπε να μιλά κάθε σκεπτόμενος αγοραστής και κάθε λάτρης της τεχνολογίας. Σύμφωνοι, πρέπει να προχωρά και να εξελίσσεται η τεχνολογία. Ωστόσο, μιλάμε για συσκευές που κοστίζουν σχεδόν τα 4/5 ενός μέσου μισθού σήμερα. Με αυτές δουλεύουμε, επικοινωνούμε, ψυχαγωγούμαστε και πολλά άλλα, επομένως δεν μπορώ να δεχτώ την κάθε Samsung (που με έχει ανάγκη, δεν την έχω, έτσι δουλεύει η σχέση πωλητή-πελάτη ανέκαθεν, και όπως σε κάθε τομέα πωλήσεων, ο πωλητής κάνει το παν για να μη στραβώσει ο πελάτης) να με ωθεί με το στανιό να αγοράζω συσκευή τέτοιας αξίας κάθε χρόνο! Αν θες να πουλήσεις S7 καντο, αλλά πες το μου ευθέως. Όσο για το S5, που το update του marshmallow δεν έχει καμία σχέση με τα νεωτέρα μοντέλα, είναι τόσο ισχυρό που θα σήκωνε άνετα το ίδιο rom με το S7… Με snap dragon 801 στα 2,5 δουλεύει, δεν είναι Moto G! Ποσό μάλλον το Note 4. Τέλος πάντων, αν όλοι μας είχαμε στο μυαλό τι μας συμφέρει και όχι το να θεοποιησουμε το flagship που κρατάμε μόνο και… Συνέχεια »

alex

Εγώ πάντως με S5 πήρα πριν καμιά εβδομάδα 6.0.1 και είναι μάλιστα και πολύ πιο γρήγορο και με πολύ λιγότερο lag από την 5.0 που γενικά με είχε προβληματίσει με το lag της.

Giannis

Το marshmallow εχει θέματα στο note 4. Αργεί πολύ όταν είναι σε wifi. Βάζεις διεύθυνση στο browser και περιμένεις. Μετά από 3-5 δευτερα ξεΚίνα να ανοιγει την σελίδα συνήθως γρήγορα.
Ήρθε και update αλλά δεν έλυσε το προβλημα

Στεφανος

Σιγα μην βγει το Note 6 με Android N. Με Marshmallow θα βγει και πολύ τους είναι.

Alex

Δεν μπορω να καταλαβω αυτη την εμμονη των χρηστων με τα update… Προσωπικα αν το τηλεφωνο μου ρολαρει απροβληματιστα κραταει η μπαταρια του και γενικα μου προσφερει αυτα που θελω ποιος ο λογος να κανω ενα αμφιβολο update??? Αυτη την μοδα με τα συνεχομενα update που κανει το κινητο κουρελι την υιοθετησε η apple που κανει τα τηλεφωνα της χρονο με το χρονο πιο αργα μονο και μονο για να παιρνεις καινουργιες συσκευες της. Παραπανω δυνατοτητες δυσκολα θα δειτε με τα updates παρα μια συγχηση που για να λυθει θα πρεπει να κανετε factory reset, οπως στο s6 μου που απο την 5.1.1 οταν αναβαθμησε σε 6.0.1 μεχρι να κανω το factory reset, μου ανεβαινε η πιεση. Προσωπικα, θελω ενα και καλο και οι παπαριες περι security update απλα δεν υφίστανται! Αν ο αλλος θελει να μπει στην συσκευη σου θα μπει ακομα και με το τελευταιο update. Ουτε ιους σε κινητα και υπολογιστες θα δειτε, πλεον τα λεφτα ειναι στις διαφημησεις και οχι στα αντιβιωτικα.

ΜΑΝΟΣ

Εχω το tab s2 και ακομα περιμενω την 6 Σαν τηλεφωνο εχω το mate8 Απλα τελειο

Ανακιν

Να τρολλαρετε ξέρετε μερικοί όπως ο @forneverarrow όλο κλαιγετε για update και το update έχει ένα μήνα που βγήκε και για Κύπρο και για Ελλάδα στο sammobile για το s5

Xarisgru

Κατοχος s4 και καθομαι επιτηδες με κιτκατ! Αχίλλειος πτέρνα η Samsung και τα update παιδια! Ή καθυστερημενα θα ερθει ή κακογραμμενη θα ειναι

Γιάννης

Το ίδιο ειπώθηκε και πέρσυ .. οτι θα εφαιρνε το android mm πριν το 2016! απλα λεω…. 🙂

apstolis

Γελανε και οι πετρες samsung.

Darth

Όσοι λέτε πχ ότι δεν έχει 6 για το n4, με λίγο ψάξιμο (έως και καθόλου θα έλεγα) το περνάτε μέσω του odin και ουαλα… Και στην χειρότερη γιατί καίγεσται τόσο για τα update? Δεν λειτουργεί η συσκευή? Κάτι της λείπει? Εγώ πχ έχω nexus 5 και το mate 8 και τα δύο έχουν 6.0 αλλά είμαι αρκετές εκδόσεις πίσω γιατί όλα είναι άψογα, και αυτό είναι που μετράει

giannis

@darth

Σύμφωνως μαζί σου για τις αναβαθμίσεις. Το N4 είχε σε μικρό βαθμό τα θέματακια που είχε γενικά η Sam με το lollipop. Θέλαμε λοιπόν την αναβάθμιση μπας και λυθούν .
Η αλήθεια ειναί ότι με την 6.0 πάει καλύτερα.
Έχει όμως θέμα με το data ειδικά με το wifi. Και θα το κάνω συγκεκριμένο:
Ζητάς μια σελίδα. Και βλέπεις στο εικονιδιο του wifi ότι δεν στέλνεται τίποτα. Και βλέπεις ότι λαμπάκι στο router δεν αναβοσβήνει. Μετά από ένα lag κάποιων δευτερολεπτων το βελάκι του upload ανάβει , το ρούτερ αναβοσβυνει και η σελίδα φορτωνεται γρήγορα (vdsl). Το ίδιο και στο tube. Με την 5.1.1 δεν γινόταν αυτό. Στο tab 10.1 note 2014 και στο Α5 και τα 2 με 5.1.1 δεν συμβαινει αυτό (εννοείται στο ίδιο δικτυο) . Εννοείται ότι στο Ν4 έγινε clean install της 6 με setup as new device

Λέω λοιπον. Ποιος ο λόγος; πώς κάτι που ανακαλυψα εγω ο μέσος χρηστης σε 10 λεπτά δεν το είδε κοτζάμ Sammy πριν το release του update?

Ιωάννης jb

Εγώ θα συμφωνήσωμε τον forneverarrow διότι θυμάμαι καλά πριν 2 χρόνια τι λέγανε εδω μέσα για το s5 και πόσο καλύτερο είναι απο άλλες ναυαρχίδες που βγήκαν μαζί του…
Τώρα να σας δω συγκρίντε το s5 με z2 και m8… ερχεται τρίτο και καταιδρωμένο το galaxy
Εγώ με z2 είμαι καλύτερα σχεδόν σε όλα απο φίλους που το πήραν μόνο και μόνο επειδή εγραφε galaxy και τώρα είναι εμφανώς δυσαρεστημένοι.. γνωστοί μου με m8 είναι επίσης πολύ ευχαριστημένοι.. η samsung δεν αλλάζει τα ιδια θα γίνονται και με τα νεότερα s6 και s7…
Για την τραγωδία με τα note (ειδικά το note 5) τα έχει καταντήσει να χάνουν απο τα δυνατά κινέζικα σε αυτά που μετράν πιο πολύ για τα phablet οπως μνήμες μέγεθος δες mate 8
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7239&&idPhone2=7431&idPhone3=7555

JohnWave

@Αlex και @darth, πολύ σωστοί, συμφωνώ απόλυτα με όσα γράψατε. Αν η έκδοση με την οποία κυκλοφόρησε η συσκευή λειτουργεί άψογα και αν η επόμενη έκδοση δεν φέρνει κάποια ουσιώδη αλλαγή ( όπως πχ οι ασήμαντες διαφορές μεταξύ L και M) , τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος ανυπομονησίας.

Mary

Εσείς που δεν θέλετε update φαντάζομαι δεν κάνετε ενημερώσεις ούτε στα Windows στον υπολογιστή σας… Αλλά δίκιο εχετε τι να το κανείς το update, επειδή έχει security patches, νέες δυνατότητες και συμβατότητα με περισσότερες εφαρμογές(αν ρίξετε μια μάτια οι εφαρμογές στο store είναι για τις τελευταίες εκδόσεις του android). Αλλα ναι πολύ λογικό το βρίσκω να δίνει ο κόσμος 700 ευρώ για μια συσκευή και να μην μπορεί να κάνει update…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.